reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Rzeczywiście, fajna jest ta strona, ale jedno mi tu nie pasuje. W każdym tygodniu podana jest wielkość zarodka. W 6 jest napisane, że ma już ok. 2,5 cm. A ja w 6 tyg miałam 6 mm i wg lekarki było dobrze, zresztą porównywałam to w internecie i na różnych stronach też tak pisze, że w 6 tyg zarodek ma ok. 6 mm. Teraz to dopiero zgłupiałam...:szok: Co do pytania dotyczącego poronienia, największe ryzyko występuje do 12 tygodnia, ale ciąża zakończona przed 22 tygodniem jest poronieniem.

Dziewczyny weźcie pod uwagę że są 2 pojęcia - wiek ciąży i wiek płodu - ten drugi jest zawsze o 2 tyg krótszy więc może podając wielkość podają wiek zarodka a nie ciąży

reklama
Ja moge polegac tylko na usg bo ostatnia @ mialam 3 pazdziernika, a ciaza nie jest tak zaawansowana, to przez ciaze karmienie piersia. Takze z usg mam termin na 18 sierpnia i tego musze sie trzymac bo nie wiem kiedy moglam miec owulacje.

Ja wiem ja rozumiem ja to wręcz przyswajam :tak: tylko że ja chyba straszna panikara jestem pozatym aż tak to mnie nie bolał pozatym w poniedzialek musze leciec do lekarza bo chyba nie wiem jak jakiegos zapalenia sie nabawilam bo zaczyna mnie troszke swedziec ale mam nadzieje ze to dlaego ze wloski rosna :szok: a z drugiej strony w moczu wykryli jakaś inekcje ale jeszcze dokładnych wyników nie mają... ehhh to straszne co my muismy przeżywać... czemu nikt nie ma daru przewidywania przyszłosci chociaż na ciąże stanął by nad taką i będzie dobrze nie martw sie...
Nic się nie martw, taki ból jakby jajniki bolały to normalne. To po prostu macica sie rozrasta :-)
Ja tez jakąś infekcję z moczu mam. Gin. przypisała mi na razie urosept a później powtórne badanie moczu. Mam nadzieje że bedzie lepiej :sorry:
Tobie też tego życzę :happy:

Nie wytrzymałam... pojechałam, wracam spokojna... no i zrobili mi pierwsze usg co w Danii jest prawie niemożliwe przed 12 tygodniem. Moje maleństwo ma 10tygodni i 3 dni według usg i 4 cm. I jest prześliczne. Bóle to normalne bóle ciążowe :szok: bądz możliwe też że od torbieli które zrobiły mi sie na lewym jajniku ale tu też mam nie panikować bo nie wymagaja leczenia bo moga byc ciążowe i same powinny zniknąć po ciąży...

Nie wytrzymałam... pojechałam, wracam spokojna... no i zrobili mi pierwsze usg co w Danii jest prawie niemożliwe przed 12 tygodniem. Moje maleństwo ma 10tygodni i 3 dni według usg i 4 cm. I jest prześliczne. Bóle to normalne bóle ciążowe :szok: bądz możliwe też że od torbieli które zrobiły mi sie na lewym jajniku ale tu też mam nie panikować bo nie wymagaja leczenia bo moga byc ciążowe i same powinny zniknąć po ciąży...
Cieszę się, że wszystko się wyjaśniło. Na pewno noc miałaś bardzo spokojną.
Ja też mam torbiel, no chyba jeszcze mam, bo do 12 tc powinna się wchłonąć i też lekarka mówiła, że przez to może boleć.
Nie wiedziałam, ze torbiele mogą być ciążowe. W sumie wcześniej nigdy nie miałam. Gdy znaleźli u mnie torbiel umówiłam się na zabieg oczywiście na niego nie poszłam, bo przy następnym badaniu okazało się, że w ciąży jestem. Torbiel znaleźli około 2 - 3 tc.

Witam wszytkie panie w ten sobotni poranek. Rzeczywiscie spalam spokojnie jak suselek i nawet na siusiu nie wstalam :-) Do pełni szczęścia dopełnia mnie fakt że po śniadanku jade malować swoje już własne mieszkanko i za tydzień sie tam wprowadze :tak::tak::tak: koniec tułaczki po wynajmowanych mieszkaniach na obczyźnie :-D

Mnie też czeka przeprowadzka. Jeszcze tylko odświeżyć i można się wprowadzać. W końcu coś własnego, a nie wynajmowanego ;-). Już się nie mogę doczekać :-). Chociaż bardziej to pragnę, żeby już był piątek i zobaczyć moje Maleństwo. Troszkę się stresuje, bo idę na prenatalne, by sprawdzić czy wszystko jest w porządku. I troszkę się boje:-(.

reklama
dzien dobry
witam sie i pewnie nie bede dzis tu zagladac bo bede miala zajety bardzo dzien....moze wieczoren uda mi sie zajrzec i zobaczyc co u was...
pozdrawiam....
milego weekendu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry