reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

poza tym jakoś mi dziwnie...
widziałam dzisiaj klepsydrę mojej pierwszej wielkiej miłości, miał 27 lat, pisze że zmarł nagle a podejrzewam ze zapił sie na smierc, albo ktos go tak pobił.. długa historia.. bylismy razem 3,5 roku...
w piatek pogrzeb..

reklama
oo Aga- ostatnie 15 lat w wkaacje spędzam czas w chojnicach i charzykowie :) poza tym zamierzam w tych okolicach osiąść na stałe po wszelkich studiach i doktoratach. daleko w lesie;p

Witajcie!!
Ja już po wizycie. Córeczka (potwierdzona kolejny raz :) ) zdrowa, waży 800g i ma bardzo niezadowoloną minę na zdjęciach ;-) Poza tym wygląda dokładnie jak Olimpia ,mają ten sam nos, tak samo ulożone usta,normalnie deja vu. Pomiar główki i brzuszka idealnie co do dnia na 25t1d, to samo z wagą. Termin z tgo usg wyszedł na 8.08 czyli podobnie jak na usg w 12tc. Miałam pierwsze ktg i teraz już co wizytę. Lekarz nastraszył mnie możliwością zastrzyków w brzuch przez kilka tygodni przed porodem :-/

Z radości,ze wszystko dobrze pochłonęłam jakieś 2000kcal w słodkim - donuty smakują wyśmienicie ;-) eee tam.

super że dziewczynka potwierdzona i że wszystko u was ok.
a te zastrzyki to na co?
ba
mbusia jak dobrze że jesteś i że wszystko u was ok:)napędziłaś nam stracha:(

ehlete dziekuje ci za słowa otuchy jesteś kochana, może rzeczywiście jak wyjdzie słonko no i usmiech na ustach zawita. Swoja drogą dobre podejście, jestem pewna że w koncu sie uda wydaje mi sie ze jesteś silną upartą kobitka:)

poliana współczuję strasznie ale po co wogole te zastrzyki w brzuch cos nie tak? (bo chyba gdzies nie doczytałam) Bo nie wiem w jakim celu stosuje sie takie zastrzyki

Ciamajdko to na prawdę smutne, rozumiem, że to boli bo w końcu pierwszej miłości nie zapomni się nigdy...choć to teraz w małżeństwie samkuję tej prawdziwej, jedynej i do końca życia to jednak wciąż pamiętam tego pierwszego, dla którego moje serce było w stanie wiele zrobić....
współczuję...

Kolumnea nie ma zupełnie za co:) trzymam kciuki za Ciebie...i ja Tobie dziękuję za miłe słowa...ojj uparta to ja jestem...:p

Cześć!
Dzisiaj trochę (czytaj pół godziny) odpoczęłam-położyłam się koło Basi-mam nadzieje, że do wieczora wystarczy:tak: Bo wczoraj było źle-zawroty głowy i taka ogólna słabość, że aż z tego wszystkiego płakałam... M w pracy od rana do wieczora-nawał pracy, ja też praca, po pracy gotowanie obiadu, ogarnianie mieszkania (nie sprzątanie-na to brak sił) i opieka nad Basią:sorry2: Jutro idę do ginki, może coś poradzi na to zmęczenie (swoją drogą ciekawa jestem poziomu hemoglobiny-jutro odbiorę wyniki) Najwyżej pójdę na zwolnienie odpocząć;-)
Jutro też USG połówkowe-trzymajcie kciuki, zeby wszystko było ok:tak:
Pajkaa-świetne wiadomości dotyczące teścia:-)
Kiniusia-szybkiego powrotu do zdrowia życzę:tak:
Ehtele-przykro mi, że tym razem się nie udało-zdasz na pewno:tak:
Milusia-odpoczywaj i stosuj się do zaleceń lekarza-na pewno wszystko będzie w porządku:tak:
Bombusia-ale miałaś przejścia:szok: Ale cieszę się, że już wszystko w porządku:-)
Madziujka, Polianna-super, że wizyta udana:tak:
SARKA-najlepsze życzenia dla synka:happy:
Marciamaja-gratuluję córeczki:tak: Ja też będę miała drugą dziewczynkę:-)
Ciamajdka-moje leukocyty od początku ciąży są podwyższone, ale podobno w ciąży to normalne:tak: Glukoza w porządku-norma jest zdaje się do 120:tak:

poza tym jakoś mi dziwnie...
widziałam dzisiaj klepsydrę mojej pierwszej wielkiej miłości, miał 27 lat, pisze że zmarł nagle a podejrzewam ze zapił sie na smierc, albo ktos go tak pobił.. długa historia.. bylismy razem 3,5 roku...
w piatek pogrzeb..

No bardzo smutne wiadomości jakkolwiek by się człowiek rozstał to jednak kawałek czasu z zycia jest wspomnieniem, a pierwszych miłości raczej się nie zapomina:(

Bombusiu dobrze że już jesteś, myslałysmy o Tobie:)

mam wyniki:
glukoza 50 g po godzinie od wypicia 118 mg/dl - dużoooo?????:eek:
ciężar właściwy moczu - 1,030 g/ml - na granicy górnej normy...
leukocyty - 11,2 G/l - norma to od 4 do 10 - dużooo???:eek:
MPV 8,0 fl -norma od 9 do 13 - za małooo??? i co to jest;/
napisałam tylko to co mi się nie podoba...:confused2:
shit...

tu mozna sprawdzic łatwo
Interpretacja wyników badań krwi i moczu
Interpretacja wyników badań krwi i moczu

MPV-to średnia objętość krwinki Mean Platelet Volume (MPV) , najwazniejsza jest ilość płytek.

reklama
Do góry