reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
dzien dobry ;-)
ale Wam zazdroszcze dziewczyny tych wyjsc. my co prawda wychodzimy czesto w 3, ale sama to wyszlam moze z 5 razy raptem na godzinke (zakupy, fryzjer). marzy mi sie takie wyjscie do kina z przypsiola, moze jutro?? chociaz nie wiem czy sie odwaze, hihi. niestety Miko znacznie lepiej znosi te rozstania ze mna, niz ja z nim ;-(

maggie fochy sa w kazdych zwiazkach, ale na szczescie szybko mijaja ;-)
Anitek mam to samo.. Zosia o wiele lepiej znosi rozstania ze mną niż ja z nią.. Zwłaszcza gdy zostaje z dziadkami którzy takie śmieszne miny robią albo z tatusiem z którym tak fajnie można się bawic.. :)
Witam sobotnio!
Ja już po zakupach.. Teraz sprzątamy z mężem i do teściów jedziemy. Znow mamy rozjechany weekend bo jutro ciocia imieniny wyprawia więc też nas nie będzie..
Zajrzę do Was pewnie wieczorkiem jeszcze więc miłego dnia życzą 3reksie hihihi :)

reklama
Witam sobotnio :-)
My dzisiaj dzionek zapracowany :-), ale bez męki :-). Oliwicia poszła spać ja zjadła i idę poprasować i pranie zrobić...
Kobietki trzymajcie się ciepło i nie pracujcie za dużo.

Efe byłoby super tylko faktycznie on ma juz ponad 9kg wiec musiałaby być taka jak twoja:tak::tak:Kurcze ty to masz lumpek zazdroszcze. Ja w swoim dziś troche skarbów znalazłam ale u nas jeden to babki przebierają i ciężko było znależc coś fajnego.
Ja dopiero niedawno odkryłam że u nich są takie rzeczy! Jednak żeby trafić na taką okazję to trzeba częściej zaglądać a jakoś nigdy nie miałam po drodze. Obok mam takiego z odzieżą na wagę i tam zawsze kupowałam za grosze. Teraz wolę pójść do takiego droższego, gdzie rzeczy są już przebrane, bo łatwiej się tam szuka.

A tak w ogóle dzień dobry.
Wyciągnęłam dziś mojego na zakupy do Kauflandu. Normalnie same prawie słoiczki hihi:-D Wzięłam też na spróbowanie takie Little Bee. Zobaczymy co to takiego.
Małej Gabrysi idą zęby. Gryzie wszystko na potęgę. Teraz mój palec i czuje je mocno. Ałaaaaaaaaaa

I jej się doba jakoś wydłużyła bez snu. Teraz jak chce ją za wcześnie położyć to jest jeden wielki krzyk. Co ile chodzą spać wasze dzieci? Moja do tej pory co 2 godziny a teraz to 3-4 godziny czekam i nadal w pełni aktywna.

Efe Oliwia już się przestawia na 2 drzemki dziennie :-( cały czas by się bawiła :-)
Ale na szczęście potrafi się bawić sama :-) choć ostatnio bardzo lubi gdy mama jest blisko :-).

moja mała też tylko 2 drzemki, w tym jedna ok. pól godziny tylko, czasem druga ponad godzinna, a czasem też krótka; ale za to ładnie pada po kąpieli w łóżeczku;

dziś marchewka z ziemniakiem miały swój debiut - za pierwszym podejściem było plucie zakończone lamentem przeokropnym, a za drugim już nawet cosik do Ninkowego gardziołka poleciało;-)za to radochy ile miała przy tym! nie wiem co ją tak śmieszyło, ale chichotała do łyżeczki, do miseczki, do mojej ręki - krejzolek mały:-D i dziś pierwszy raz w swoim zyciu spróbowała herbatke rumiankową - chyba jej smakowało, bo troche jej wyduldała;

potem był spacerek z tatusiem (mama w tym czasie szykowała obiad), a teraz zabawa na macie; ależ to małe bobo ma energii, niezmordowana jest; i przekręca się dziś w obie strony wciąż, chyba jej się spodobało; odkrywa nowe motywy na macie:tak:

my jutro śmiagamy do naszych serdecznych znajomych, nareszcie się trochę z domu wyrwę;

zapominam podlewać swoje własne drzewko:sorry2:

my juz po spacerku,nawet dwóch
małe zakupki były,nawet udane,a jutro jedziemy na wieksze zakupki bez dzieci,przynajmniej bez starszej na razie bo chora i i średnią juz pobiera,wiec zapowiada sie wesoło,a do tego w piątek maja miec zabawe i niewiem jak to bedzie

reklama
Uroczyście donoszę że mamy drugiego ząbka!
Równo tydzień po pierwszym:)
Gratulujemy!!!
Efe Oliwia już się przestawia na 2 drzemki dziennie :-( cały czas by się bawiła :-)
Ale na szczęście potrafi się bawić sama :-) choć ostatnio bardzo lubi gdy mama jest blisko :-).
No nadal ma 3 drzemki ale sypia jak mysz pod miotłą po 30 minut a uspanie jej teraz to wyczyn. Jak nie miałam problemów i kładłam do łóżeczka to teraz łóżeczko parzy. Może to jakiś skok, bo już do głowy dostanę. Po raz pierwszy się cieszę, że poszła spać. Wcześniej ją wykąpaliśmy i już śpi bo nie mogłam słuchać tego płaczu.:-(
moja mała też tylko 2 drzemki, w tym jedna ok. pól godziny tylko, czasem druga ponad godzinna, a czasem też krótka; ale za to ładnie pada po kąpieli w łóżeczku;

dziś marchewka z ziemniakiem miały swój debiut - za pierwszym podejściem było plucie zakończone lamentem przeokropnym, a za drugim już nawet cosik do Ninkowego gardziołka poleciało;-)za to radochy ile miała przy tym! nie wiem co ją tak śmieszyło, ale chichotała do łyżeczki, do miseczki, do mojej ręki - krejzolek mały:-D i dziś pierwszy raz w swoim zyciu spróbowała herbatke rumiankową - chyba jej smakowało, bo troche jej wyduldała;

potem był spacerek z tatusiem (mama w tym czasie szykowała obiad), a teraz zabawa na macie; ależ to małe bobo ma energii, niezmordowana jest; i przekręca się dziś w obie strony wciąż, chyba jej się spodobało; odkrywa nowe motywy na macie:tak:

my jutro śmiagamy do naszych serdecznych znajomych, nareszcie się trochę z domu wyrwę;

zapominam podlewać swoje własne drzewko:sorry2:
Andariel witamy was w klubie mam karmiących inaczej (znaczy się innymi pokarmami zamiast cyca) Polecam karmienie pół godziny do godziny po (.), bo maleństwo wtedy ma więcej cierpliwości do jedzenia łyżeczką.

Mówię już dobranoc, bo padam na pysk. Nie wiem co się dziś stało mojemu dziecku ale było strasznie. Nie spała, płakała lub jęczała. Już podejrzewam te zęby ale ani paracetamol ani ta maść nie pomogły na długo, więc już sama nie wiem:sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry