reklama

Sierpień 2010

Ja mowie dobranoc, ide jakas kulacyjke dla 'M ugliglac!!!!
Zycze spokojnej nocy zeby nie bylo duszno zeby zadnego bolu nie bylo i zeby za czesto do Wc sie nie nie latalo!!!!!!!

reklama
Hej brzuchatki,
zatem moja hemoglobina jest beznadziejna 9,5 hematokryt to samo, żelazo 20 norma od 49, normalnie maluszek wyssał ze mnie wszystko. Od jutra mega bolesne zastrzyki z żelaza, umieram ze strachu:(

Kasikz miejmy nadzieję, że u CIebie maleństwo wyskoczy w swoim - prawidłowym czasie:)

Ramka gratuluję córeczki:)

Wuzelku gratuluję udanej wizytki

Kassia gratuluję wygranej aukcji:)

Bombusiu u mnie też wszystko jest bardzo drogie, pomimo tego, iż u nas przywożą warzywa i owoce z regionów, na których o powodzi w ogóle nie słyszeli to wszystko bardzo drogie. Bombusiu dla mnie też to jest tak bardzo dziwne, ze te kobiety nie wiedzą, że są w ciąży. Najbardziej mnie denerwuje, że większość z tych dziewczyn to takie puszczalskie studentki, które na imprezach zachodzą w ciążę:(

Polianko, to nie możesz wybrać innego szpitala? JEżeli już zostaniesz przy tym to pamiętaj, żeby się nie poddawać, Ty jesteś pacjentką i masz swoje prawa, z resztą teraz już chyba będziesz silniejsza psychicznie. Trzymam za to kciuki...A za taki tekst od razu bym pozwała do sądu. Polianko ten węzeł u nogi może być przez utrudniony odpływ limfy - dzieciaczek uciska naczynia. Co do Twojego męża to nei mam pytań normalnie ja bym dziada ustawiła, ale być może u niego też zaczął się jakiś stres przed kolejnym dzieciaczkiem, może myśli o sytuacji finansowej, w końcu będzie musiał zadbać o większą rodzinę.
Ale kochana ja na bieżąco opowiadam Darkowi o sytuacjach niektórych babeczek i wiesz co pierwsze powiedział, że byś się twardo zastanowiła, czy nie ma kogoś na boku, bo stwierdził, że to takie typowe zachowanie, ale wiesz to tylko jego opinia, a Ty bądź kochana czujna i nie daj się...

Black Opal zazdroszczę CI tych idealnych wyników...

GSC no to podziwiam, że już wszystko wyprasowane:)

Navijko nie przejmuj się kochana, bombonierki i kawy mają pod dostatkiem:D Mam nadzieję, że nie padłaś przy tym prasowanku:)

Martitka oj króciuchna ta Twoja szyjka:D miejmy nadzieję, ze Victorek wyskoczy o czasie:D

Bogusia86 i właśnie w takich dziwnych dla kobiety sytuacjach ostoją okazują się mężowie, którzy nie mają burzy hormonów i strasznych lęków o dzidzię i na spokojnie babą powiedzą, że to pacjent jest klientem...Jeżeli mnie ktoś tak potraktuje to w kapciach pójdę do dyrektora szpitala

Riba zazdroszczę Ci tego pływania, mnie się normalnie marzy basenik:)

Wuzelku:D no to widzisz opatrznie przeczytałam:D:D:D

Kassia181 z tego, co czytam podejrzewam, że też dopadł Cię syndrom wicia gniazdka, tylko się nie przemęczaj kochana...Super, że z posiewem oki

Pajeczko u mnie o dziwo piersi zmalały i w ogóle nie bolą, co do obwodu to mam 97, co do leżenia w szpitalu to mnie lekarz zapowiedział 5 dni z paciorkiem...

Aneciu111 mnie też te upały wykańczają, masakra normalnie, ja też parę metrów i zadyszka dlatego Bogu dziękuję za samochód, kilka razy dziennie gdzieś podjeżdżam...A za te pierogi kochana to Cię podziwiam:D:D:D Aneciu skoro masz katar od klimy to nie ustawiaj na mega chłodne i dopilnuj aby mąż ją oczyścił. Świetnie, że maluszek w końcu zanurkował:)

Aga s-78 być może lepsza będzie taka mini lewatywa kupowana w aptece, naprawdę współczuję córuni:(, ale dobrze, że już po problemie...

Fiufiu Ty też się kochana trzymaj:)

Ehtele mam nadzieję, że Olek wyskoczy szybciej i pozwoli mamusi się sobą nacieszyć:) Na razie pewnie zabijasz czas tymi wszystkimi pysznościami,, Szymon to Cię pewnie na rękach nosi...

Starlet ja też jestem tego zdania, żeby się nastawić bardziej na później niż na wcześniej bo można totalnie złapać schizy, dlatego ja pomimo zapewnień ginekologa, że maluch do 28 będzie z nami szykuje się najpóźniej na 8 sierpnia:)

MAdziujka nie będzie tak źle, wszystkie będziemy walczyć z cellulitami:D i damy sobie radę:D

Kasia2506 no to mąż spisał się na medal:) a wyniki niestety złe:(

Olu tylko nie szalej za bardzo bo jeszcze Ci troszkę czasu zostało:)

CAyra melduj się melduj bo wiesz teraz jak kogoś nie ma to my już myślimy:)

Cosya ja się nie opalam bo wiem czym to grozi:D totalnymi przebarwieniami:D Fajnie, że spotkałaś się z położną, a swoją drogą płaciłaś za spotkanie z nią?

Ciamajdko świetne te opisy:D:D:D uśmiałam się normalnie:D

Koralowa no Ci ludzie, którzy nieraz do nas dzwonią są też baardzo nachalni...

Ewelinko2106 jak dla mnie najlepsza oliwka to Cleanic dzidziuś - ma tylko to, co potrzeba bez zbędnych emulgatorów, ulepszaczy rozsmarowywania, tej oliwki będę dodawała również do kąpieli. Z resztą na początku jeżeli dzidzia ma ładną skórkę niczym się jej nie smaruje. CO do herbatki na laktację to kupię dopiero wtedy kiedy problem się pojawi,

Alaa sądzę, że karmienie samo się unormuje i dzidzia sam będzie wiedział ile jeść:D

NAvijko jak byłam w Hiszpanii to codziennie butelka wina do lunchu, obiadu, wieczorem cerveca:D, ale wiadomo to nie te procenty, co u nas:D:D:D

Rozalko, a to oznacza, że coraz bliżej:)

Lea28 fajnie, że maluszek już pomalutku schodzi w dół..., współczuję tych kopniaczków w żebra, wiem czym to śmierdzi:(

Mama Aneta dobrze, że z wami wszystko oki, a maluszek na pewno szybko przybierze na wadze.

A ja siedzę i czekam na Darka, zrobiłam naleśniki z sosem pomidorowo - mięsno-pieczarkowo ziołowym i na to tsatsiki:D zeżarłam kg czereśni i koszyk malin no i muszę zacząć z antybiotykiem, pewnie mnie totalnie osłabi

u mnie 116 cm w pasie...i pewnie przybędzie na 2 tyg przed z 5 cm..i schylaniu nie ma mowy bo wyprostować sie ciężko..ale nad córką często trzeba..i tez aby cos podnieść muszę sie rozkraczyć:-D

Milusiu kiepskie wyniki..zastrzyki bola..ale dasz rade!!!

Anecia to co chłopak czy dziewczynka??chyba masz niezłą niespodziankę...

MamaAneta ja bym nie czekała..no ale rozumiem Twoje rozterki

Paajko..ja miałam pas teresy na rzepy..ale mi byl potrzebny do wstania (pionizacji) po cc..i pomagał mi po cc chodzic..brzuch spory jednak naciskał na rane i bolało okrutnie pomagał tez macicy sie obkurczac bo franca z początku nie chciała..(oxy dostałam)...ale jakbym po sn byla to wątpię czy bym go kupila...jak juz nie bolało mnie połóg sie skończył..smarowałam sie balsamem ujędrniającym i w folie spożywcza;-)

Cayra co do bólów brzucha zauważyłam że maja wiele wspólnego z perystaltyką jelit...hmmm..nie wiem jak wytłumaczyć..ale nawet pseudo skurczyki wędrujące dolem brzucha mam..jak zjem cos wzdymajacego i wiatry szaleje..czy zbiera sie na cos wiekszego..:-D wiem brzmi śmiesznie

Ostatnia edycja:
Witam się wieczorną porą po wizycie :-)

A więc zdaje relację, szyjka krótka miękka ale zamknięta i lekarz po badaniu powiedział jeszcze Pani nie rodzi,ale wszystko jest na jak najlepszej drodze :-)
Termin wpisany w kartę ciąży 2sierpnia uważa za wątpliwy tzn. powiedział umówimy się na następną wizytę na 19 lipca, ale raczej spotkamy się w szpitalu :-D

Ale uwaga, uwaga moja kochana córeczka waży - 2850g Lekarz uznał, że to normalna waga, ani dużo, ani mało, ale dla mnie to strasznie dużo :-D

Nie miałam KTG ani wymazu z szyjki ginek powiedział, że takie czynności wykonuje się w 38 tygodniu,a przecież według tego mam w książeczce ciąży to jutro skończę 36 tyg :-)

Ja już chce urodzić :-D

Milusiu za spotkanie z połóżną nic nie płaciłam, zapłacę na końcu, bo to położna, która się mną będzie opiekowała. U nas w szpitalu jeśli chcesz, możesz sobie legalnie opłacić położną, do której możesz dzwonić dzień i noc i która przyjedzie do porodu nawet w nocy i go poprowadzi i pójdzie sobie do domu 2h po porodzie.

reklama
Dobry wieczór :-)

Upał nie do zniesienia.. jestem do niczego.. tylko się snuję po domu i za nic nie mogę się zabrać eh...

starlet
ja mam suwaczek ustawiony zgodnie z OM co również zgadza się z moją ówczesną OWU, która była idealnie w 14dc ;-) U mnie lekarz zawsze liczy wg OM i choć z USG wychodzi mi 31 lipca to termin określony jest cały czas na 11 sierpnia - tak też mam ustawiony suwaczek :tak:

Pajkaa naprawdę dziwnie mierzą w tym Twoim szpitalu... To na przykład gdybym ja tam miała zaplanowaną CC na koniec 37tc i wzięli by wiek mojej ciąży z USG to wyrwali by mi maluszka o prawie dwa tygodnie za wcześnie, a to przecież niebezpieczne :szok:
A Ty nie jesteś w stanie określić mniej więcej dnia zapłodnienia?? Nie brałaś CLO ??

Alaa nie słyszałam nigdy o takiej teorii odnośnie karmienia :baffled: Moja bratanica jak się urodziła to cały czas przy cycu leżała i gdyby jej na to nie pozwolił to skutki mogłyby być niedobre ;-) Bobasy same nam pokażą kiedy potrzebują jeść, pić itd, a my się musimy przystosować :tak:

ewelinka2106 u mnie poród rodzinny jak najbardziej. Nie zmuszałam M, długo się zastanawiał, ale jakiś czas temu oświadczył, że będzie przy mnie cały czas. A jak byliśmy na pierwszym spotkaniu na szkole rodzenia to kobietka, która 3 dziecko będzie teraz rodzić opowiadała, że jej M był przy porodzie 2 dziecka i teraz też zapowiedział, że będzie. Tak to przeżył, że zawsze przy byle okazji opowiada jakie to było cudowne przeżycie :tak: I ta kobietka, tak jak i położna potwierdziły, że zupełnie inna więź się tworzy między malcem a tatą :-)
A! I u mnie się nie płaci za taki poród..

kassia181
chętnych na nianie podobno jest dużo tylko ciężko trafić na taką, której nie strach dziecka powierzyć :sorry2: Dobrze, że zabierasz się do tego tematu odpowiednio wcześnie... Moja koleżanka musiała przymusowego wychowawczego wziąć kilka miesięcy, bo nikogo nie znaleźli :baffled:

Anecia1111 GRATULUJĘ UDANEJ WIZYTY :-) No to ciekawe kogo w tym brzuszku nosisz, heheh... Ale pewnie bardziej wiarygodne są ostatnie doniesienia niż te pierwsze ;-)

A sposób na poprawę wyników Bombusia podawała njlepszy - sok z buraków NAPRAWDĘ CZYNI CUDA :-)

Mama Aneta oj biedactwo :-( Ja proponuję się udać na konsultację do innego lekarza skoro Twój na urlopie... za duże ryzyko czekać tak długo...

milusia83 ale dobrze wiesz, że to z przepracowania te Twoje wyniki i klapy w tyłek Ci się należą :wściekła/y: Zabieraj się za picie soku z buraków - dodaj jabłuszka i będzie pyszny :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry