• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hejka!!
Aga wirze że dobrze robisz ty wiesz najlepiej co dla Twojego skarba najlepsze:tak:
Andariel dacie rade z alergia!!
Przepraszam czytałam na szybko i nie wiem co tu miałam jeszcze napisać:zawstydzona/y:
Mój mały śpi a ja pije kawe zbożową i sernik na zimno z truskawkami i galaretką wcinam:-p
Mój nie ma ochoty ze mną siedzieć i poszedł na dwór :dry:

reklama
Magda, to życzenia dla dwójki Szanownych Jubilatów - Julci i Jasia:)

Andariel, a jaką dawkę Ferrum macie zaleconą? Ile B6 i a. folicum? Jeśli za 6 tyg wyniki się nie poprawią, to na Twoim miejscu zrobiłabym badanie ferrytyny tudzież UIBC/TIBC. To jest po prostu zdolność wiązania żelaza przez organizm. Może być tak, że w dziecko leje się żelazo litrami i nic, bo zdolność wiązania jest upośledzona. To tyle z mojego doświadczenia:)

Ja właśnie wróciłam z Frankiem od koleżanki z Jeleniej. Wybrałam się na 3 godziny ploteczek. Jezu...zapomniałam już jak to jest!!:) Franek strzelił taką pokazowę, że normalnie wyszedł na cudowne dziecko:)... Całą drogę (w obie strony) grzeczniutko przesiedział w aucie, u koleżanki istny aniołeczek. Nawet raz nie jęknął:) Chyba wiedział, że nie nalezy nam przeszkadzać w plotkowaniu, bo matka ma taka potrzebę..:)

Andariel, a jaką dawkę Ferrum macie zaleconą? Ile B6 i a. folicum?

ferrum - 2x1,5 ml przez 6 dni
B6 i Ac.folici - 0,5 (tabl.???-nieczytelne) na dzień
i do tego Calcium 2x1łyżeczka i chyba jest tu jeszcze Cevikap 3x10 kr.
[ale bazgroły:wściekła/y:]
i kazała dawać małej kwaśne rzeczy do jedzenia, żucia, jak np. cytryna dodawana do wody, żeby przyswajalność żelaza była lepsza;

Aga dzięki za rady, zrobię tak jeśli się morfologia nie poprawi:tak:
a widzisz jakiego masz synka grzecznego! dał mamie spokojnie poplotkować:tak:

Malinko kusisz tym sernikiem...

Witam,
matko kochana zostawic was na 2 dni to pół dnia teraz bede czytać:-)

Andariel dobrze będzie! Tylko musisz zwracać barzdo uwagę i czytać składy bo czasem by człowiek nie pomyślał a tu w składzie mleko. A i moja Zosia też lubi pepti, nie było problemów nawet na początku.

Aga rób tak jak mówi Ci serce, a i tak jesteś bardzo dzielna i Franula też! Ja nie wyrzymałabym nawet chwili na takiej reh.

Matko dziewczyny Zocha mi wczoraj spadła z przewijaka!!! :szok::szok::szok:Mamy przewijak na komodzie, a ze okazało się, że spodenki są za małe to schyliłam się po drugie a ta usiadła i zaczęła mnie po głowie kopać i nie wiem jak to się stało, że fiknęła.:-(:-(:-(:zawstydzona/y:Spadła na mnie, a potem częściowo lekko na podłoge i na otwartą szuflade:no::zawstydzona/y::-( A najgorsze przeżyłam jak zobaczyłam krew u niej w buzi! Już chciałam z nią do lekarza jechać, ale jak się uspokoiła to się zaczęła śmiać więc jej zajrzałam w buźkę, to sobie uszkodziła dziąsełko między górnymi jedynkami:no::-( Jestem na siebie wściekła do tej pory:wściekła/y: A dopiero co sama się wymądrzałam...ehhh życie.
Ale całe szczęście wszystko jest ok.
Nocowałyśmy u teściowej bo jak byłyśmy z mamą na zakupach to ją połamało i musiałam się nią troche zająć, dziś też ją do lekarza zawiozłam itd. Później z teściową na wieś do jej mamy, jak wróciłam wreszcie do domu to cały czas piore bo przecież wszystko brudne a w niedziele nad ranem wyjeżdzamy. Choc nie wiem jak to będzie bo moi rodzice oboje połamani:baffled:

Kasiu w ustawieniach profilu na FB masz zakladke z bezpieczenstwem i danymi i tam mozna "odhaczyc" zeby nie przekazywali danych do innych podmiotow(jak to okreslono w artykule). ja juz to zrobilam i nie dostaje wiecej spamu na emaila bo przeciez wsciec sie mozna...i do tego duzo jakis dziwnych "firm" sprzedajacych przez telefon wydzwanialo do mnie kiedys ale zarejestrowalam swoj nr kom w czyms co u nas nazywa sie TPS i jak ktos do mnie zadzwoni z "reklama" i checia sprzedazy to mam prawo ich pozwac do sadu albo zglosic na policje. ja mam FB po angielsku-wiec odszukam zaraz te zakladki i podam wam co i gdzie odznaczyc co by sie danymi nie dzielic z nikim.

edit: wiec wchodzi sie w KONTO , USTAWIENIA KONTA(PROFILU), i ostatnia zakladka ktora mowi o ogloszeniach na FB--zjechac na sam dol str i odznaczyc zeby nikt nie mial dostepu do Twoich akcji na FB. po tym skonczyl sie spam na emailu i itp dziwne rzeczy.mam nadzieje ze cosik pomoglam:)

Ostatnia edycja:
Kasiu w ustawieniach profilu na FB masz zakladke z bezpieczenstwem i danymi i tam mozna "odhaczyc" zeby nie przekazywali danych do innych podmiotow(jak to okreslono w artykule). ja juz to zrobilam i nie dostaje wiecej spamu na emaila bo przeciez wsciec sie mozna...i do tego duzo jakis dziwnych "firm" sprzedajacych przez telefon wydzwanialo do mnie kiedys ale zarejestrowalam swoj nr kom w czyms co u nas nazywa sie TPS i jak ktos do mnie zadzwoni z "reklama" i checia sprzedazy to mam prawo ich pozwac do sadu albo zglosic na policje. ja mam FB po angielsku-wiec odszukam zaraz te zakladki i podam wam co i gdzie odznaczyc co by sie danymi nie dzielic z nikim.

edit: wiec wchodzi sie w KONTO , USTAWIENIA KONTA(PROFILU), i ostatnia zakladka ktora mowi o ogloszeniach na FB--zjechac na sam dol str i odznaczyc zeby nikt nie mial dostepu do Twoich akcji na FB. po tym skonczyl sie spam na emailu i itp dziwne rzeczy.mam nadzieje ze cosik pomoglam:)

a ja bede wdzięczna,choccostam pozaznaczałam tylko chciałabym sie upewnić czy dobrze,bo owszem znam deczko angielski ale nikt nie jest nieomylny i moze cos nie tak zrobiłam
a i niewiem bo zauważyłam,ze wklejajć zdjecia na F mozna sobie zaznaczyć kto może je oglądać i ja mam tylko ,ze znajomi czy to wystarczy??

i ciekawa jestem jak tam Rubi z Moniczka,mam nadzieje,ze gorączka juz spadła

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry