reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpień 2010

reklama
Witam przyszłe mamusie :))

W czwartek zrobiłam 2 testy (oczywiście każdy innej firmy:)) i oba wyszły pozytywnie :D
2 grube krechy ;D
Wczoraj nie wytrzymałam i ... zrobiłam kolejny test :) Zaś innej firmy :p No i 2 krechy także bez wątpienia to fasolinka :)) Strasznie się ciesze, ale też strasznie się boje :(
Nie wiem kiedy mam umówic się do lekarza ... Mam 1000 mysli na sekunde, ale jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie !!
Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do Swojego grona :)

Pozdrawiam Was kochane :**

EDIT: Kiniusia spójrz na Nasze suwaczki :)) 5 tydzień i 2 dzień ciąży ;)

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane z rana:)

Shira gratulacje i witaj w gronie zafasolkowanych szczęśliwych kobiet. Nie martw się ja też co chwilę jeszcze się upewniam testami bo nie wierzę:) Jeżeli chodzi o lekarza, to najlepiej po 6 tc, wcześniej nie widać bijącego serduszka. Wczoraj telefonicznie mój mąż rozmawiał z lekarzem, który powiedział:
Proszę się nie martwić, ciąża to nie choroba, proszę odstawić wszystkie leki (jeżeli brałam). Jeżeli mam nieznośne skurcze brzucha to jedynie no-spa lub leki na paracetamolu, ibuprofen odpada. Warto brać witaminki dla kobiet w ciąży (czy prenatal czy feminantal N) odpoczywać i się starać nie stresować:)
buzialki

Kiniu dziękuję za odpowiedź.

Milusiu dziękuje za rady :) No i za miłe przyjęcie :*

Myślałam, żeby kupić po prostu kwas foliowy, a do lekarza pójde dopiero za tydzień - chce usłyszeć bijące serduszko :)) Mówie Ci jestem taka jakaś podekscytowana... :) Wierze i nie wierze, boje się i sie ciesze ;))

Usg mialam dopochwowe. Dziś dostane wyniki bety,zobaczymy czy przyrosła :/ Z tych 17.3 powinno się kilkaset zrobić po 5 dniach jak sądzę.

Polianna
trzymam kciukasy, niech beta rośnie jak na drożdżach:-)

Aurorka

Ja leżę w łóżku, jestem niestety chora, kaszel gardło i te sprawy, wolalam zostac w domku.
Shira
Kochana, lekarze mówią, że jeżeli kobieta nie brała przed zapłodnieniem kwasu foliowego (tak przez ok. 3 miesiące) to zamiast dawki 0,4 mg, która jest w standardowym kwasie foliowym, warto wziąć od razu o.8 mg (taka dawka jest w Feminantalu N). Radzę jak najszybciej zakupić bo kwas foliowy jest niezbędny w prawidłowym rozwoju ukł. nerwowego. Ale też nie trzeba panikować, kobiety w Afryce rodzą piękne zdrowe dzieci i jakoś nie biegają do apteki. Warto jednak kupić witaminki.
Buziaki

dziewczyny (i kobiety, choc mam nadzieje, ze nie czujecie sie urazone ewentualnym odmłodzeniem ;), nie wiecie jak to jest z usg, tzn. czy robi je gin od razu czy daje skierowanie i trzeba sie osobno zapisac? bo ja mam gina juz w srode, a wolalabym usg miec z tydzien pozniej, zeby jak najwiecej zobaczyc, bo to juz bedzie 7tc.

tez jestem happy, ze dzis piatek, bo bedziemy mogli caaaałe 2 dni cieszyc sie z Łukaszkiem naszym szczęściem. a dzis idziemy na Beatlemanie ze znajomymi, ktorzy nic nie wiedza, i sie nie moga dowiedziec poki w Świeta nie powiemy rodzinie, takze bedzie ciekawie :rofl2:
w dodatku w niedziele Mikołajki :-D

życze wszystkim udanego weekendu :-)

Shiraa witaj sierpióweczko :-) tak kwas foliowy jest bardzo ważny więc łykaj codzinnie a do lekarza możesz iść za tydzień :tak:

Milusia Ty bidulko jednak Cię dopadło icon_pai.gif zdrówka życzę!!!! :tak:

Polianna ja też trzymam kciuki daj znać jaki wynik bety!!! :tak:

Dziewczynki ja biorę kwas foliowy i Feminatal N czy nie wystarczy żebym brała sam Feminatal skoro w nim jest przecież kwas foliowy???

reklama
pewnie ze wystarczy. z niczym nie warto przesadzac, zwlaszcza ze Feminatal N sam w sobie ma podwojna dawke.

oj kuruj sie milusia, kuruj.

Do góry