reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dzieki za odpowiedź. Zazdroszczę wam tych usg które przed wami- ja muszę czekać do końca lutego. Mój dzidziuś ma teraz 13 tydzień i 6 dzień. Dokładnie tydzień temu miał 5cm i 12mm. Lekarz jeszcze nie jest pewny czy to chłopiec czy dziewczynka bo dzidzia sie odwróciła :)

tego usg naprawde sie boje ten bol juz jest za dlugo bo od godziny 14 chyba sie przejade do szpitala bo zejde na zawał do poniedziałku.

Nie bój się na zapas jak się martwisz to idz do lekarza. Na pewno jest wszystko w porządku. Powiedź mi tylko czy jak dotykasz brzucha jest miękki?
Mnie ostatnio też bolał do tego kucie i lekarz powiedział, że jest OK. Po prostu w ciąży może boleć i to nie zawsze jest złe.

aniaso86 jak bedziesz cos wiedziala to daj tu nam znac nie daj nam umierac z niepokoju:tak:Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze poczujesz sie lepiej.
jakatrin
ja tez mam troche czesciej ze wzgledu na poronienia, ale jesli ty masz co miesiac to nic tylko sie ciesz tzn. ze wszystko w jak najlepszym porzadku:tak:;-)

reklama
Hej...Witam się i ja :tak:

MARCIA z tym serkiem mozemy podać sobie ręke - też go non stop wcinam ;-) ale od śledzików to mnie odrzuca :baffled:

Strasznie meczy mnie suchy kaszel dziewczyny - te które chorowały - czy dostałyście od lekarza jakiś syrop, który można bezpiecznie brac w ciąży, właśnie taki wyksztuśny? U mnie jakas pandemia i zapisy do lekarza internisty dopiero na wtorek a mnie męczy strasznie...

reklamują taki drusetux bodajże - dla dzieci, lekarz mi pozwolił, generalnie jak spytasz w aptece mówiąc że dla ciężarnej to coś powinni doradzić mi się wydaje...

Witam! Nie wiem, czy piszę w odpowiednim miejscu, ale chciałabym prosić Was, koleżanki, abyście pomogły mi dojść do tego w którym tygodniu ciąży jestem. OM miałam 17 listopada, ale owu miałam około tygodnia opóźnioną, ponieważ skok temperatury nastąpił 8 grudnia. Na wizycie u gin byłam 5 stycznia i doktorka powiedziała mi, na podstawie usg, że jest to 6 tydzień, zarodek miał wtedy 6 mm, termin porodu wyznaczony na 29 sierpnia. Ale kalkulatory w internecie pokazuja co innego. Wg jednego z nich (haczewski.pl) jestem teraz w 8 tyg 4 dniu, a wg tego na tej stronie w 9 tyg i 5 dniu. Teraz sama już nie wiem, jak na to patrzeć. Jeśli ktos mółby mi pomóc, będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam

Mewa według tego co piszesz o owulacji jest dokładnie tak jak mówiła doktórka - czyli dolicz sobie od tej wizyty odpowiednią ilość czasu - wg mojego kółka jeśli termin masz na 29 sierpnia to wychodzi mi 8 tyg 6 dni...a kalkularory mają tak że większość nie uwzględnia przesunięć w owulacji

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry