reklama

Sierpień 2013

Witam dziewczyny :)

czy któras z Was się orientuje, jak wygląda przyjęcie do szpitala na poród, jeżeli chcę urodzić w innym mieście? Zapomniałam ostatnio spytać o to lekarza ;) mój lekarz pracuje w szpitalu w ościennym mieście (jestem z górnego śląska) i tak się zastanawiam czy mnie nie skierują do szpitala w moim mieście, ale mogę się mylić. Czy po prostu jak wejdę "z ulicy " i powiem że rodzę to muszą mnie przyjąć?

Przyjmą, chyba że nie ma miejsc, wtedy dzwonią po szpitalach i szukają.

Cwietka - zima do sukienek ma to, że mi w sukience dupa marznie :-D

Dokładnie:-D:tak:

Spacer zaliczony, teraz muszę trochę popracować. I na 15.00 wizyta. Mam nadzieję, że moja szyjka nie zaczęła się jeszcze skracać:confused: ja nie lubię za bardzo wizyt:zawstydzona/y:

reklama
Maghdalena to jak masz zadowolone koleżanki z tego szpitala to po co pytasz?;) zawsze się znajdzie ktoś taki jak ja skrajnie nie zadowolony :P Wiadomo, że zawsze to jest bardzo subiektywne podejście. Poza tym jak masz lekarza w tym szpitalu to jasna sprawa, że tam masz rodzić, nawet jak nie będzie miała dyżuru to się przedstawiasz: Jestem pacjentką dr X i już jest inna rozmowa!

Mila -co do koncertow to przemysl to jeszcze. Ja bylam jesienia na JLO i prawie by mnie zgnietli ludzie w kolejce do wejcia:-/ ale moze to dlatego ze byla kiepska organizacja tej imprezy i padal deszcz przez co ludzie byli poddenerwowani ...:baffled:

Dzięki za odpowiedzi :) raczej mnie nie wyrzucą hehe ale zobaczymy, myślałam raczej że może trzeba się wcześniej zgłosić, złożyć jakąś deklarację czy coś, ale dopytam jeszcze lekarza w poniedziałek :) to dopiero (albo już :baffled:) połowa ciąży więc się dowiem :)

Hej dziewczynki, jestem od wczoraj trochę po tyłach, bo jutro mam wizytę u promotora i walczę z moja pracą....a ze skupic się jest mi baaaardzo cieżko to wyglada to jak wyglada. Starałam się nadrobić ale po przeczytaniu większej ilosci postów i tak mało co pamiętam:/
Jeśli chodzi o odwiedziny to ja tez uważam ze do szpitala to mąż mama, siostra (nie odpuści:P) no i właśnie ewentualnie teściowa, nie chce żadnych znajomych i dalszej rodziny do miesiaca po porodzie, raz ze dziecko musi isę oswoić a dwa że ja dojść do siebie!
tylko ciekawe jak sie to uda....przecież nie wyrzucę kogoś jak przyjdzie bez zapowiedzi,a niestety tak sie zdarza:/

....przecież nie wyrzucę kogoś jak przyjdzie bez zapowiedzi,a niestety tak sie zdarza:/

Noooo wyrzucić tak wprost to nie, ale możesz być baaaaardzo zmęczona i zasypiać na siedząco: "ojej, przepraszam cię, ale taka jestem zmęczooooona (ziew), caaaaałą noc nie spałam... Oczy mi się same zamykają.... Nie pogniewasz się jak przy Tobie niechcący zasnę? Wtedy się nie krępuj, idź do domu, pogadamy jak wyjdę ze szpitala" ;)))

Mysiolek - ja dla siebie obstawiam Kamińskiego. O Trzebnicy też słyszałam dużo dobrych opinii, ale też, że nie mają dobrej opieki noworodkowej - tzn. jak się coś dzieje, to dziecko wiozą do Wrocławia. Ale nie wiem, czy to prawda, bonie badałam tematu bliżej.

Ok, obiad w piekarniku i dobrze, bo już mi w brzuchu burczy :baffled:

Maghdalena, uśmiałam się jak nie wiem :-D:-D:-D Dobre!

Ja bez ogródek walę zawsze - dziś nie przychodź, bo... I po sprawie. A - co ważne, zawsze od razu mówię, kiedy można przyjśći - to ludzi jakoś uspakaja;)

reklama
Ok obiad zrobiony - mam czas do 15, aż M wróci z pracy :))
Dziewczyny a wiecie może jak jest z położną na Inflanckiej.???

miliaa - ja "Pięćdziesiąt Twarzy Greya" kupiłam z czystej ciekawości, chciałam przeczytać coś lekkiego i wciągnęła mnie do tego stopnia, że zakupiłam drugą część "Ciemniejsza strona Greya". Fakt jest to powieść nasycona erotyzmem ale watro tak dla rozrywki przeczytać. Ja skończysz czytać to daj znać czy warto kupić. :)

Maghdalena
- dzięki, za przypomnienie :) Idę na film "Poradnik pozytywnego myślenia" :)))

Cwietka - co robiłaś dobrego na obiad???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry