baśka
Mama Karola i Bartka
Rzeczywiście, fajna jest ta strona, ale jedno mi tu nie pasuje. W każdym tygodniu podana jest wielkość zarodka. W 6 jest napisane, że ma już ok. 2,5 cm. A ja w 6 tyg miałam 6 mm i wg lekarki było dobrze, zresztą porównywałam to w internecie i na różnych stronach też tak pisze, że w 6 tyg zarodek ma ok. 6 mm. Teraz to dopiero zgłupiałam...Co do pytania dotyczącego poronienia, największe ryzyko występuje do 12 tygodnia, ale ciąża zakończona przed 22 tygodniem jest poronieniem.
Dziewczyny weźcie pod uwagę że są 2 pojęcia - wiek ciąży i wiek płodu - ten drugi jest zawsze o 2 tyg krótszy więc może podając wielkość podają wiek zarodka a nie ciąży
Co do pytania dotyczącego poronienia, największe ryzyko występuje do 12 tygodnia, ale ciąża zakończona przed 22 tygodniem jest poronieniem.
tylko że ja chyba straszna panikara jestem pozatym aż tak to mnie nie bolał pozatym w poniedzialek musze leciec do lekarza bo chyba nie wiem jak jakiegos zapalenia sie nabawilam bo zaczyna mnie troszke swedziec ale mam nadzieje ze to dlaego ze wloski rosna