ja myslalam o tym aby nie pytac lekarza o plec ale jak o tym wspomnialam M to powiedzial ze "co to to nie.. ja chce wiedziec
"
Kochane ja bardzo chcę wiedzieć jak najszybciej, ponieważ zamierzam właśnie mówić do brzuszka...

Co do ciuszków to nie jestem za różowym dla dziewczynki, niebieskim dla chłopczyka...bez różnicy, bez generalizacji, jest dużo kolorów, które są neutralne... Powiem szczerze, że próbuję się powstrzymywać przed kupowaniem ciuszków, najchętniej już zaczęłabym to robić, ale poczekam np. do początku marca...wtedy chyba zacznę heheh

Co myślicie o kupowaniu ciuszków dla dzidzi w ciucholandach?
u mnie jest dziwnie w kwestii dzieci a na pewno "niestandardowo"- mianowicie nie chcę mieć jednego dziecka (jestem przesądna jeżeli chodzi o jedynaków), po prostu mój plan zakłada, że do 35 roku życia mogę dzieci rodzić, potem bastuję. Mam tak, że nigdy nie chciałam zostać relatywnie późno matką ani nie wyobrażam sobie zabiegu odmładzania się dziećmi. Tak więc górnego limitu posoadanych pociech- brak.
Moje podejście jest dokładnie takie samo..dzieciaków musi być przynajmniej dwójka...

i najlepiej jak najszybciej... jak już kiedyś pisałam zamierzam trochę powalczyć o sukces zawodowy, więc nie chce przerywać pracy drugą ciążą, więc najlepiej będzie jak zaskoczy u mnie tuż po pierwszej ciąży

A po drugie chciałabym być młodą mamuśką...
a teraz poważnie, w związku z tym, że zbliża mi się termin USG- to juz w środę, to zaczynam się martwić czy serduszko bije i momentami sobie wkręcam :/ maaasakra tym bardziej, że się boję co będzie po tym krwiaku. Jedna z dziewczyn tak mi stracha narobiła ta przykra wiadomością o tym, że serduszko jej dziecka 2 tygodnie już nie biło, a ona nie miała żadnych objawów...przeplakalam całą noc.... wrrr emocje
Kobietko jestem pewna, że wszystko będzie w porządku...tylko nie płacz

Trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki;-)
rozalko ja wczoraj i przedwczoraj poczulam pukniecia w dole brzucha i sie zastanawiam czy to oby na pewno to, tak wczesnie??

:-)
Co jakiś czas tez czuje bulgotania i to wieczorem...Nie wiem czy to ruchy, ale chciałabym już czuć dziecko, żeby móc kontrolować czy wszystko w porządku

Miłej niedzieli życzę wszystkim sierpnióweczkom