Irisson, bój się Boga! 200 godzin?
Moje 160 przy tym marnie wygląda
. To Ty teraz bogata będziesz
. A my prawie spakowani, najgorsze jutro rano a potem wybywamy do soboty w Jeseniki na Czechy. Wczoraj odebrałam dowód osobisty Tymka, kartę EKUZ... Taki brzdąc a tyle dorosłych dokumentów ma
. Coś jeszcze miałam pisać i zapomniałam :/ Życzę Wam więc miłego weekendu
.
reklama
MieMie
Fanka BB :)
A co to jest ten EKUZ?
Dziewczyny, dawno mnie tu nie było, czasem brakuje mi czasu, żeby zaglądać regularnie, pisać regularnie, zbierać myśli regularnie. Ostatnie tygodnie miałam bardzo ciężkie - szykowanie się do chrzcin, dopinanie wszystkiego na ostatni guzik, zakupy itp. Do tego choroba Lilci i moja, ogólne osłabienie, beznadziejna pogoda...
Chrzciny ogólnie udały się bardzo. Lilcia spisała się na medal - była grzeczna, przespała większość mszy, została zbudzona na polanie jej głowy wodą. W knajpie tryskała humorem, dużo się uśmiechała, dawała się brać z rąk do rąk. Goście byli też bardzo zadowoleni, więc odetchnęliśmy z ulgą. Teraz odpoczywamy, odsypiamy, a Lila ma jakiś skok, bo wariuje jak mało kiedy. Piszczy, pokrzykuje, śmieje się, podryguje, teraz głównie by stała i wspinała się wszędzie, łącznie z nami.
Jeszcze nie mam sił nadrabiać. Majówkę spędzamy w domu, pogoda będzie pewnie w kratkę.
Aia jestem z Tobą myślami i mam nadzieję, że WSZYSTKO będzie dobrze. Na pewno tak będzie.
Dziewczyny, dawno mnie tu nie było, czasem brakuje mi czasu, żeby zaglądać regularnie, pisać regularnie, zbierać myśli regularnie. Ostatnie tygodnie miałam bardzo ciężkie - szykowanie się do chrzcin, dopinanie wszystkiego na ostatni guzik, zakupy itp. Do tego choroba Lilci i moja, ogólne osłabienie, beznadziejna pogoda...
Chrzciny ogólnie udały się bardzo. Lilcia spisała się na medal - była grzeczna, przespała większość mszy, została zbudzona na polanie jej głowy wodą. W knajpie tryskała humorem, dużo się uśmiechała, dawała się brać z rąk do rąk. Goście byli też bardzo zadowoleni, więc odetchnęliśmy z ulgą. Teraz odpoczywamy, odsypiamy, a Lila ma jakiś skok, bo wariuje jak mało kiedy. Piszczy, pokrzykuje, śmieje się, podryguje, teraz głównie by stała i wspinała się wszędzie, łącznie z nami.
Jeszcze nie mam sił nadrabiać. Majówkę spędzamy w domu, pogoda będzie pewnie w kratkę.
Aia jestem z Tobą myślami i mam nadzieję, że WSZYSTKO będzie dobrze. Na pewno tak będzie.
eh nie wyszliśmy nigdzie wczoraj, dzieci nam padły o 18 snem kamiennym, więc sobie darowaliśmy, kolejna szansa, może jutro, a potem to chyba znowu za dwa miesiące 
Dzag maj mi się nie zapowiada lepiej, a o sezonie nie wspomnę

Dzag maj mi się nie zapowiada lepiej, a o sezonie nie wspomnę

LeRemi
Dziewczyny trzymajcie kciuki plizzzz, do bossa sie wybieram. Zolodek mam na supel zawiazany
Edit: no tak, dopiero teraz skojarzylam, ze to majowka i na forum pustki
Bawcie sie dobrze laseczki!
Ja po rozmowie zadowolona, do pracy wracam 12.08.
Edit: no tak, dopiero teraz skojarzylam, ze to majowka i na forum pustki
Ja po rozmowie zadowolona, do pracy wracam 12.08.
Ostatnia edycja:
Mart81
ekuz to Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego
Dziewczynki, pytanie mam takie: co można używać dla naszych maluchów przeciw komarom? Każdy preparat nawet dziecięcy który biorę do ręki to jest powyżej 12 miesiąca życia. Znacie coś dla niemowlaków? U mnie to jak się zaraz zacznie, to wyjść z domu nie będzie można nawet w ciągu dnia... Muszę coś zakupić.
LeRemi super :-)
Dziewczynki, pytanie mam takie: co można używać dla naszych maluchów przeciw komarom? Każdy preparat nawet dziecięcy który biorę do ręki to jest powyżej 12 miesiąca życia. Znacie coś dla niemowlaków? U mnie to jak się zaraz zacznie, to wyjść z domu nie będzie można nawet w ciągu dnia... Muszę coś zakupić.
LeRemi super :-)
k4rol4
Mart81, dla maluchow dobre sa plastry na komary,przykleja sie je na wozek albo ubranie.jak bylismy na mazurach to z kuzynka na pol kupilysmy, jej corka miala 5miesiecy. sprawdzily sie super, a komarow bylo peelno, tym bardziej ze domek byl przy lesie
tu masz wiecej o nich Verco - Plastry na komary dla niemowląt i dzieci
My na komary używaliśmy opaski odstraszające, albo na wózku wisiała albo laurze na noge zakładałam jak biegała http://www.mosbito.pl/?link=produkt&id=opaska_na_komary mają też plasterki.
LeRemi fajnie, że rozmowa z szefem się udała.
My siedzimy w domu, mąż pracuje przez te wszystkie wolne dni i leje leje leje i gdzie te tropiki które zapowiadali ja się pytam? Stwierdziłam, że w taką pogodę nikomu nie będzie się chciało kwiatów wybierać w deszczu i laura swobodnie będzie sobie wszystko oglądać i wąchać. O naiwności moja tłumy takie wielkie, parkingi pełne grrrryyy. I teraz muszę jeszcze zebrać się w sobie żeby w tą zimnice poprzesadzać nabytki hehehe.
i jak tego posta znowu mi zje to bede krzyczec
LeRemi fajnie, że rozmowa z szefem się udała.
My siedzimy w domu, mąż pracuje przez te wszystkie wolne dni i leje leje leje i gdzie te tropiki które zapowiadali ja się pytam? Stwierdziłam, że w taką pogodę nikomu nie będzie się chciało kwiatów wybierać w deszczu i laura swobodnie będzie sobie wszystko oglądać i wąchać. O naiwności moja tłumy takie wielkie, parkingi pełne grrrryyy. I teraz muszę jeszcze zebrać się w sobie żeby w tą zimnice poprzesadzać nabytki hehehe.
i jak tego posta znowu mi zje to bede krzyczec

Ostatnia edycja:
O rany, jakie tu puchy
. Aasi, bez EKUZ nie ruszam się z Polski. Miałam już okazję płacić ze swojej kieszeni za pomoc w szpitalu a z EKUZem zawsze to trochę mniej gotówki do wydania. [quote="MieMie']A co to jest ten EKUZ?[/quote] Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego. Taki dowód, że jesteś ubezpieczona i za granicą masz prawo skorzystać z pomocy medycznej.
reklama