reklama

Sierpień 2010

Robi, robi dziewczynki... na razie zepsuł mi 2 ołówki automatyczne, a w zasadzie nie moje ino T-towskie:P ładna draka będzie jak T. wróci, bo on uwielbiał te ołówki, wszystko pisze ołówkiem;P

ale wali drewnem w całym domu, najpierw farba a teraz panelami.. wietrzyc to sie będzie musiało, uhuhuuu...

zaraz mu zapodam piwo, co by nowej energii nabrał... odlicze sobie od rachunku

dziewczyny a na jakiej podstawie bierzecie rozmiar pasa? ja tez ten Teresy chce kupić, ale nie wiem jaki rozmiar... skąd wiecie czy będzie dobry np M albo L?

Ostatnia edycja:
reklama
Bombusiu nom bo mam blizej i ogolnie kazdy u mnie w rodzinie poleca Sterlinga :-)

Kochane tak mi puchna stopy ze wygladam jak słonica :wściekła/y: Mam nogi w górze ale nic nie pomaga... jutro chyba kupie tą masc czy krem ktos polecał na spuchniete stopy.. bo az wstyd.. ludzie na ulicy się tak głupio patrzą eh...

dziewczyny ale beka!!!!!!!
dalam ogloszenie ze szukam niani od lutego 2011 roku i juz do mnie zainteresowane panie dzwonia- ale niestety nie zauwazaja ze od lutego i zonk. czyli jednak jest odzew na ogloszenia:)))))))))

Hej Brzuchatki!

Ja najpierw tak egoistycznie :-) Jestem po wizycie, z maluszkiem wszystko OK, rozwija się nadal prawidłowo (i oby już tak do końca), serduszko bije jak powinno więc leki które biorę nie wpływają na niego negatywnie. Nie wiem ile waży bo jak zapytałam o to mojego ginka to mi powiedział że dla niego obecnie nie jest wazne ile maluszek waży ale to czy jego parametry (te ktore mierzy) są w normie co do wieku ciąży. No a ze są to wszystko w jak najlepszym porządku :-D A wagę sprawdzimy na następnej wizycie w 35 tyg (za 3 tyg) i wtedy podejmiemy decyzję co z lekami, tzn kiedy odstawiamy. Ale co najważniejsze to fakt że MALUSZEK UŁOŻONY JEST GŁÓWKOWO!!!!!!!!!!!!!! Więc narazie cesarka zażegnana :-) A co najśmieszniejsze to fakt, ze drugi raz ginek stwierdził że jest CHLOPAK :-) Więc musze chyba suwaczek zmienić :-)

No i oczywiście dostałam skierowanie na badania do wampirlandii ale pójdę dopiero w poniedziałek za tydzień bo musze sobie trochę wyniki poprawić, m.in hemoglobinę bo mi spada. Ma ktoraś dobry sposób?????

Bombusia gratuluję udanej wizyty i spotkania z Kiniusią :-D A ciasto wygląda przepysznie!!!! Podziel się proszę :tak:;-)

Ciamajdka no fakt, jak czasu nie ma to lepiej niech maluch siedzi jeszcze w brzuszku :-D A co do tego humorku to niezłe jest, uśmiałam się i upłakałam zarazem :-D Hmmm a tego faceta od paneli to za jaja i do sufitu ;-)

koralowa jak ja kocham tych naciągaczy telefonicznych... można im mówić po 10 razy ze nie, że dziękuję itp ale oni i tak swoje :-) ale teraz po prostu robię tak że się chamsko rozłączam jak mnie nie chca słuchać :-D wiem ze toi niegrzeczne ale chyba skutkuje :-)

navijka hmmm no gołabki to raczej nie przy karmieniu, ale iech chociaż mąż sobie poje normalnie :-)

bonusowa mój maluszek się wreszcie obrócił :-) i mam nadzieję że już nie zmieni zdania i posiedzi tak aż do porodu :-D A co do obwodu w brzuszku to ja też mam tylko coś koło 105 cm :-) Ale my to wcześniej chudzielce bylyśmy więc nie ma się co dziwic. A bebzolek też mam czesto brudny i nawet nie wiem kiedy to się wyprawia ;-) :-D:szok:

rozalka
też mam kłucia w okolicy spojenia, ale mi dzisiaj gin powiedział że to normalne na tym etapie ciąży bo się wszystko szykuje do porodu

kassia181 hmmmm ciekawe kiedy nasz wozeczek przyjedzie od producenta.. babka ze sklepu ma dzwonić, a to już 1,5 tyg minęlo od zamowienia :szok: A swoim pochwal się jak już będziesz miała na odpowiednim wątku :tak:
A z tą nianią to dobre :-D Tylko może być tak ze teraz jest zainteresowanie a później ni w ząb :baffled:

Ostatnia edycja:
Poczytałam czerwcówki i co??? No ogólnie STANDARD, maluszki im płaczą, mało spią, pewnie przez upały, nie umieja dobrze zjeśc, ssać.....czyli wszystko przed nami he he......:-Dale nas podniosłam na duchuL((( paplasiam:baffled::zawstydzona/y:

Poczytałam czerwcówki i co??? No ogólnie STANDARD, maluszki im płaczą, mało spią, pewnie przez upały, nie umieja dobrze zjeśc, ssać.....czyli wszystko przed nami he he......:-Dale nas podniosłam na duchuL((( paplasiam:baffled::zawstydzona/y:
Oj BOMBUSIA dajesz czadu- ja mam nzdieje ze malenstwo jak moje pierwsze bedzie przez pierwsze 2 tyg. ciagle spalo jadlo i nic wiecej:))) a tak na serio to czas pokarze i naprawde nie ma sie co nastawiac- najtrudniej bedzie tym co maja jeszcze maluszkow takich co jednak potrzebuyja troche opieki. A jesli jest to pierwsze mysle ze nie powinno byc wiekszych problemow.

dobra, odliczam mu 24 minut za gadulstwo... dałam mu piwo i juz mnie złapał w korytarzu opowiadając historie, które mi mówił w sobotę...

no nic, siedzę i szczerze zęby bo to kumpel taty...

Bombusia ja czerwcówki to znam jak własna kieszeń... obczajone mam wiekszośc watków:)
Anecia1111 nieźle, w suwaczku córcia a na USG chłoptaś:D
kassia181 a za ile bys chciała wynająć nianię to pisałaś czy tak w ciemno dzwonią?

reklama
Witajcie
Podczytywałam Was przez caly week ale nie odpisywalam bo byłam u rodziców, odpoczełam, spędziłam dużo czasu z dziadkami, teraz czekam na ich wizytę u mnie czyli jak sie maly urodzi. Podniosłam się na duchu, bo wszyscy mówią że tylko brzuszek urósł i że ładnie wyglądam;-)
Widzę że wszystko dobrze u większości, oby tak było do końca.
Ja dzis miałam mieć usg za 150 zł ale nie poszłam, spróbujemy w szpitalu za mniej. Dziś przyszły pieniązki czyli od jutra kolejne zakupy, no i teściowa tez jutro zabiera mnie na zakupy bo chce kupić pościel, rożek itp.:-)
Jak długo się czeka na wózek jeśli się zamawia z allegro od producenta?
Anecia1111 fajnie wiedzieć że jest w dobrej pozycji do porodu:-)
Ciamajdko jakie piwo? kopa w tyłek, niech się bierze do roboty.
Pas poporodowy? hmmm ja nie kupuje.
Poród rodzinny tak jeśli to będzie możliwe ale jeszcze nie znam szczegółów jak to wyglada w moim szpitalu.
Coraz bliżej spotkania z naszymi skarbami:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry