reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Pominąwszy leki, które w ulotkach mają udokumentowany szkodliwy wpływ na dzieciątko, w sytuacjach awaryjnych trzeba zwalczać ból, bo jest także szkodliwy. Maleństwo współodczuwa i też cierpi.

Czesc dziewczyny, witam sie z rana :-)
Jak tam Wasze samopoczucie? u mnie o dziwo humorek dopisuje, mimo tego, że za oknem snieżna wichura....
Juz odliczam dni do wizyty u gina , mam ja dokładnie za tydzień 18.02...

Piwonia, dużo zdrówka córeczce życze
oj przydałoby sie,ale ja sie juz przyzwycziłam,że one mi dużo chorują i muszą poprostu z tego wyrosnąc,żeby było dobrze;-)

te choróbska paskudne od paskudnej pogody:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
piwonia ale to dziwne że genetyczne badania kolo 20 tyg skoro przezierności wtedy już się nie zbada co najwyżej fałd karkowy a to co innego:confused:
bo ona mi powiedzila,ze to nie jest aż tak konieczne badanie jak by sie wydawało,w tym drugim jest bardziej szczegółowo badany każdy rozwijajacych sie narząd dziecka ,mózg itd.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzien dobry Babeczki :-)

Gratuluje wszystkim zdrowych bobaskow-ciesze sie ze tak wspaniale wiesci przynosicie z wizyt-oby tak dalej!

co do lekow-pewnie ze lepiej unikac i niczym sie nie faszerowac, jednak jesli peka nam glowa, albo tak jak w moim wypadku rozwala mnie bol zeba to chyba lepiej wziac np paracetamol, by moc spokojnie sie wyciszyc i zapomniec o bolu-w koncu stresy z powodu bolu sa niemale, a dzidzia to czuje...Zreszta czesto jest tak, ze niestety zanim bol sam przejdzie my nameczymy sie niemilosiernie-po co? Raz na ruski rok mala tabletka przeciwbolowa nie stwarzajaca zagrozenia dla Babla nie zaszkodzi....

a co do ciasnych spodni-zgadzam sie , teraz nie jest na czas na uciskanie brzucha, a przez to i macicy-trzeba nosic sie wygodnie, co by nasz Maluszek mial sporo miejsca :-)

a w Gdansku niestety tylko1 dzien cieszylismy sie ladnym slonicem, to bylo w poniedzialek... wczorak gdzies kolo 17 zaczela sie jakas wichura sniezna -brrr... teraz znowu snieg, co prawda nie w powalajacych ilosciach, ale zawsze... do tego buro szaro i ponuro-juz mam dosc tej pogody:wściekła/y:

Ja uwazam ze dokladne usg w 12 tyg w celu przeliczenia przeziernosci karkowej, uwidocznienia kosci nosowej itd jest bardzo wazne. Pozniej tak jak zreszta napisala aneczka pomiaru karkowego sie juz nie wykona...
Oczywiscie nie zmienia to faktu ze usg polowkowe, rownie dokladne jak nie dokladniejsze od usg w 12 tyg powinno byc takze wykonane... Wtedy ocenia sie dokladnie prace wszelkich narzadow, ale przeziernosci sie juz nie oceni...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja juz w sumie w 3 ciąży,ale w poprzednich tez nie miałam badanej przeziernistości u dzieci wiec moze dlatego nie martwiłam sie,ze lekarka tego nie zlecila u mnie;-)
i tak co bedzie to bedzie i juz tego raczej nie zmienimy bo nie mamy na to wpływu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry