reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam poniedziałkowo i deszczowo:confused2:.

Ja padam mała wczoraj do 24,30 nie chciała spac:szok:,potem to juz padła a o 5 znowu pobudka :eek:,bawic sie chciała ale połozyłam ją i do 7 jeszcze pospała:tak:,zjadła ,dostała witaminki ,odciągnełam z noska (na szczesice jest tego coraz mniej) i spi dalej ,biedactwo:sorry:.

Piwonia ja mam podobnie z tesciową nie dosyc ze przychodzi wyperfumowana jak na randke:confused2: to jeszcze pali papierochy:wściekła/y:.Tylko ze ja w domu nie pozwalam ,na balkon wyrzucam.Ostatnio jak przyszli to tylko ja Veronika do niej na rece trafiła od razu w ryk i do mamy.Moje dziecko nie znosi silnych zapachów i mowiłam jej o tym a ona dalej swoje.
No to sie wyzaliłam.
Zdrówka dal maluszków iMam.

reklama
U nas pod tym względem rygor straszny wprowadzli na drzwiach przychodni pisze ,ze chorzy maja wstep od godz. 10 a do tej pory rejestracja tylko telefoniczna.Dzieci zdrowe i do szczepienia przychodza do godz. 10 a o 8 sterylizacja całej przychodni .Tez miałam obawy czy sie nie zarazi ale jestem pozytywnie zaskoczona:-)
No to fajnie macie....u nas tez jest niby osobne wejscie do przychodni dla zdrowych dzieci,tyle,ze jak bylam ostatnio z Gosia to przyjmowal w nim jakis doktor chorych,bo duzo ludzi przeziebionych.....a na dodatek kreca sie tam ludzie chorzy,bo jest tamtedy wejscie do apteki....wrr....no i prosto z osrodka wala tam :szok:,no szok,nikt sie tym nie przejmuje,ze dzieciaki zdrowe mozna zarazic....

A ja dzis z Gosia ide do kontroli,bo wcale jej tn kaszel nie przechodzi,juz 2 tydzien tak kaszle,w czwartek bylam , to w oskrzelach czysto bylo,ale dla pewnosci dzis jeszcze pojde....
No i tyle,bo mala placze.....

Witam, słoneczko dziś wygląda z za chmur od razu lepszy nastrój:tak:

Niedzielnie witam się i ja!

Jestem już po obiadku u teściowej i mega długim spacerze, bo pogoda dzisiaj sprzyjała. Mała strzeliła sobie małą drzemkę przed kąpielą, więc mam chwilkę.

Mewa dziękuje za lekturke

Aga.p77 a może mała budzi się tak często, bo jest głodna?? Moja robiła to samo i dlatego zdecydowałam się na kleik ryżowy.

Też myslałam czy to aby nie z głodu, ale cmoka cyca 3 min i juz znowu śpi :eek:

U nas też są dwa wejścia dla chorych i zdrowych dzieci tylko jak się nie mylę gabinet lekarski ten sam, więc nie wiem po co te ceregiele. Ale podjazd dla wózka jest choć dwie pary drzwi w odległości metra i każde otwiera się w inną stronę. Normalnie dopiero teraz zwracam uwagę na takie "pierdoły". Nigdy bym nie przypuszczała.
Deli ja też obiad od mamy przywiozłam;-) A co się będę przemęczać:-D
Sprzątać mi się nie chce bo czysto w miarę a pranie jeszcze nie wyschło do końca więc nie tykam.
Sempe od 3-6!! My nadal na newborn bo nawet od 0-3 m-cy za duże, choć zakładam bo co mam robić:sorry:

no,mala podjadla.....
wczoraj z Gosi sie niezle usmialam.....byla u mnie w sobote moja siorka,no i przwiozla jej czekolade,ale taka ze strzelajacym cukrem w srodku......no i zaczelo sie,jak przeczytalam,ne to z tym cukrem-najpierw robila podchody,bo bala sie sprobowac-ze jej wystrzeli...he,he...a potem jak sprobowala,to w placz,ze ja szczypie i zaczela wpluwac.....hi,hi....:laugh2::laugh2::laugh2:

Efe,ja juz tez od jakiegos czasu na 3-6 miesiecy uzywam ubranek,moja to dluga jest i w kroku sa dobre,ale rekawki za dlugie
No i znow kope uwalila...he,he...

Ostatnia edycja:

Sempe od 3-6!! My nadal na newborn bo nawet od 0-3 m-cy za duże, choć zakładam bo co mam robić:sorry:
no Adas dlugi jest- juz niektore 3-6 za krotkie sie robia jak sie prezy, musze pomyslec o nastepnym rozmiarze

witam dziewczyny:tak:
mielismy wczoraj wizyte malenkiej Zosi z rodzicami,
przy niej to moj synek to oaza spokoju
a za chwile ma przyjsc pielegniarka seodowiskowa robic mi wyklad o wprowadzaniu pokarmow stalych,
mam nadzieje ze krotko bedzie bo pogoda w miare ok- a ja juz 2 dni na spacerze nie bylam

na obiad nie mam pomyslu

wszystkim katarkowym maluszkom duzo zdrowia zycze

my też już większe nosimy, często 3-6 są za ciasne, ale nasza mała długa dosyć jest

a wczoraj mieliśmy gości i córa się uśmiechała do wszystkich wujków i cioć, słodziak mały:tak:

i coś w tym jest, że im starsze dziecko, tym trudniej potem zaakceptować mu rodzeństwo; niedawno odwiedzili nas znajomi z 2,5-roczniakim; gdy tylko jego mama zajmowała się moją córcią, on zaczynał świra dostawać- krzyczał, za wszelką cenę starał się zwrócić na siebie uwagę; a wczoraj znajomi byli z maluchem 1,3-rocznym i luzik, żadnych przykrych akcji

hej

zdrówka dla maluszków

Piwonia współczuje wizyty teściowej i te papierochy w domu - koszmar!! Nie pozwoliłabym na pewno. Niecierpie tego smrodu

deli, Efe zazdroszcze gotowych obiadków, ja dzis saghetti robie - mniam :-)

a pogode mam ładną to sie przejde do sklepu z wózeczkiem

a ubranka niektóre mamy na newborn, na przykład piżamki, a body wiekszość na 0-3. Choć jedno body na 68cm (3-6 mies) z cocodillo jest za małe :eek:. Ale jest po dzieciach z rodzinki i dośc sprane to może sie w praniu skurczyło
U mnie odwrotnie niż u ciebie Anet bo na długość są dobre bodziaki a rękawki krótkie :-D

Witam:-)
My dzis po szczepieniu. Milosz wazy 7400:-DUfff spodziewalam sie ze wiecej na szczescie troche z waga przystopowal, pewnie dlatego ze malo je w nocy:-)A dzis przepal cala noc:-D:-DPoszedl spac o 20.30 a obudzil sie o wpol siodmej dopiero. Normalnie w szoku bylam nawet w koncu sie wyspalam bo Mati tez sie nie obudzil:-)
A dzis juz mam drugi powód do dumy z Miloszka pierwsze ze przespal cala noc a drugi ze nie zauwazyl ze go szczepia:szok::szok:nawet nie zaplakal dzielny moj synus, nastepny szok mi sprawil, moj kochany maluszek:laugh2:
teraz tez sobie grzecznie lezy w lozeczku

Co do ubranek to 68robia sie za male powoli bedziemy sie przerzucac na 74:szok::szok:Nawet niektore juz 74 dobre, a takie mam sliczne ubranka na 68 ktorych nawet dobrze nie ponosil:confused2::confused2:
Wejscie na szczepienia sa osobno i przyjmuje tez tylko dzieci zdrowe lekarz ale ludzie i tak laza jak chca nie patrza ze dzieci zdrowe:rofl2::rofl2:
Milego dnia kobitki:-D

reklama
nam udało sie wyjść na spacerek,ale deszczyk tez nas złapał niestety,mała nadal śpi w wózku wiec sobie obiadek dokończyłam
u nas tez ubranka 3-6m-cy bo mała ma długie nogi i w mniejsze juz sie dawno nie mieści

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry