reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2009

witam sie z Polski dziewczyny :-)
Adas sie juz zaaklimatyzowal, rozrabia nawet ku uciesze tesciowej i tescia, nowe zeby pokazuje
ogolnie odpoczywamy po tej przeprowadzce, chodze na dlugie spacery bo piekna pogoda nas przywitala,
fryzjera zaliczylam, poskim chlebem sie zajadam i czekam na swieta bo tesciowa zamowila pyszna ciasta:-)
bede napewno czesciej zagladac po swietach jak bede u mamy, bo teraz tesc kompa okupuje - gra namietnie w pasjansa
Super Mewa ze juz po wszystkim no i koniecznie zmien skad jestes na avatarku bo juz nieaktualne hehehe. Widze ze Adas to juz mocno zebaty jest, fajnie ze bedzie rósł wśród najblizszych tu w Polsce

reklama
witaj Mewa,własnie sie zastanawiałam dzisiaj czy ty juz w Polsce czy jeszcze nie
u nas tez dzisiaj deszczowo i w rezultacie cały dzień w domku,a mała strasznie marudna pół dnia mi przepłakała w rezultacie nic nie zrobiłam
i juz całkiem zgłupiłalam z tym jej marudzeniem,jak bede szła po świetach do szczepienia a dalej tak bedzie to kaze dac sobie skierowania na badania bo mi sie to niepodoba
i spadam do wyrka,dobranoc

Kasia - dziekuje, tez mam nadzieje ze decyzja o powrocie byla dobra, tesciowa strasznie kracze!i juz zmieniam dane
Piwonia- a moze zabki mecza Ale? Adas straszny byl w czasie przeprowdzki bo 3 naraz wychodzily a teraz juz wzgledny spokoj
Dobranoc , spijcie dobrze mamulindy

ja z Adasiem tylko do po swiat u tesciow jestesmy, potem jade do mamy
a moj zostaje na Slasku i bedzie dzielnie szukal pracy, trzymajcie kciuki

do spania mi sie nie spieszy bo mamy dla siebie wersalke a moj to chlop 120 kilowy i do tego chrapie
oj brakuje mi duzego lozka
a Adas spi sobie w lozeczku turystycznym i budzi sie na mleczko co 2 godziny jak zwykle

tez sie Wam tak czesto budza dzieci?

w takim razie trzymamy kciuki :)) a daleko będziesz od męża? ale ja dociekliwa... ;)
Maja już mi się nie budzi w nocy, tzn idzie spać ok 20 i wstaje na cycusia 5-6 rano, czasami jeszcze zasypia na 1-2h, ale zazwyczaj zaczynamy wcześnie dzień, zwłaszcza po tym przestawianiu zegarków ;))

hej

Mewa super że już jesteście na miejscu cali i zdrowi :tak:
buziak dla Adasia - ząbków już ma spooooro, u nas nadal nic choć marudzenie straszne :baffled:

moja zasypia o 8, potem ją biore do karmienia zanim sama zasne, tak o 11-12, woła o mleczko o 3-4, a o 8 pobudka :-)

porządki idą pełną parą, już rąk nie czuje...

słodkich snów sierpnióweczki

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!
Mewa fajowo że jesteś już w Polsce ;-)
Piwonia Zośka też strasznie marudkuje,... ale to zęby.. już czuć pod palcem lewą dolną jedynkę więc pewnie to kwestia dni.. ale marudek z niej straszny. zwłaszcza wieczorami i w nocy.. dzisiejsza noc była spoko bo do 4 pospała jak po kreceniu się zasnęła na maxa po 23 (oczywiście na brzuszku:baffled:) ale wczorajsza noc....MASAKRA!! spała ze mną w łóżku, co chwila cycek i kreciła sie strasznie - całą noc........:-( pojękiwała popłąkiwała więc te zębiska ją strasznie męczą.
a poza tym nauczyła się wstawać w łóżeczku - frajda niesamowita :-)
i ostatnio zaczęła "mówić" baba - myślałam że moja mama się popłacze jak to usłyszała :-D bo tata i mama to już na porządku dziennym :-)
mam nadzieję że dziś bedzie spokojniejszy dzień w pracy...bo wczoraj urwanie pośladków normalnie:-p
miłego słonecznego dnia życzę!! mam nadzieję że taki będzie bo u nas tak jakoś ponuro jest na razie...! pap i do później!

Hello z rana!
U nas piękne słońce się wita od rana:-)
Kasia wczoraj też padało w nocy ale burzy nie było (no chyba że przespałam takie atrakcje):dry:
Mewa jak miło że już w końcu jesteś z nami:-D Brakowało mi Ciebie i Adasia. Zobaczysz wszystko się jakoś ułoży w końcu. Tylko cierpliwości trzeba. Ostatnio słyszałam że najwięcej pracy jest na Śląsku właśnie. A może inaczej - najmniejsze bezrobocie. Także trzymam za twojego chrapacza kciuki mocno. A może ty teraz gdzieś bliżej mnie będziesz mieszkać? Ach...i gratuluje nowych ząbków Adasiowi:szok: Ale on już uzębiony pięknie jest!
Iwonko mam nadzieję że u Ali to taki etap tylko i zaraz jej przejdzie. Ale badania bym też zrobiła dla świętego spokoju. A kupy ma zielone? Bo moja przez te zęby prawie każdą:-(
Wczoraj się wkurzyłam bo przyjechała koleżanka z córką która miała stan podgorączkowy. I powiedziała mi o tym dopiero po jakimś czasie. W trakcie pobytu dziecko zachrypło i zaczęło kaszleć. :wściekła/y: Jak mi zarazi mała na święta to zamorduję normalnie. Jutro wyjazd a ja jeszcze w proszku. Co ja jej mogę dać zapobiegawczo. Mam wapno i CebionMulti. I paracetamol.
Sama łyknę chyba Rutinoscorbin co?

reklama
witam czwartkowo,dobrze ze dzisiaj ładnie to wyjde z marudkiem,bo od rana jest sajgo teraz ją chrupkami zajęłam,ale ryczy od świtu
ja sie poddaje juz,niby zabki widac,ale ja niewiem czy to rzeczywiscie jest od tego,nie mam siły juz
wogole od rana mam jakiegos doła:-(
Efe ja małej Cebion podaje zwykły od wszelkiego i sobie Rutinoscorbin
a co do kupek to sie nie wypowiem,bo owszem jest ich sporo,ale bardziej wygląda jak by miała z tym kłopot,zielonych napewno brak :(

Mika

Życzę Ci szczęścia tak wielkiego jak ogrom nieba.
Słońca, które pomimo zła i okrucieństwa tego świata, dzień po dniu wstaje i obdarza nas ciepłem swoich promieni.
Dużo wzlotów i szaleństw,
Dobrych, mądrych i oddanych przyjaciół,
Cudownych uczuć które zawsze trafiają w odpowiednie miejsce i do odpowiednich ludzi.
Wytrwałości, by każdy dzień był lepszy od poprzedniego
Oraz aby nieosiągalne cele stały sie zdobyczami codzienności
I jeszcze jedno: abyś miłość czerpał z nieskończonego źródła!

Ostatnia edycja:
Do góry