• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2010

Kurcze, a ja bym chciala obejzec ta ciaze z zaskoczenia, ale moja kablowka nadaje tylko zwykly discovery. :/

No i ja chyba dzis zrobie Bombusiowe ciasto z budyniem ale z brzoskwiniami. ;)

Dzis rano maz mnie deko wkurzyl. Obudzil mnie o 5.30, bym mu kwausie i kanapeczki do pracy zrobila, bo sam za pozno wstal i sie nie wyrobi. A musi jeszcze na "posiedzenie isc". Na pocztku nie wstawalam, bo jak juz tak wstane to mam pozniiej problem z ponownym zasnieciem (a zasnelam po 12, wiec spalam ok 5 godzin, gdzie dla mnie to stanowczo za malo). No ale pozalowalam, bo dzis idzie na 2 zmiany. No i oczywiscie jak sie z powrotem polozylam to zasnelam o 7.30, przez co spalam do 11. :/

Wlasnie odebralam telefon z cyfry+. Boszzzz, trafilam na jakas niezyciowa babke. Chce mi wcisnac pakiet, ktorego ja nie chhce. Co chwile pyta sie czy oferta jest atrakcyjna (no jak przez miesiac mam miec 5 programow za free to ok, ale pozniej doplacaj 30 zl miesiecznie do abonamentu). Podziekowalam jej, bo mnie ta oferta nie intersuje a ta dalej drazy, a dlaczego, a pani wyjasni. MAtko. Musialam jej w koncu dwa razy powiedziec, ze w najblizszym czasie rezugnuje z cyfry w ogole to sie odczepila... Nie wiem, ale na ludzi ten upal nie za dobrze dziala. Jakos w zeszlym tygoniu tez babka z cyfry dzwonila w podobnej sprawie. Tez podziekowalam, to na dowidzenia byla baaaaardzo niemila. Widac, ze nie w smak jej bylo, ze odmowilam. No ale coz. Takie zycie. :P

Spadam, bo musze odebrac zamowenie z apteki. ;)

reklama
Ola_ podziwiam, za tak aktywny plan na resztę ciąży. Mi już trudno wyjść na dłuższy spacer bo tu mnie boli, tam mi spuchło...
Bombusia cieszę się, że wszystko w porzadku. Ja też dziś robię Twoje ciasto tyle, że z malinkami. A u mnie truskawki są tanie - 2 zł kg ( lubelszczyzna ). Mi lekarz nic nie mówił o zadnym wymazie i teraz się martwię bo widzę, że tu co Któraś o tym pisze ;/.
Cosya fajnie, ze po takiej "wycieczce" masz łatwiejsze nastawienie do porodu. Ja jak obejrzałam poródówkę, to boję się jeszcze bardziej. Jedyne co mi się podoba to duża wanna i piłka na której jest mega wygodnie- bez skurczy rzecz jasna ;)
Ciamajdka fajne propozycje ale na samą myśl zrobienia tego w sklepie dostaję ataku smiechu. Może Męża podpuszcze na następnych zakupach to zawsze jakieś atrakcje dodatkowe:)

Posprzątałam, ugotowałam gołąbki bez zawijania i odpoczynek na BB:tak:
Popołudniem będzie siostrzyczka więc zjemy razem obiadek...

kasia2506 a czym Cię tak mąż wkurzył?:tak: Ach Ci faceci - znowu trzeba będzie kobitę przepraszać:tak: Bo w końcu to my mamy w większości rację:-p

Bombusia super, że u lekarza wszystko w porządku:-):-)

Cosya no to mnie zmobilizowałaś - też zacznę te mięśnie ćwiczyć:-):-)

Bogusia86 a ja mam 19 i liczę, że do tego czasu mimo wszystko się rozpakuję hihiih:-D:-D No ale będzie co ma być...

riba_1 do tygodnia pewnie będziesz jeszcze w dwupaku, więc głowa do góry paczki zdążą dojść:-)

starlet pewnie dlatego lekarz powiedział, że mogę rodzić, bo w zeszły pon. dzidzia warzyła 2900 - więc może o to mu chodziło - jak powiedział już ciąże ma Pani donoszoną...zresztą tak jak mówisz najważniejsze, żeby dzidzia zdrowa się urodziła - na pewno wybierze sobie odpowiedni dla siebie czas;-);-)

Riba pytaj smiało!!!! śmietana 18 %, a moze byc i 12% ważne żeby była dość gęsta, nie wodnista. A co do żelatyny to nie wiem jak Ci pomóc, bo ja nie wiem co to sa blaszki z żelatyny hmmmm kolor pewnie żółty bym wzięła, bo kolorowe galatetki robisz, czerwień, zieleń:):happy2:
Ciamajdko:-D:-D:-D dobre
koralowa no te telef. z kablówek, telefonów i banków doprowadzają do szewskiej pasji!!!!!!!!!! mnie ostatnio bank nawiedza telefonami ciagle daja mi kredyty wręcz w doope mi wpychają buuuu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ehtele ja CHCIEĆ takiego gołąbka,pyyyycha, zrobie na weekend na bank!!!!!
jennny nie denerwuj sie przecież każda ciąża jest inna i każdy dzidziuś ma inną wagę , nie stresuj sie, myśl pozytywnie, bo byśmy tu wszystkie oszalały, ja też!!!!

No ten program o tych ciążach to leci na Discovery travel, wczoraj były, aż 2 odcinki, czyli 4 porody, ale obejrzałam jeden filmik, bo M mówi " oni kłamią, niemożliwe" i tak sie nakręcił chłopina, ze wyłączyłam:-D:tak:. A on b. lubi wszelkie Discovery ogladać he he:-), a to go przerosło:baffled:
Bogusia masz rację, ze one są grubawe te kobiety, a ta wczorajsza to przytyła w tej ciązy tylko 2 kg, hmmmm, nadal jestem pod wrażeniem tego co widziałam, jedna wyje z bólu 3 dni, bo nie ma rozwarcia, :no:a druga wstaje z wózka i ma dziecko w nogawce i jeszcze o tym nie wie!!!!!!!!!!:baffled::szok:

Ostatnia edycja:
Starlet Ja tak samo jak Ehtele z USG wychodzi wcześniejszy termin, ale teraz całkiem zgłupiałam, bo z tego USG wychodzi 26 lipca,a w/g suwaczka mam starszą ciąże od Kalinki :-D Ja najchętniej wykasowała bym ten suwaczek już, bo naprawdę zwariuje :-)

Bombusiu Kochana Ja wierzę, że tak może się stać ale tylko w stanach, bo tam ludzie otyli są naprawdę otyli tak jak ta najgrubsza kobieta świata która urodziła dziecko gdy warzyła chyba 150 czy 180 kg. Jeżeli ma się taką warstę tłuszczu to nie czuje się tak kopnięć maleństwa, brak okresu to norma, a takie kobiety dużo nie przytyja, a dla Nich 6-7kg na plus to żadna różnica.

Pajkaa Ale ten krem to po ciąży dopiero można czy już teraz??

Ja się nie mogę doczekać 18, dopiero na tą mam wizyte u lekarza...

tak mozna od 4 miesiąca ciązy, ja go kupie jak tylko bedzie dostępny - o podobno własnie pani w aptece mówiła, ze super redukuje już występujące rozstępy wiec zobacze.Opinii na temat tego produktu nie umiem znaleźć niestety.

Bogusiu mi wg usg też wyszło 26 lipca, a wg OM 1 sierpnia i ja, lekarz i w szpitalu trzymają się tego drugiego terminu zawsze, także mamy wszystkie tak naprawdę 36tc skończony ;-) Jeśli doszło do zapłodnienia kilka dni wcześniej to oczywiście poród może nastąpić szybciej, ale jak dzidzia uzna, że gotowa nie jest to może też posiedzieć i dłużej ;-)

No własnie a u mnie w szpitalu kieruja się datą wg usg :baffled: a nie OM.

Ehtele zrobiłam Twoją babkę, ale cos mi slabo urosła :baffled:

ja dziś sobie odpoczywam, poczytalam troche ksiazke, czytam biografie Janis Joplin- niezla z niej wariatka była...
zrobilam szybki i prosty obiad z parowaru i czekam na meza:))

Bombusia wow, fajnie, ze spotkalas Kinusie i dobrze ze u niej ok:) ciesze sie, ze u ciebie tez po po wizycie:)
co do tej kobiety z programu, hmmm wydaje sie niewiarygodne, ale jednak moge uwierzyc, czytalam o takich przypadkach kobiet, ktore nie wiedza ze sa w ciazy, bo nie kazda kobieta odczuwa ruchy maluszka... podnobno niektore kobiety w ogole ich nie odczuwaja, nie wiem do konca czy jest to zwiazane z nadwaga, bo przeciez ja tez mam nadwage, a odczuwam ruchy dzieciaka bez problemu:/ no ale jesli ktos wazy te 150kg to byc moze nie czuje... ciezko wyczuc

cosya fajnie, ze masz taka porodowke, mam nadzieje, ze moja tez bedzie na poziomie, niestety nie zobacze jej wczesniej wiec bedzie to element zaskoczenia...
co do miesni Kegla to tez staram sie cwiczyc, ale oczywiscie do niedawna bardzooo nieregularnie... bo ciagle zapominalam,od paru dni staram sie choc troche pocwiczyc codzinnie, i mam nadzieje, ze te 1,5 miesiaca starczy....:/ Bardzo bym nie chciala nacinania....
a ty jak cwiczysz, ile razy dziennie???

a dla tych ktore nie cwicza mala lekcja:)
http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,5181739,Jak_cwiczyc_Miesnie_Kegla.html

Ciamajdko pomysly na nude fantastyczne:)) gdybym byla bardziej odwazna z pewnoscia wyprobowalabym wiekszosc z nich:)) a jesli ty planujesz je wykorzystac to powiedz tylko gdzie i kiedy - chetnie to zobacze:))

jenny83 nie martw sie, chodzisz przeciez regularnie do lekarza i jakby cos bylo nie tak,to by ci powiedzial, przeciez kazdy dzidziolek jak i kazda mama w ciazy rosnie indywidualnie:) glowa do gory:)

ehtele no i co... niedawno przeszly mi te gołabki... a teraz znowu bede miala na nie ochote:) co ja mowie... już mam:) w zasadize do Bedzina niedaleko to moze sie wprosze na kolacje na jednego;p

Ostatnia edycja:
Pajko jestem zaskoczona, ze w szpitalu biorą pod uwagę date z USG, a nie z OM.
Wszędzie gdzie nie pójde, a już troche też nałaziłam sie po tych lekarzach w tej ciazy to tylko ich interesuje OM, bo z USG to na początku ciazy raczej liczą poród, a teraz to dziecko moze być np. b. duze lub b. małe i te pomiary są niewiarygodne hmmm myślałam, ze tylko ja licze datę z USG, ale ona mi sie akurat zgadza z datą kiedy zaszłam w ciążę, bo wiem kiedy, ale wszystko okaże sie w dniu porodu jak to u nas jest:tak:
Zielona z malinkami też jest pyszne, bo piekłam:-p
Olu ja też mam straszną ochote na gołąbki i zrobie na weekend duuuży gar:-p

A u mnie w piekarniku piecze się ciasto, ale zrobiłam to drugie cynamonowe z truskawkami, zobaczymy jaki będzie miało smak, pachnie ślicznie w całym mieszkanku:-D

[FONT=&quot]Witajcie brzuchatki. Dzisiaj postanowiłam się do Was odezwac. :-) Czytam was reguranie ale jakos nie mam sily cos napisac. Ale postanowiłam to zmienic. To gorąco- już mnie wykańcza. Chyba jak kazda z Was odliczam tygodnie do konca. Już coraz częściej odczuwam bóle brzuszka ale takie delikatne więc uwazam ze wszystko jest ok. Jutro mam wizyte u gina to się przekonamy :tak:
A teraz się troszke odniose do waszych postów. Niestety nie jest to możliwe żebym odniosła się do każdej z was. Za duzo tego. Mam nadzieje ze zrozumiecie.
kassia181 ja również gratuluje wózeczka. Czekamy na foteczki kochana :tak:
Ramka gratuluje córeczki :tak: Co do płci naszych malców to chyba mniej-wiecej jest po równo :tak:
Bambusia co do ceny warzyw i owoców to wszędzie tak niestety. Ceny są tragiczne. A jak jak nigdy mam cholerna ochote na owoce. Mogłabym jeść cały czas :tak:
Gratuluje wizyty i spotkania Kingusi.
Pajkaa zachęcający ten krem na rozstępy :tak: Ale już niedostępny.
Ciamajdko ale się usmiałam z tych zakupów ;p
jenny83 nic się nie Mart. Na pewno wszystko będzie dobrze i dzidzi urodzi się duze! Co do wielkości brzuszka. To mi tez się wydaje ze mój jak na 9 miesiac jest mały. Chociaż inni mowia ze jest w sam raz. Może u Ciebie tez jest podobnie :tak:

A jak tam dziewczyny z zakupami stoicie? Czego jeszcze nie macie? U mnie zakupy pełna parą. Oczywiście jeszcze musze dokupic kilka rzeczy. Miedzy innymi pościel do wózka, podkłady poporodowe itp. Teraz chce się Was poradzic co do kilku rzeczy. A wiec: moja sasiadka w kwietniu urodziła synka wiec skorzystałam z okazji i podpytałam co potrzeba do naszego szpitala. I podała mi liste. Podobną do tych co tutaj podawałyście. Tylko ze Ona jeszcze mowi ze herbatki mlekopenne mogą się przydac? Co o tym myslicie będziecie kupowac cos takiego? Nastepne pytanko to z jakiej firmy kupujecie oliwki i tego typu rzeczy? Najlepiej z jednej firmy. Ja kupiłam z babydream. Co myslice o tej firmie? Jak będzie konieczność to zmienie. Mam nadzieje ze się będzie uczulac. To może tyle na razie. Nie będę was tak naraz wszystkim zadręczac.

Trzymam kciukasy za wszystkie wizyty!
[/FONT]

Bombusiu mnie tez to zaskoczyło, ale lekarz, który mnie baał powiedzial, ze data z usg jest najbardziej wiarygodna bo wtedy dokladnie wiadomo ile dziecko tak naprawde ma. W moim przypadku to się zrównuje z tym terminem na 13 sierpnia a nie na 17 sierpnia.
Ewelinka ale jak sie da powiadom o dostępnosci to oni go sprowadzają ;)

reklama
Bombusiu,Olu dziekuje za te slowa,wiem,ze kazdy organizm jest inny ale tak mnie dziwne mysli nachodza.Wogole to chyba hormony mi szleja i mam takie samopoczucie az wyc sie chce,ale to tez przecie w ciąży normalne;-)
Ewelinko tez mam taka nadzieje,co do kosmetykow to tak jak pisalas podobo najlepiej jednej firmy.Ja wogole jestem laik wiec nie poradze.Tutaj nakazuja,zeby nie stosowac wogole nic zapachowego.Np.zamiast oliwki -oliwa z oliwek(tak ta kuchenna) do pupy wzykla biala wazelina itp ale ja i tak bede robic po swojemu.
Moze tez poradzicie mi bo jak wiemy dobrze jest na problemy z brzuszkiem jak mama pije herbatke z koperku.Widzialam w sklepie z hipp od1m-ca czyli mam rozumiec,ze jezeli pojawia sie problemy z kolka wczesniej to moge ja ja pic?!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry