reklama
Madziula - chyba tak, jak w innych szpitalach - możesz mieć własną, a możesz zdać się na tą, która będzie miała dyżur. Możesz spytać swojego lekarza, może Ci jakąś poleci. Nie wiem też czy wybierasz się na szkołę rodzenia? Jak ja chodziłam to prowadziły ją chyba 4 położne, które można było poznać i w razie czego też z którąś z nich umówić się na poród. Ja nie miałam tam własnej położnej
Madziula 27
Moderatorka
Cwietka - brzmi smacznie
Ale niestety mój M nie lubi potraw z ciepłym majonezem
Robiłam kiedyś schab właśnie pod pierzynką majonezową i mu nie smakowało
A ja tak lubię. Oczywiście dodaj przepis
) Kiedyś wykorzystam jak będę miała gości
)
Domi87 - a teraz będziesz umawiać się z położną??? Czy nie ma to dla Ciebie znaczenia? Tak chcę chodzi do szkoły rodzenia
A Ty będziesz chodzić?? Ja się boję, że trafię na jakąś niezbyt sympatyczną i będzie mi ciężko. A tak w ogóle w którym tygodniu najlepiej zacząć chodzić do szkoły rodzenia ???
Domi87 - a teraz będziesz umawiać się z położną??? Czy nie ma to dla Ciebie znaczenia? Tak chcę chodzi do szkoły rodzenia
Maciejkaa
Fanka BB :)
Właśnie wracając z synkiem z przedszkola sąsiadka spytała mnie jak się czuje i powaliła mnie mową :
- o buzia się już ładnie zaokrąglila

OMG ! Nic nie zauważyłam takiego ..
Po wejściu do domu stałam przed lustrem i się sobie przyglądałam ale nie widzę żebym była pyzą
- o buzia się już ładnie zaokrąglila

OMG ! Nic nie zauważyłam takiego ..
Po wejściu do domu stałam przed lustrem i się sobie przyglądałam ale nie widzę żebym była pyzą

Cwietka - o! Podoba mi się taki obiad więc czekam na przepis :-)
Madziula - teraz też nie będę się umawiać. Za pierwszym razem trafiłam na bardzo fajną, teraz tez liczę na szczęście
Poza tym przez cały czas będzie ze mną mąż więc w razie czego będzie mnie bronił :-) Teraz nie będę już chodziła do szkoły rodzenia, ale Tobie - przed pierwszym porodem polecam
Może wiadomości, które tam przekazują nie są jakieś mega niezbędne, ale można dowiedzieć się jak wygląda rodzenie w tym szpitalu, obejrzeć sale, poznać położne no i pogadać z innymi ciężarówkami. Jakby co, to ja chodziłam do Beaty Szol (bo na Inflanckiej jest kilka tych szkół rodzenia), mój ginekolog polecił mi, żebym wybrała się właśnie do niej. A kiedy najlepiej zacząć - tak mi się kojarzy, że ja chodziłam jakoś w 7 miesiącu (ale nie jestem pewna), jak zadzwonisz na infolinię to myślę, że Ci powiedzą kiedy najlepiej zacząć 
Maciejka - widocznie sąsiadka nie wie, że w ciąży to brzuch się zaokrągla, a nie buzia
Pewnie jakaś wredna baba? :-)
Madziula - teraz też nie będę się umawiać. Za pierwszym razem trafiłam na bardzo fajną, teraz tez liczę na szczęście
Maciejka - widocznie sąsiadka nie wie, że w ciąży to brzuch się zaokrągla, a nie buzia
Pewnie jakaś wredna baba? :-)
E
Eweli85
Gość
Maciejkaa - teraz będa się doszukiwac w nas symptomów ciążowych
Ja dziś obiadek żelazowo witaminowy C - wątróbka + ziemniaczki + ogórek kiszony. Zajadałam w pracy aż mi uszy podskakiwały i teraz aż mi niewygodnie siedzieć.
Tez tak macie,że na raz nie możecie zjeść większej porcji? Mi jest ciasno w brzuchu i mogę zjadać mniejsze porcje. Więc jem mniej i staram się częściej. Brzuch mam mały więc może Dzidziuś rozpycha się w środku
Ja dziś obiadek żelazowo witaminowy C - wątróbka + ziemniaczki + ogórek kiszony. Zajadałam w pracy aż mi uszy podskakiwały i teraz aż mi niewygodnie siedzieć.
Tez tak macie,że na raz nie możecie zjeść większej porcji? Mi jest ciasno w brzuchu i mogę zjadać mniejsze porcje. Więc jem mniej i staram się częściej. Brzuch mam mały więc może Dzidziuś rozpycha się w środku
Madziula 27
Moderatorka
Maciejkaa - ta Twoja sąsiadka to starsza czy młodsza?? Jeśli jest starsza to pewnie palnęła tak żeby coś powiedzieć starsi tak mają a jeśli jakaś młodsza to pewnie, ze złości, żeby Cię zdenerwować. Nie przejmuj się nie warto.!!! A nawet jeśli byś się zaokrągliła to masz do tego prawo
)
reklama
Maciejkaa
Fanka BB :)
Maciejkaa - ta Twoja sąsiadka to starsza czy młodsza?? Jeśli jest starsza to pewnie palnęła tak żeby coś powiedzieć starsi tak mają a jeśli jakaś młodsza to pewnie, ze złości, żeby Cię zdenerwować. Nie przejmuj się nie warto.!!! A nawet jeśli byś się zaokrągliła to masz do tego prawo)
mogłaby być moją mamą..
jedyne co zauważyłam to uda mi przytyly i mi się to nie podoba