Bombusiu dobrze, że echo wyszło w porządku
milusia i jak tam? podziwiam za opanowanie, ja dla świętego spokoju byłabym na IP żeby sprawdzić co z rozwarciem i dzidziusiem.
Jest jedna rzecz, która mnie niepokoi... za dwa tygodnie termin porodu, a ja prawie w ogóle nie czuję, że poród tuż tuż... tzn. skurczy prawie w ogóle (jakieś dwa na dzień), czuję się dobrze... Brzuch się nie obniżył... Żebym nie musiała czekać z tym porodem do września...
Ja też nie czuję, a mówi się, że w drugiej ciąży wszystko szybciej przychodzi. A u mnie skurczyków brak, czuję się ok. A tu termin za pasem. Podejrzewam, że będę przeterminowana

Od wczoraj mam mega ilości śluzu? Sama nie wiem co to, już wcześniej od jakoś 2 tygodni zdarzało mi się, że takie coś ze mnie wylatywało i nie jestem pewna co to. Wczoraj miało z 7cm, glutowate, ale bardziej śluzowe i takie ciągnące, a potem cały dzień takie kawałki tego jeszcze wychodziły. Jak pamiętam czop, który odpadł mi przy córce to jednak raczej inaczej wyglądał. Dzisiaj z rana już znowu kawałki tego żółtego czegoś mi wychodzą. Ale bardziej mi to wygląda jak mega ilości śluzu?
polianno moja córcia jest na etapie, że wymienia co to ona potrafi a czego młodsza siostra nie będzie potrafiła, czasami udaje małą dzidzię, ale z reguły opowiada, że ona np. to potrafi pić z kubka a mała będzie z cycusia, że będzie robiła siku w pieluchy a ona już tego nie robi, itp. My ją w tym utwierdzamy, że jest starsza, więc dużo więcej rzeczy będzie potrafiła i jako starsza siostra będzie mogła młodszą uczyć.