reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
adamas.jpg
Jak obiecałem, taka mała zbiorówka zdjęć Naszego małego księcia, od początku ze szpitala, po obecny miesiąc :)
Przeglądając zdjęcia zaraz po urodzeniu, teraz nie dowierzam że mieliśmy takiego malucha w domu, pomimo że miesiąc leżał w szpitalu, a teraz taki byk... :) Nie chwaląc się powiem Wam że mały już ma ponad 10kg i ledwo wchodzi w ubranka 86 :)
Dzięki dziewczyny za ponowne powitanie :) Muszę przyznać że zacząłem przygodę z forum na podstronach o wcześniakach, dokształcając się w neonatologii ;) ale potem jakoś mnie wciągnęły również inne wątki i tak właśnie znalazłem się tutaj... :)
Młody zasnął niedawno także mam chwilę na buszowanie po necie... Kurde, powiedzcie dziewczyny, o której kładziecie Wasze maluchy? Bo nasz mały przeważnie idzie spać koło 22-23 i wstaje o 7-8, jak oczywiście nikt się nie trzaska wcześniej. Śpi w dzień 2 razy po jakieś 30min, czasem 1-2h, ale nie wiem teraz czy to nie za późno...
Co do AZS to stosujemy już wszystko co się da, Clobazy, Biodermy, Atopicale i jeszcze kilka innych. Czasem jest cały w czerwonych plamkach, a czasem kilka tygodni jest gładziutki jak pupcia niemowlęcia ;) Ale jesteśmy dobrej myśli... :)

reklama
Świetna sesja syn sliczny i faktycznie duzy jak na wczesniaka. tatus ładnie dokarmia synka.
Co do spania to moj zasypia koło 20 i koło 7ej sie budzi, nigdy moje dziecikai nocnymi markami nie byli na szczescie, choc wieczór mam dla siebie
W dzien spi raz przewaznie dwie godziny choc trafia sie i trzy.
Dobra ja sie pozegnam na dzis mnóstwo wrazen dzis było zwłaszcza afera Mikołajowa;-)
Dobranoc

TatoAdasia zdjecie w adidaskach jest genialne! No i duży ten wasz chłopaczek! Wcale nie wyglada na wcześniaka:-)

Matko chyba mi ósemka wychodzi bo mnie coś dziąsło pobolewa i mi zaczyna przeszkadzać:-( łeee...chyba jutro polece do dentystki niech no ona zobaczy.

Uciekam już spać!Dobranoc

Hehe faktycznie, mały apetyt ma niesamowity... Teraz zjada przed spaniem 250ml mleczka i jeszcze mu mało... :) Właśnie wydaję mi się że będziemy musieli wprowadzić pomału małemu wcześniejsze godziny spania, bo jeszcze się przyzwyczaji, a przecież rodzice też potrzebują troszkę wolnego czasu wieczorkiem dla siebie... ;)
Ja również się kłąde pomału... W takim razie życzę dobrej nocki wszystkim i do jutra... ;)

Świetna sesja syn sliczny i faktycznie duzy jak na wczesniaka. tatus ładnie dokarmia synka.
Co do spania to moj zasypia koło 20 i koło 7ej sie budzi, nigdy moje dziecikai nocnymi markami nie byli na szczescie, choc wieczór mam dla siebie
W dzien spi raz przewaznie dwie godziny choc trafia sie i trzy.
Dobra ja sie pozegnam na dzis mnóstwo wrazen dzis było zwłaszcza afera Mikołajowa;-)
Dobranoc

ty mnie juz niedenerwuj,ja cie prosze

witam jako pierwsza chyba,juz jako druga
mała o dziwo jeszcze śpi,jestem w lekkim szoku,al dla mnie dobrze bo moge spokojnie poczytać jeszcze,bo potem bedzie szał
pogoda nam dzisiaj nie dopisuje,a szkoda
Dominiczka moja Ala tez tak ma,chodzi mi o takie dziwne jakby potrząsanie głowką i pamiętam,ze każada z moich córek tak miała
kiedys lekarka nam to tłumaczyła,ze to coś z układem nerwowym i ze to nic groźnego,zeby sie tym nie martwić
Tata Adasia pieknego macie synka,taki dorodny chłopczyk
co do spania moja chodzi spac miedzy 20.00a 20.30,w ciągu dnia ma różnie albo 3 albo 2 drzemki,ale takie po 30-40 min,a na spacerkach śpi po 1,5 godziny

No i chyba dziewczyny wykrakałem :D dzisiaj Adaśko wstał o 5... :D Już nie wiem, on wogóle chyba nie potrzebuje snu... Piąta rano a on oczy jak pięć złotych i nic tylko się bawić... :) Ech te dzieciaczki...
Miłego dnia Wam życzę...

Efe,niestety,moja skleroza zwyciezyla i tym razem...a zreszta Karolina darla sie przez cale badanie jak opetana:szok:,a przeciez to nic nie bolalo....chyba ze strachu:sorry:...a ja cala zapocona ,pot ciurkiem ze mnie plynal,mama moja (bo jednak ona ze mna byla,a nie maz)tez ciagle ja uciszala zeby nie plakala ,ale to tak jak do sciany bylo mowic:sorry2:

Ależ Anet nic się nie stało. Ja już wiem że z dzieckiem nie zawsze można wszystko zapiąć na ostatni guzik bo często coś się dzieje takiego...

Witam piątkowo,
życzę miłego ostatniego dnia szkoły:) Oby szybko minął i dzieciaki już miały wakacje:tak:
Tato Adasia pięknego masz syna! Te dołeczki... nooo słodziak!
I w życiu bym nie powiedziała że wcześniak!
Co do twojego pytania to nasza Gabrysia zawsze chodzi spać między 20:30 a 21:00 i wstaje ok 7:00. I nawet jak położymy ją później to i tak wstanie o 7:-(

A Iwonko moja właśnie na odwrót na dworzu śpi krócej i mniej spokojnie. Za to w domku zawsze z godzinę.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
normalnie nie mam czasu dla was przy moim szogunie.Łazi przy wszystkim i rozrabia nie moge sie doczekać kiedy będzie miał swój pokój.....
W życiu chyba nie nadrobie coście napisały....ale się postaram
Mam takie pytanie po 3 dniówce ile czasu się utrzymuje wysypka?????????Bo u nas już tydzień jest mała ale nadal się utrzymuje.....
No i mały wyje....może jeszcze poczytam co u Was bo nie w tematach jestem
BUZIAKI DLA WAS!!

reklama
Witam z rana :)
My walczymy z wcześniejszym zasypianiem i na razie bez efektów, gwiazda i tak zasypia dopiero około 22. A oprócz tego musimy szybko znaleźć żłobek ale bez znajomości nie ma szans, niestety mama musi iść na zabieg (zespół cieśni nadgarstka) a potem rekonwalescencja w zależności od wielkości uszkodzenia nerwa nawet do 3 miesięcy...
Musi być dobrze i tyle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry