reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2012

Cześć dziewczyny! Uzależniłam się od Was - choćby nie wiem co się działo to muszę tu zajrzeć. Jednak było nie było przeżyłyśmy wspólnie 9 miesięcy :-)
Olga, powodzenia! czekamy na wiadomości!
Czy nasza droga Irisson wróciła już do domu? Tak cichutko bez Niej tutaj. No i Kruszki w końcu dała znak życia, dobrze wiedzieć co u Was :-)

k8 - szacun za kąpiel młodego, już widzę miny pielęgniarek;-) swoją drogą ja bym się nie odważyła. Wprawdzie kąpiele mamy już opanowane i Bruno całkiem fajnie się pluska to jakoś w szpitalu chyba bym się nie podjęła. Daj znać co z Fifi, biedactwo... antybiotyk zaraz na początku życia. Trzymam za Was kciuki, mam nadzieję że Ty też dobrze się czujesz i rana po cc nie dokucza tak bardzo.

Mart, podziwiam Twoje wyczekiwania, będziesz kolejna, nie ma innej opcji;-)

Dziewczyny, czy z moim 3 tygodniowym maleństwem mogę jechać w góry? Pogoda cudowna, pojechałabym do Węgierskiej do mamy, młody siedziałby cały dzień na tarasie, pies w rzece a ja może złapię jakąś opaleniznę na koniec lata? Chyba taka zmiana nie wpłynie w żaden sposób na niego? katjusza, Ty już chyba gdzieś wybywałaś poza dom jeśli dobrze pamiętam.

Młody śpi od 9 :-) cudownie! Zrobiłam pranie, ogarnęłam mieszkanie, popłaciłam rachunki - tak to mogę funkcjonować:-) Ściskam Was wszystkie mamuśki to be i te rozpakowane też! Miłego dnia

reklama
Olga trzymam kciuki i czekam na smsa z dobra nowina:-)
Mi dzisiaj stuknela 40:-) i dupa:-(
Dopiero co odespalam noc - chyba mnie organizm cwiczy w nocnym wstawaniu:-)
Irisson jutro wychodzi wiec moze sie u nas pokaze:-)
Ide zjesc sniadanko:-)

K8 dacie radę z tym antybiotykiem, choć sama wiem, że to nie jest łatwe. Ze starszym leżałam 10 dni po porodzie z antybiotykiem. Jeden z lekarzy pytał nawet czy mam jakiś specjalny abonament w szpitalu. Dowcipniś;-)
U nas też dzsiaj Maciej bardziej marudny, przysypia i budzi się co chwilę, pociumka i zasypia, ale to chyba przez upał.
Ja tez mam problem z nowqym suwaczkiem, nie zmienia mi się wiek dziecka:nerd:

Dziewczyny, czy z moim 3 tygodniowym maleństwem mogę jechać w góry? Pogoda cudowna, pojechałabym do Węgierskiej do mamy, młody siedziałby cały dzień na tarasie, pies w rzece a ja może złapię jakąś opaleniznę na koniec lata? Chyba taka zmiana nie wpłynie w żaden sposób na niego? katjusza, Ty już chyba gdzieś wybywałaś poza dom jeśli dobrze pamiętam.

ja jadę w niedziele nad morze, Bruno wtedy będzie miał 4tyg i mam nadzieje ze jakos przeżyjemy podróż:-)

hej kobitki:)
podczytuje, podczytuje, a tu już tyle maluszków się urodziło:)
Gratulacje!

a mój nie chce coś, no za wygodnie mu. Pierwszy Synio urodził się w 37 tyg więc miałam nadzieję i tym razem na szybsze rozwiązanie a tu nic.
Ktoś tu jeszcze oczekuje?

Hej Laski :)

Mąż pojechał po akt urodzenia,Mała śpi więc mam chwilkę...chociaż powinnam w międzyczasie coś ogarniac w domu :)

Mam pytanko,czy któraś z Was wie coś o przypadkach złożenia reklamacji do NFZ na opłatę za ZZO?
Bo coś mi się o uszy obiło,że jak się zapłaciło to można odzyskać kaskę od NFZ.

Cześć kochane :),

Mała śpi, więc wpadam na chwilkę.

Ruch u nas w interesie widzę nieustanny :). Gratuluję wszystkim rozpakowanym, zaciskam kciuki za oczekujące.

U nas już nieco mniej nerwowo...Powoli się oswajamy z nową sytuacją :). Maniulka - wrzaskunek stosunkowo grzeczna, daje pospać w nocy ;). W dzień też spokojna, poza porami hiperaktywności, kiedy to nie idzie jej żadnymi sposobami spacyfikować i daje cudne wokalne popisy.

Dwa dni temu odpadł nam pępuszek :D. Została śliczna, różowiutka dziurka.
Mała podnosi też dzielnie główkę podczas odbijania, siłaczka ;).

Ja natomiast przeżywam strasznie trudności z karmieniem. Psychika mi siądzie autentycznie jak jeszcze trochę to potrwa...Brodawki się zagoiły, ale pokarmu jak na lekarstwo, a miałam jeszcze tydzień temu nawał. Odciągałam laktatorem przez ten czas, ale coraz mniej i mniej...Od dwóch dni przystawiam małą, ale marne szanse coś czuję. Pokarmu nie przybywa. Jedziemy na mm. Nawet nie sam ten fakt mnie tak dołuje, jak to, że ciągle się miotam między młotem a kowadłem. Strasznie chciałam karmić cycem, a tu od początku pod górkę. Jestem zmęczona całą tą sytuacją. Pewnie przyjdzie nam zostać na sztucznym:dry: Dla mnie, poza względami oczywistymi odnośnie walorów mleka maminego, to strasznie dużo zachodu, który mnie przeraża. To wyparzanie butelek, chłodzenie wody, robienie mikstur, odmierzanie...Masakra o_O Nie pojmuję, jak dziewczyny mogą z wyboru decydować się na mm. Przecież to dokładanie sobie kupy roboty. Żadnych plusów :/.

Olga dawaj, dawaj :)!!!

Summerbaby myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie...Nie jestem w tej materii jakoś specjalnie doświadczona, w zasadzie wcale :p, ale jeżeli podróż nie jest ekstremalnie daleka, a tam warunki pozwolą Wam spokojnie funkcjonować, to żal nie skorzystać z możliwości odpoczynku na świeżym powietrzu :).

sempe jesteś niesamowita o_O. Z całą ferajną się nad morze wybieracie? Mnie sama myśl o dłuższej podróży przeraża, a Was przecież gromada :). Super, mam nadzieję, że wypad się uda. Może się zainspiruję 8). Miałam jechać nad morze w maju, albo w czerwcu, ale się nie poskładało...Może zatem jesień?

dziewczyny, jak wstawić nowy suwaczek?? help

Wchodzisz na stronę z suwaczkami BB, tam wybierasz "wiek dziecka", ustawiasz wszystko i wklejasz pierwszy kod od góry w swoim profilu, w sygnaturze, znajdziesz ją w "panelu kontrolnym", który wyświetla się na górnym pasku po wejściu w profil :). I hops :). Też dzisiaj poczyniłam uaktualnienia.

Miłego dnia :*

Ostatnia edycja:
reklama
czesc babeczki, widze ze coraz wiecej Mamus rozpakowanych tu zaglada, jak znajdzie chwilke :)
superowo, bo robi sie coraz pusciej, nie chcialabym zostac tu sama jedna sierotka, tym bardziej ze bylam dzis na kontroli i nie zanosi sie na jakies znienackowe rozpakowywanie sie. mam sie pokazac za jakies 10 dni i moja ginka jest raczej pewna, ze sie jeszcze zobaczymy :sorry2:
wiec staram sie nie nakrecac, tylko mi watku pielegnacyjno-kolkowego szkoda, bo zanim ja sie doczekam praktyk z dzieciem, to Wy juz bedziecie na zupelnie innym etapie, i zeby sie dowiedziec czegos o odpadaniu pepuszka bede musiala kopac i kopac. chyba ze na bezczela zapytam jeszcze raz :cool2:
Olga, kciuki trzymam!
Dziewczyny W Dwupakach (DWD) za nas tez kciuki nieustajace, zebysmy dotrwaly i wytrzymaly :) bardzo mi sie podoba teoria o ekspresowych donoszonych porodach ;)
Aia, nie poddawaj sie, jeszcze sie rozkrecic moze wszystko, ducha nie gascie!

Do góry