reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Witam sie z rana u nas Alka przespała całą noc bez pobudki aż rano poleciałam do niej sprawdzic czy dycha bo u nas to niespotykane.Ale jestem wyspana jak nigdy .chyba i ja przesilenie dopadło.:-D

Franio brawo no i buzi ,buzi od e-cioci:-)

Moja w nosie nie dłubie póki co i dobrze hihihihihi.A etap wchodznie ma juz za soba oczywiście jak chce coś wiecej zobaczyć co np. ja na blacie robie to też staje na krzesle.

reklama
Good morning girls :-)

Moje dziecko jest dziwne :tak: Podszedl do mnie przed chwila cos chrupiac, zblizylam sie i cos tak nieladnie zapachnialo mu z buzi. Zobaczylam co trzyma w raczce ............. i nie zgadniecie w zyciu co podzeral......... ZABEK CZOSNKU!!!!!!!! :-D

Telefon wysechl i dziala, tylko bardzo ciezko go otworzyc, bo jest wysuwany i sok pokleil te prowadnice. Samemu raczej nie da sie tam dotrzec a za naprawe pewno beda zadac tyle co za nowy tel prawie :baffled:

FRANULA WIELKIE BRAVA!!!!!!!!!!!!!! Tak trzymac!!!!!!! Z buzki tez juz wyglada jak maly mezczyzna :-)

Chogata ja dopiero chce mu kupic normalne lozko, bo teraz ma 140x70 - lozeczko, ktore sie przerabia na lozko dziecinne. Jako lozeczko sprawowalo sie super, bo przestrzenne ale jak wczoraj przerobilismy je na lozko to strasznie waskie sie wydaje a dzieci w tym wieku strasznie sie kreca, spia wpoprzek itp..... uwazam, ze normalne bedzie lepsze, po prostu wygodniejsze. Rame chce kupic z Ikei a materac Danpol sprowadzic z Polski, tak zrobilam tez z lozeczkiem. Te materace gryczano-kokosowe sa suuuuuuuuuuuuper!!!!!!

Megaczka czy Ty naprawde mieszkasz tam gdzie piszesz, ze mieszkasz? Jesli tak to zazdroszcze, bo miejscowa przepiekna, temperatury tylko troche slabe ;-) ale nie mozna miec wszystkiego przeciez...... No i grabula, bo leb w leb idziemy, ciekawe, ktora pierwsza urodzi? Fajnie byloby tak samo :-D

Wlasnie mi przypomnialo cos o ca bardzo dawno mialam zapytac. Jest lista sierpniowek ale czy jest lista sierpniatek po kolei tak jak sie urodzily?

Ciezarowki i wielokrotne mamusie czy Wy tez do drugiej ciazy podchodzicie bardziej na luzie niz do pierwszej? Ja w pierwszej strasznie sie ze soba certolilam, a teraz luz, nieraz nawet zapominam, ze jestem w ciazy .....

Ostatnia edycja:
ale ja jestem gooooooooooopia, coz, starosc nie radosc :-D jak tam teraz zajrzalam to przypomnialo mi sie, ze sama wysylalam wiadomosc do Deli, zeby Pimpiego wpisala :-)

DO MODERATOROW pisalam wczoraj na watku "Amniopunkcja, robic czy nie?" to jest w ciazach i porodach. I wiadomo, ze pisza tam dziewczyny bezposrednio zaineresowane tematem amniopunkcji z wiadomych powodow. Istota watku jest odpowiedz na pytanie, czy warto robic amniopunkcje. Przy okazji wyszedl temat planowania usuniecia ciazy przez jedna z dziewczyn. Z tego co pisze, ten dzieciaczek ma wszystkie mozliwe schorzenia i ona nie chce go skazywac na bol i wegetacje, jej wybor i nikomu nic do tego. Tylko, ze jest tam jedna laska, ktora strasznie ja potepia za to, nazywa morderczynia i wogole w bardzo agresywny sposob atakuje. Watek jest w miare swiezy i chyba nie ma tam moderatora, bo nikt na to nie reaguje, a tak przeciez byc nie moze. Jestesmy tu przeciez po to, zeby sie wspierac a nie obrzucac blotem. Mozecie tam zajrzec albo jakos zainterweniowac? Dzieki

Ostatnia edycja:
Aaaa to juz kumam czacze:-DJa też chcę łóżko z Ikei wogule mebelki Alce z Ikei a materac to jeszcze nie wiem .My mamy turystyczne i ono ma metr długości i 90 cm szerokości niby dobre ale moja Alka nosi ciuchy na 92 albo 96 więć jeszcze troche i bęę musiała wymienić bo będzie od -do.Właśnie to wiercenie mnie odpycha od "dorosłego "łozka ,boję sie ,ze albo spadnie a w najlepszym wypadku potłucze sie.

Alex z ciążą i z dzieckiem będzie juz inaczej tzn. mniej będziesz sie zamartwiała o pierdoły już nie będziesz latać na każde zawołanie -płacz dziecka jak bedziesz widziała ,ze mu nic nie jest .No doświadczenie robi swoje.

Ostatnia edycja:
Franula uwielbiam Cie! Jestes WIELKI!
Alex ja też inaczej przeżywam tą ciążę. W pracy ni ma czasu myslec potem dom Zosia i dopiero wieczorkiem smyram brzuszka ;-)
Sciskam Was mocno i wracam do pracy :-)

witam
wpadłam zameldowac,ze my juz po lekarzu,antybiotyki maja wszystki ,starsze dodatkowo jeszcze banki i chyba szykuje sie kolejny tydzien siedzenia w domku

zulejka zdrówka dla twoich pociech
ciężaróweczki,alez wam tez czas leci
alex zdecydowanie inaczej podchodzi sie do kolejnych ciąż,zupełnie inaczej niz do pierwszej
chogata szybka jesteś,choc ja juz tez obiadek mam jak zwykle dwudaniowy,zostało mi tylko poodkurzac i bede miała luxniej,ale nie luźno bo Alka nadal gorączkuje juz 5 dzien ,ale licze ze to juz ostatni dzien
i z tego wszystkiego zapomniałam,a cały czas gapie sie na zdjęcie Frania,grtki mały krasnalu nasz,jesteś wielki

Chogata my do tego lozka zamontujemu mu taka oslone przeciwspadaniowa. Moja kumpelka ja ma i jest bardzo zadowolona. Czekam az ja dostarcza, bo Pimpi z tego 140x70 przerobionego na lozko tez spada, wiec spi z nami niestety do czasu az nie przywioza. A logicznie rozumujac z waskiego latwiej spasc niz z szerszego :-D
Safety 1st Portable Bed Rail Compact Fold tak to wyglada, tej kolezanki synek spi na doroslym lozku od czasu jak mial wlasnie 1,5 roku i nie spadl ani razu. Duzo ludzi ma tu takie ustrojstwa i chwala sobie :tak:

U nas cudna pogoda, slonko swieci + 12 stopni, zyc nie umierac!!!!! Zaraz spije kawke, umyjemy sie i wio do parku!!

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny :)
Rehab oceniaja ze jeszcze z 3 mies trzeba Frankowi na ruszenie z miejsca. Potem zobaczymy dalej. Bo to ze ruszy jest jasne - ppotrafi już oderwac noge od podłogi. Pytanie tylko brzmi: jak będzie chodził, czy będzie potrafił biegac itd. Ale cel jest teraz: ustabilizowac sylwetkę:)

Alex, daj linka do wątku o amnio pliz

A ja w ciąży z Natka byłam baaaardzo szczęsliwa, natomiast jak zaszłam z Francem to od początku czułam ze nie będzie ok. Naprawdę.

Dobra, glizdeusz zasnął, lece do garów

Zdrówka !!

reklama
Amniopunkcja robić czy nie? oto on

a jesli wrozyc ze szczesliwosci, to moj dzidziusiek powinien byc jeszcze zdrowszy od Pimpiego, choc nie wiem czy to wogole mozliwe ;-)
ja w tej ciazy zadnych prenatalnych badan nie robilam, co ma byc to bedzie.......... wtedy mialam niedobre wyniki a Pimpi prosze!!!!!!

Francesco zuch prawdziwy!!!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry