• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2012

Czołem Brzuchatki!
Właśnie wyprawiłam mojego M. na męski wyjazd motocyklowy! Tym razem panowie wyruszyli przez Ukraine, Bułgarię i Rumunię aż do Turcji. Zobaczymy ile wytrzyma kręgosłup mojego M. w zeszłym roku wrócił po tygodniu a leżał następne dwa. Ale co zrobić? Jest duży, wie co robi. Tym samym zostałam sama z moim psem no i rosnącym w brzuchu Bruno! Zrobiłam sobie pyszną mozarellę z pomidorami i awokado i nadrabiam zaległości forumowe - ale się rozpisałyście!!! Ja mogę komuś poprasować, nie ma problemu :-) Pogoda piękna, weekend przed nami - nie jest źle! Pozdrawiamy serdecznie!

reklama
Summerbaby, no to jestem pełna podziwu :szok:. Ja tu się stresuję jak "wypuszczam" mojego M na łażenie po jaskiniach. Czarne myśli mi chodzą po głowie jak zdarzy się, że go długo nie ma. A Ty tak spokojnie przyjmujesz TAAAKĄ wyprawę. Chyba muszę przemyśleć moje jaskiniowe stresy...;-)

dzag82 niech się wyszaleją :-) potem zajmą się pieluchami podczas gdy my zajmiemy się sobą, haha :-D pewnie, że się denerwuję no ale co zrobić, dzięki temu nasze małe chłopaki będą mieć dobre wzory do naśladowania i rozwijania pasji!

Właśnie tak się do tego staram podchodzić. Ma chłopak swoją pasję - czemu mam ją blokować. Nie jestem zołzą :-D. Dla mnie lepsze to, niż gdyby miał się szlajać po szemranych knajpach i zadawać z denerwującymi mnie koleżkami. W lipcu tylko stresy będę pewnie przeżywała, bo pojedzie na kilkanaście dni na jaskinie w Tatry. Chyba się wtedy do mamy wyprowadzę żeby mieć się czym zająć ;-).

Jak dobrze, że mam męża z kontuzją ;) inaczej pewnie też by coś wymyślił, a tak siedzi grzecznie w domu ;) ma ktoś 100k pożyczyć? Oddam z nawiązką za pół roku...

k8libby a co kredyt nie przeszedł? nasze l4 i macierzyński, to dla banku zasiłek, a nie dochód :confused2:

Asia zależy jakie masz ubezpieczenie, ja mam grupówkę z pracy i dostanę 1500 zł za urodzenie :-D mój mąż nic nie dostanie bo w grudniu zmieniał pracę i przy okazji ubezpieczenie, a ma karencje 9 miesięczną, musiałabym urodzić w październiku :sorry:

Irisson, w bankach to juz dawno nie pytalam bo wiem ze nie dostane, w SKOK probowalam, ale jak zwykle jest problem bo u ojca jestem zatrudniona, normalnie nic by nie sprawdzali, tylko na oswiadczenie daja, a tu jak zwykle schody...

reklama
Asia zależy jakie masz ubezpieczenie, ja mam grupówkę z pracy i dostanę 1500 zł za urodzenie :-D mój mąż nic nie dostanie bo w grudniu zmieniał pracę i przy okazji ubezpieczenie, a ma karencje 9 miesięczną, musiałabym urodzić w październiku :sorry:
Z tym ubezpieczeniem męża w nowej pracy to klops. Ale część ubezpieczycieli ma w warunkach ubezpieczenia, że jeśli ktoś przystępuje do ubezpieczenia z dniem zatrudnienia to nie ma karencji. Podobnie jest jeśli przystępuje do ubezpieczenia z dniem uruchomienia polisy u pracodawcy. Niech mąż sprawdzi, czy aby na pewno obejmuje go ta karencja. A nóż widelec... Tak tylko podpowiadam, sama zajmuję się obsługą ubezpieczenia u mnie w pracy.

A z tym wynagrodzeniem/zasiłkiem chorobowym i macierzyńskim to mnie trochę zmartwiłyście. My w przyszłym tygodniu mamy zamiar walczyć o kredyt hipoteczny. Czyli zostaniemy tak samo - za przeproszeniem - zlani? :-(

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry