reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2009

najlepszego laski!
młoda wczoraj o 23 poszła spać!!! ale za to wstała o 7:30 także przynajmniej tyle dobrego.
lecę do roboty, muszę plan zajęć już na dzisiejszy klub mam przygotować, więc troszku pracy jest.
3mcie się..ach Sempe jak zwykle Ci zazdroszczę:)

reklama
witam tylko i składam Wam życzenia NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET KOCHANE!!!
i zmykam do moich zdechlaczków,niestety wieczorem dołączyła do nich Ala i ma wysoką gorączke i ze mnie nie schodzi,teraz podsypia mi,na razie

Franiowa - no coś Ty, serio? to ktoś ze środowiska medycznego poleca tą dietę? jestem zdziwiona, bo dotąd spotykałam się jedynie z nieufnymi spojrzeniami medyków, co to "szkiełkiem i okiem" świat pojmują i w takie bzdurki nie wierzą:) może coś się zmienia wreszcie? może zechcieli wreszcie posłuchać rodziców na co dzień walczących z przeróżnymi problemami swoich dzieci i wreszcie wnioski zaczęli wyciągać..? a tak z ciekawości - jakie książki masz kupić, bo jest ich trochę, a nie wszystkie przystosowane do naszych klimatycznych wymagań, że tak się wyrażę. I pewnie, w razie co wal jak w dym, bardzo chętnie pomogę na miarę możliwości:) fajnie:)

Anet - no dokładnie - są proste i dają wiele możliwości dostosowania ich do siebie, dlatego nam się spodobały; a Nince - póki co - i tak wsio obojętne:)

oj Piwonia, znowu jakiś bakcyl:( niech se idzie precz - prędziutko!

a ja gooooopek myslalam, ze kuchnia 5-ciu przemian to jakas cud dieta odchudzajaca :-D
w sumie dobrze typowałaś, bo wiele osób wchodzi w niej na odpowiednią dla siebie wagę - a zazwyczaj oznacza to schudnięcie:) po prostu organizm zaczyna trybić na właściwych obrotach i sam sobie radzi z wieloma problemami; wiąże się to czasem również z odstawieniem niekórych lekow powodujących np. zatrzmywanie wody w organiźmie itp. Nawet ja, od lat ważąca 55kg, schudłam na niej ponad 1 kg, co mnie zaszokowało:)

Oj to po porodzie na pewno sprobuje!!!!!!!!!! A w ciazy mozna ja stosowac czy lepiej poczekac? Ja zawsze bardzo zdrowo sie odzywialam, pomimo tego mialam klopoty z dodatkowymi kilogramami a w poprzedniej ciazy duzo przybralam i po urodzeniu wciaz tylam,w sumie +55 kg i do tej pory nie moge zrzucic, choc zaczelam brac hormony tarczycowe :-(, bo wykryto u mnie chorobe tarczycy

W UK takie wspomaganie leczenia dieta jest bardzo popularne. Moja kolezanka ma niepelnosprawna corke Ale lat 12, ktora miala 1 punkt w skali Apgara i nikt nie dawal jej duzych szans na przezycie. Pomimo zlych prognoz przetrwala, tylko wiekszosc zycia w Polsce byla non stop szpikowana roznymi prochami a od czasu jak mieszkaja tu dostala specjalna diete KETONOWA i odstawila wiekszosc lekow, przyjmuje tylko czasem kropelki jak ma mocne napady padaczki. Podstawa tej diety jest taki specjalistyczny tluszcz, do ktorego dodaje sie rozne rzeczy w specjalnym polaczeniu, np. jajecznica z malinami i rozne takie cuda ale od czasu stosowania tej diety Aluta o wiele lepiej wyglada, urosla i ogolnie czuje sie duzo lepiej.
Siostra mojego mauza tez jest specjalistycznym szpitalnym dietetykiem, tylko, ze w Dubaju. Mowi, ze takie leczenie odpowiednim jedzeniem robi sie coraz bardziej popularne na calym swiecie.

Wlasnie troche przeczytalam o 5 przemianach w necie, nie jest zle, wiekszosc skladnikow lubie, musze tylko kupic ksiazke z przepisami i jakos dopasowac do siebie, bo to co przeczytalam mialo zupe jarzynowa na sniadanie - nie dalabym rady :no:

Ostatnia edycja:
alex - można jak najbardziej w ciąży, bo w zasadzie odstawiasz czy ograniczasz jedynie mleko i przetwory (stosujesz je mniej, niż dotąd powiedzmy), owoce surowe zima i jesienią, a głównie chodzi o łączenie ze sobą właściwych składników, dodawanie odpowiednich i w odpowiedniej kolejnosci (tak, tak!) przypraw i grunt, to trzymac konsekwencję i oczekiwac efektów:) ja należę niestety do tych, co to sie nie mogą rozstać z niektórymi przyzwyczajeniami typu mleko do porannej kawy, ale jak będę karmić to zamierzam się trzymac wskazówek dość ściśle; no i należy pamiętać, ze dieta ta musi byc dostosowana do klimatu, w jakim żyjemy - czyli w PL gdzie dużo dni chłodnych i ponurych, nie mozna ograniczać drastycznie mięsa o naturze rozgrzewajacej (to było dla mnie trudne, bo od lat wege byłam), ale np. w słonecznej Kalifornii możesz jak najbardziej jeść surowe owoce i to w połaczeniu np. z jogurtem, co wychładza, a o to tam chodzi; ale namotalam:)
i chyba dlatego często czyta się posty mam, które mieszkając w innym klimacie nie miały problemów ze skórą dzieci, a po powrocie do PL dzieci nagle dostają silnej atopii - bo powinna byc nieco inna, bardziej dostosowana dieta, do otoczenia; ale tez faktem jest, że dziecko zupełnie zdrowe nie będzie reagować źle na różne rzeczy, podczas gdy te skłonne do atopii-alergii róznego typu, od razu będa cierpiały;

Ostatnia edycja:
reklama
cholipa, z tym miesem najgorzej, bo w UK tez zimno i ponuro a ja miesa bardzo malo jem, bo nie lubie. stosuje raczej model kalifornijski, bo glownie odzywiam sie nabialem oraz surowymi warzywami oraz owocami, czasem ryba..... chyba trzeba zmienic miejsce zamieszkania :-D bo potraw ciezkich, tych typowo rozgrzewajacych bardzo nie lubie :-(

oj, zaglebilam sie w kompa a tu czas pedzic na ogladanki, paaaaaaaaaaaa........

Ostatnia edycja:
Do góry