reklama

Sierpień 2010

hej hej dziewczynki :) ależ dzisiaj okropna pogoda, u mnie pada od wczoraj :( na szczęście dziś ostatni dzień w pracy, jutro mamy wolne :)))) zaraz poczytam, co naskrobałyście od wczoraj.no i wydaje mi sie,że któraż z nas miała mieć wczoraj wizytę.... zaraz wszystko nadrobię:)

reklama
Witam dziewczynki!!!

ehtele jak wizytka??? bardzo mnie ciekawią Twoje wrażenia z 3D :-) także przybywaj i relacjonuj koniecznie :-D

milusia Ty też koniecznie się melduj! wyczytałam, że w pracy źle się poczułaś i szybciutko mów, że wszystko jest w porząsiu. :tak:

sierpień8 podaj łapkę! ja też do 19 będę umierać z nerwów, podekscytowania i niecierpliwości...

Pajka ależ fajny ten ośrodek wynaleźliście... i cena jaka korzystna! aż pomyślałam, że może naciągnę mojego A na wyjazd... no ale my z gór w góry? trochę bez sensu :-p

Ja mam dziś masę roboty... wreszcie muszę ruszyć dupcię i coś porobić. W prawdzie święta raczej spędzamy u rodziny - do nas pies z kulawą nogą nie zajrzy - no ale to świetny pretekst do zrobienia rzeczy, które leżą odłogiem już całe miesiące..... a nie chce mi się że szok. :nerd:

i ja sie witam!!!!!!!!!!!
wyspana i w dobrym humorze. zapisalam sie do szkoly rodzenia i bardzo sie zdziwilam bo zajecia sa przez miesiac cztery razy w tygodniu po 2 godz- niezle nie? a szkola bezplatna. zaczynam 24 maja:))))))))))
milego dnia

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

robilam na wroclawskiej . to nowy gabinet, super sprzet a na dodatek doktor tez fajny. takze polecam

mialam dzis dzien pelen wrazen- pierwszy kopniak, usg i padam na twarz. takze i ja mowie dobranoc!!!!!!!!!!!!!!

gratuluję pierwszych kopniaczków :)

Witam wszystkie sierpnióweczki i GRATULUJĘ wszystkim córeczek i syneczków ;)
Ja jestem OGROMNIE zaskoczona wczorajszą wiadomością DZIEWCZYNKA- nadal nie mogę uwierzyć !
Zdjęcie wkleję oczywiście w odp. wątku. Z dzidzią wszystko ok. - jednak jesteśmy połączone
pępowiną dwu-naczyniową ! Już naczytałam się na necie /nie mogę przez to spać!/
no i nowy problemik siedzi w mojej główce ;( - która zresztą dosłownie PĘKA !!!
Życzę wszystkim miłego dnia , pomyślnych wizyt i dużo zdrówka ;)

Gratuluję córeczki

Dzień dobry kobietki...
Ja dzis mialam spokojna noc , ale tak juz od godz czuje klucia w dolnej czesci brzucha ale sa do wytrzymania niewiem co bede dzis robic chyba wiekszosc dnia spedze w domu bo wczoraj to sie nalatalam :-)

Sierpien8- trzymam kciuki za wizyte - jak równie za wszytkie dzisiejszego dnia

a oto kilka ciuszkow jakie mam dla mojej ksiezniczki
Zobacz załącznik 231686Zobacz załącznik 231687Zobacz załącznik 231692

śliczne ciuszki :)

hej hej dziewczynki :) ależ dzisiaj okropna pogoda, u mnie pada od wczoraj :( na szczęście dziś ostatni dzień w pracy, jutro mamy wolne :)))) zaraz poczytam, co naskrobałyście od wczoraj.no i wydaje mi sie,że któraż z nas miała mieć wczoraj wizytę.... zaraz wszystko nadrobię:)

hehe a u mnie piękne słoneczko :)

Witam dziewczynki!!!

ehtele jak wizytka??? bardzo mnie ciekawią Twoje wrażenia z 3D :-) także przybywaj i relacjonuj koniecznie :-D

milusia Ty też koniecznie się melduj! wyczytałam, że w pracy źle się poczułaś i szybciutko mów, że wszystko jest w porząsiu. :tak:

sierpień8 podaj łapkę! ja też do 19 będę umierać z nerwów, podekscytowania i niecierpliwości...

Pajka ależ fajny ten ośrodek wynaleźliście... i cena jaka korzystna! aż pomyślałam, że może naciągnę mojego A na wyjazd... no ale my z gór w góry? trochę bez sensu :-p

Ja mam dziś masę roboty... wreszcie muszę ruszyć dupcię i coś porobić. W prawdzie święta raczej spędzamy u rodziny - do nas pies z kulawą nogą nie zajrzy - no ale to świetny pretekst do zrobienia rzeczy, które leżą odłogiem już całe miesiące..... a nie chce mi się że szok. :nerd:

Marulka my tam jeździmy co roku mimo, ze mieszkamy niedaleko bo mamy jakies 80 km, ale uwielbiam Ustroń i jest to dla mnie miejsce ważne bo w sumie tam pojechaliśmy w krótką podróż poślubną i w ogóle w wolnej chwili jezdzimy tam :) to jest takie nasze miejsce na planecie :)

witam się czwartkowo
ja dzisiaj na spotkanko z koleżanką wiec bedą pogaduchy :)

Witajcie kobietki :-)

Czesc dziewczyny! No i znowu jestem do tylu. Ale kiepsko sie czuje i nie nadrobie was juz chyba. Dostalam dzisiaj w nocy ataku kolki nerkowej :no::baffled: myslam ze wgryze sie w sciany tak mnie bolalo ale do szpitala nie pojechalam balam sie :no: cala noc sie meczylam dopiero nad ranem troszke przeszlo. Kiedys juz przechodzilam przez to bo rodzilam kamyka i myslalam ze mam juz z tym spokoj a tu prosze po 5 latach znowu i to akurat teraz ale czytalam w necie to czesto sie zdarza w ciazy ... mam nadzieje ze teraz to tylko dzidzia gdzies uciska ale jak atak sie powtorzy to odrazu biegiem do lekarza. Zrobilam sobie cieply termofor przylozylam do nerki leze w wyrku i czekam :baffled::baffled:.
Buziam was kochane

Trzymam kciuki,żeby się więcej nie powtórzyła ta wstrętna kolka:tak:

Jakie słodziutkie:-D

Witajcie dziewczyny.
Widze ze przygotowania pełną parą:-)Ja w sumie jeszcze trochę , bo dużo rzeczy mam już kupionych poprzednio. Ale i tak ciągnie:-)Pare rzeczy kupilam bo już nie mogłam sie oprzeć. :-D

Trzymajcie się cieplutko. Postaram się do was zagladac cześciej. Jesteśmy po połowkowym Pola dalej jest Pola i jest zdrową dziewczynką. Wrzuce zaraz jakieś zdjatko

Gratuluję wizyty i córci:cool2:

ja juz po usg polowkowym. lekarz potwierdzil ze bedzie dziewczynka i nie ma innej opcji takze jestesmy szczesliwi. mala zdrowa, wszytko jest w jak najlepszym porzadku. wazy ok 420 gram a dluga jest na 22 cm takze calkiem sporo. mielismy robione 3 d - super wyglada. nagral nam tez na plytke ale chyba cos sie zepsulo bo jak dojechalismy do domu i chcielismy zobaczyc to nic na niej nie ma- ale najwazniejsze ze widzielismy mala i ze wszytsko jest ok. szkoda tylkoz e ta plytka nie dziala- ale coz i tak jestesmy zadowoleni.

Gratuluję córci, super,że wszystko oki z niunią;-)

Piękniutkie:rolleyes:

kassia181 gratuluje zdrowej córeczki :-) a filmik jeszcze pewno nie jeden będziesz mieć

Shyla Ty to jesteś mamuśka szalejąca :-D

Pajkaa widze robisz bum na firanki - ładne, ladne :tak:

Dziewczyny mam pytanie: ja zbliżam się do 21 tyg i już kazali mi zrobić krzywą cukrową, ale powiedziała mi położna, że mam kupic w aptece 50g i sama w domu rozpuścić (wypić) a później iśc na pobranie krwi. też tak miałyście? bo ciagle myślałam ,że najpierw normalnie krew a potem wypić glukoze i drugi raz krew

Ja robiłam tak : najpierw pobrali na czczo a później po glukozie:tak:(ale w przychodni mi powiedzieła,że wystarczy tylko po glukozie,a ja do niej,że lekarz kazał na czczo a później po obciążeniu i zrobiła tak jak ja chciałam)

DZIEŃ DOBRY
Trzymajcie kciuki dziewczynki dzisiaj mam wizytę o 18tej.
Jak wrócę to dam znać;-)
kasia 181 gratuluję sierpniowej księżniczki:-)

Kciuki zaciśnięte:tak:;-)

Ja jestem OGROMNIE zaskoczona wczorajszą wiadomością DZIEWCZYNKA- nadal nie mogę uwierzyć !
Zdjęcie wkleję oczywiście w odp. wątku. Z dzidzią wszystko ok. - jednak jesteśmy połączone

Gratuluję córci:cool2:

Dzień dobry kobietki...
Ja dzis mialam spokojna noc , ale tak juz od godz czuje klucia w dolnej czesci brzucha ale sa do wytrzymania niewiem co bede dzis robic chyba wiekszosc dnia spedze w domu bo wczoraj to sie nalatalam :-)

Sierpien8- trzymam kciuki za wizyte - jak równie za wszytkie dzisiejszego dnia

a oto kilka ciuszkow jakie mam dla mojej ksiezniczki
Zobacz załącznik 231686Zobacz załącznik 231687Zobacz załącznik 231692

Super ciuszki:-)

Miłego dzionka dla Was babeczki. Kciukasy za wizyty zaciśnięte;-):-)

Ostatnia edycja:
I Ja się witam w ten piekny czwartkowy dzionek. Dzisiaj idę znowu z teściową na zakupy ale tym razem dla mnie po tuniki :-) Fajnie będzie pogadać bez facetów ;-)
Jednak się wczoraj nie powstrzymałam i rozłożyłam łóżeczko jest śliczne :-)

ja juz po usg polowkowym. lekarz potwierdzil ze bedzie dziewczynka i nie ma innej opcji takze jestesmy szczesliwi. mala zdrowa, wszytko jest w jak najlepszym porzadku. wazy ok 420 gram a dluga jest na 22 cm takze calkiem sporo. mielismy robione 3 d - super wyglada. nagral nam tez na plytke ale chyba cos sie zepsulo bo jak dojechalismy do domu i chcielismy zobaczyc to nic na niej nie ma- ale najwazniejsze ze widzielismy mala i ze wszytsko jest ok. szkoda tylkoz e ta plytka nie dziala- ale coz i tak jestesmy zadowoleni.

Gratuluje dzieczyneczki, a tak jak dziewczyny pisały sprawdź płytkę na DVD:-)

kassia181 gratuluje zdrowej córeczki :-) a filmik jeszcze pewno nie jeden będziesz mieć

Shyla Ty to jesteś mamuśka szalejąca :-D

Pajkaa widze robisz bum na firanki - ładne, ladne :tak:

Dziewczyny mam pytanie: ja zbliżam się do 21 tyg i już kazali mi zrobić krzywą cukrową, ale powiedziała mi położna, że mam kupic w aptece 50g i sama w domu rozpuścić (wypić) a później iśc na pobranie krwi. też tak miałyście? bo ciagle myślałam ,że najpierw normalnie krew a potem wypić glukoze i drugi raz krew

Ja miałam robione razem z USG tarczycy bo we Wrocławiu zrobili taką akcję dla wszystkich kobiet w ciąży. Najpierw pobrali mi krew, później wypiłam 75 glukozy i musiałam czekać dwie godziny do kolejnego pobrania krwi bo tyle podobno trzeba odczekać. Oczywiście wszystko nadczo. Po wypiciu nie kazali nam nigdzie łazić.

Super, że dziewczyneczka (kolejna-gonimy chłopców), a tą dwunaczyniową pępowiną się nie przejmuj czytała, że to wcale nie jest groźne dla maleństwa i często się tak dzieje:-)
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoją córeczkę-Jak dasz na imię??

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę miłego dzionka :-)

Witajcie kochane
Włąsnie mi się wszystko skasowało więc już wkurzona jestem:wściekła/y::wściekła/y: Marulka już zdaję relacje...
No dobra...wizyta wczorajsza bardzo udana... Aleksander zdrowy i jak powiedział lekarz "do małych nie należy:-p" no i oczywiście jajuszka wciąż tam są, więc Olek pozostaje Olkiem:-):-) Wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo...wszystko zostało zmierzone...
Dzieciątko mierzy ok 25 cm...

kassia181 gratuluję córeczki:-D:-D Ciesze się, że jak u mnie wizyta udana....A płytka może zadziała na normalnym dvd?

Niuunia piekna bluzeczka w paseczki....

milusia83 zakup iście burżujski, świetna lodóweczka...u mnie też jest ankes kuchenny z salonem i taka lodówka stanowczo by się nie zmieściała:-):-)
Co do pokoiku polecam osobno, każde dziecko jest inne, ale ciężko czasem jest odzwyczaić dziecko od spania z rodzicami...ja uważam, że rodzice potrzebują intymności...:-D:-D tatuś tez musi się wyspać przed pracą... a można zakupić takie elektryczne nianie...

Pajeczko piękne firaneczki...czyli pokój dziecięcy już urządzacie? :-):-)

Lea28 może jednak warto odwiedzic lekarza? Jak się dziś czujesz? Życzę powrotu do zdrowia:tak:

bogusia007 no najważniejsze, że butki juz masz...:-D:-D

Shyla jeżeli masz dużo miejsca do łóżko rewelacja:-D:-D Po prostu urocze... Oczywiście zakupy ciuszków znowu udane...;-);-)

martitka-26 piekny koszyczek:-):-)

Pajkaa im dzieciątko będzie większe tym dokładniej będzie słychac...;-)

nervita gratuluje córeczki!!!!!!!!!!!!!!!! Stanowczo chłopaki w tyle:-):-)

reklama
Witajcie sierpnióweczki w ten piękny słoneczny dzionek

Ehtele fajnie, że Twoja wizyta udana:) 25cm ufff to dużo:) będzie facet jak dąb:)

Ja też wczoraj byłam na wizycie. Wszystko w porządku z dzidziusiem. Ale mój lekarz nawet się nie wysilił, aby go pomierzyć, aby sprawdzić płeć. Strasznie mnie to wkurzyło, bo przecież chodzę prywatnie, a mnie tak olewa. NO tak zrobił usg i jak zawsze badanie, ale na moje pytanie jak duży jest dzidziuś odpowiada - odpowiedni na swój wiek... Kuźwa dziewczny strasznie mi przykro, bo wy wszystkie po wizytach wiecie wszystko o swoich maleństwach. A ja wiem tylko, że wszystko dobrze - tzn to jest bezncenna wiadomości, ale fajnie by było też znać szczegóły.
W związku z powyższym zdecydowałam, że na 100% idę na USG 3/4d - teraz na połówkowe. Czy kobietki ze Sląska mogą mi polecić jakiegoś dobrego lekarza z dobrym usg???? Ja co prawada jestem z Częstochowy, ale nie jest dla mnie problemem pojechać godzinkę na ten "prawdziwy śląśk":)) A u nas niestety takie badania są bardzo drogie (300zl) bo niewielu lekarzy ma to usg. Proszę was o jakieś kontakty i ewentualne ceny tego usg. Dziękuję kochane. Życzę miłęgo dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry