reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Spokojnie dziewczyny!!!

ja juz spojojniejsza bo jestem po konsultacji telefonicznej z moim ginem - to nie lozysko bo wtedy jest masywne krwawienie.... odczuwam ruchy a to bardzo dobrze:tak:

poza tym w 20tc pierwszej ciazy mialam to co Chogata - kolke nerkowa i powazny zastoj moczu w nerce - zalozyli mi cewnik wewnetrzny i wtedy na porzadku dziennym bylo sikanie krwia... na mnie to az takiego wrazenia nie robi...
w tej ciazy obylo sie bez cewnikowania choc zastoje mam a w dodatku bezwiednie (po prostu nie czuje bolu...) rodze kamienie nerkowe - prawdopodobnie pokaleczylo mnie takie wlasnie kamienne "dziecko"...

gin kazal sie polozyc, duzo pic i obserwowac - jak znow pojawi sie krew - czy z pochwy czy z pecherza - mam jechac do szpitala

a pierwsze cc robili mi wlasnie ze wzgledu na nerki - na zimno bez jednego skurczu... w tym samym okresie ciazy...

zmykam do lozeczka ;-)

3majcie sie ;-)

reklama
ja wlasnie walcze z obiadem:dry:
Rubi uwazaj na siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chogata wspolczuje... wazne ze teraz wszystko ok... i oby tak zostalo do konca;-)

Ostatnia edycja:
no Chogata, ale akcje miałaś...

rubi, to pij i obserwuj! szczerze - wcale Ci się nie dziwię, że nie poleciałaś od razu do szpitala po doświadczeniach z pierwszej ciąży;

a ja zgubiłam wynik badania WR, które było robione na samym początku ciąży (oczywiście wynik był ujemny); nie ma i tyle i nie wiem co teraz, bo jest to wymagane przy przyjmowaniu do szpitala;
muszę je wykonać raz jeszcze? nie mogą mi tego zrobić już po przyjęciu do szpitala (skoro wtedy był ujemny, a partner ten sam i w ogóle):confused:

Matko Rubi ty to się masz z tą ciąża,a mówią że ciąża nie choroba .Nawet nie znamy dnia ani godziny kiedy może nas coś chwycić.Ja właśnie robiła zakupy jak mnie kolka dopadła,torba nie spakowana nic .Ja to wogule myslałam ,że pojedziemy na pogotowie dadzą cos przeciwbólowego ,przepiszą jakieś leki i do domu wypuszczą.A i jeszcze przyjmował mnie jakis ginekolog i mnie ochrzanił,że apap zazyłam bo niby taki toksyczny jest.Więc mu powiedziałam ,że moja ginka mi pozwala go jesc i ,że wyczytałam to (chciałam dokończyc ,że w internecie ) ale mi powiedział,że chyba na płocie.Jakis taki Ham mi sie wtrafił:wściekła/y::no:.Jak mnie badał to mi tak głowicą jeździł mocno po brzuchu ,ze mówie mu ,że zaraz albo zwymiotuję albo zemdleję ,a on mi na to ,że na leżąco nikt jeszcze mu nie zemdlał ani nie zchaftował.No to już nie mogłam wytrzymać i zwymiotowałam mu pod same stopy:-p

a ja zgubiłam wynik badania WR, które było robione na samym początku ciąży (oczywiście wynik był ujemny); nie ma i tyle i nie wiem co teraz, bo jest to wymagane przy przyjmowaniu do szpitala;
muszę je wykonać raz jeszcze? nie mogą mi tego zrobić już po przyjęciu do szpitala (skoro wtedy był ujemny, a partner ten sam i w ogóle):confused:
To badanie i tak będzie powtarzane - żeby przyjąć do porodu musisz mieć je ze sobą - i jest ważne 2 tyg.

CHOGATA kobieto! To miałaś przeżycia - dużo zdrowia!
RUBI uważaj na siebie!

Andariel pewnie moga zrobic ale jak bedziesz rodzic to czasu na takie badania nie bedzie:tak:A to potrzebne do porodu zeby sie dziecko nie zarazilo w razie czego. A nie masz jakiegos wpisu w karcie ciazy??Mnie wpisuja taki rzeczy a wyniki mam dopiete zszywaczem polozna to robi. Radze po prostu isc chocby prywatnie i zrobic to badanie po co sie potem stresowac:tak:

a ja wkoncu sie obiadem zajadam... juz mnie skrecalo:-D
u nas byl wypadek... w aucie cos komus strzelilo... potem ostre chamowanie i skonczyl na latarni... ale nic wiecej nie wiem:szok:

Ja też mam wpisane do karty ciązy;-).Zresztą teraz przez te 3 dni zrobili mi tyle badań,że przez całą ciazę mnie nie badali tak dokładnie:blink:.U nas na porodówce i patologii ciązy nie ma wogule miejsc taki jest baby boom:sorry2:.Na odchodne powiedziałam ,że wróce tu pod koniec sierpnia,bo po bólu kolkowym mam dośc już męczarni

Dobra Laski ja uciekam spać będe jutro bo jeszcze mam dziś gości na wieczór ,a w szpitalu spać nie dają bo bez przerwy jakies badania 3x dziennnie obchód i do tego non stop goście

Ostatnia edycja:
reklama
no właśnie wpisu w karcie nie mam, bo zanim trafiłam do swojej lekarki prywatnie, dwie wizyty miałam w "pracowym" centrum medycznym... chociaż, może w tej założonej przez nich książeczce jest wzmianka, zaraz poszukam!

to skoro to badanie jest ważne 2 czy 4 tyg. (różne słyszałam opinie), termin jest na 20.08. a ja nie znam dnia ani godziny, to już sama nie wiem kiedy mam je zrobić......... byle wytrzymać do czwartku, wtedy mam wizytę i podpytam dokładnie swoją lekarkę;

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry