reklama

Sierpień 2013

Dzień dobry!

Wstałam dzisiaj o szóstej bo miałam z mężem jechać na 'wycieczkę', ale mi się odechciało:sorry:, więc już poczytałam książkę i po zdrowym śniadanku wyruszam z kijkami. Muszę iść do sklepu po składniki na obiad, śniło mi się dzisiaj orientalne jedzonko: kurczak w sosie satay z nudlami, świeżą kolendrą i chili.

wg tego chińskiego horoskopu powinnam mieć chłopaka- zobaczymy:-)

fibi gratulacje!

kasiarj ja ostatnio miałam podobną sytuację, założyłam nową koszulkę i dosłownie po kilku minutach dostałam takiego ataku swędzenia, że nie wiedziałam co mam zrobić. Na szczęście byłam w domu więc ją ściągnęłam i wskoczyłam pod chłodny prysznic, pomogło trochę. Ja już nad swoją skórą średnio panuję, sucha jak cholera, szczególnie ręce i twarz i mogę używać tylko dwóch kremów bo jedynie te mnie nie uczulają, na uczulenie nie mogę brać wapna, bo... mam uczulenie na wapno:rofl2:

madzialenak witaj i gratulacje!

Miłego dnia!

reklama
Dzień Dobry! ale piękna pogoda! od razu chce się żyć! Swędzenie ustąpiło. Po prysznicu wysmarowałam się balsamem takim co mam dla dzieci. Spodnie już wyprałam, zobaczę kiedy będę mieć odwagę je włożyć hehehe. Dziś dziewczyny mam "wielki dzień" ponieważ idę do moich dzieci do przedszkola opowiedzieć im o nurkowaniu. Proszę trzymać kciuki żebym się nie zawstydziła przed ponad 60 maluchami;-) Niby dziesiątki wykładów mam za sobą ale najmłodszy słuchacz to wymagający słuchacz wiadomo:-D Zaopatrzyłam się w przekupniki typu cukierki i naklejki z motywem oceanicznym więc może się uda być Ciocia Kasia debeściak.

Witam z rana z bolem glowy i gardla!
u mnie sloneczko i lekki mrozik
chcialam wypic mleko z miodem i czosnkiem ale puscilam pawia:szok:

AleksandraMaria horoskop chinski u mnie sie sprawdzil, jest chlopak!

Fibi gratuluje dziewczynki i zycze zdrowka dla synka ;-)

Kasiarj trzymam kciuki za wytrwanie z malymi potworkami :-D
a coz to za interesujace wyklady Kasiu sa?

milego dnia dziewczynki

Ostatnia edycja:
Jesuuuuuuu, jak zmarzzzzzłam!!! Byłam rano oddać siuśki i krew na badanka, raju jak zmarzłam, chociaż wcale dużo nie byłam na dworze, a jak byłam, to się ruszałam! Słońce piękne, ale przez to zimno, bo nie ma kołderki z chmurek.
Kasia, kciuki zaciskam, z pewnością Ci się uda, w końcu masz już 2 dzieciorków, które wolą być z Tobą niż w przedszkolu, co znaczy, że masz dobre podejście :)
a Ty jesteś nurek? :)))

AleksandraM, podaj na wątku Mniam! przepis na tego obiada dzisiejszego, bo brzmi smakowicie, a mój M zażądał dziś mięcha, bo od 2 dni obiady bezmięsne były :)
A uczulenie na wapno - nieźle! Hehehe :eek:

Miłego dziona wszystkim Mamuśkom!

Melduję się z rana:-)Pluton odmaszerował w stronę szkół, więc teraz relaks dla dowódcy:-)

ktr, jak nocka? Mały ma się lepiej? Mam nadzieję że się nie przedźwigałaś..
Iza,
ładnemu w każdej fryzurze ładnie:-) Fajnie że jesteś znowu, a Tadzio zaraz się rozbryka ... Kasiarj, jak uczulenie? Przeszło dziadostwo? :-)
loleczka pochwal się co za telewizor nabywasz..:-) Eweli, ja się wybierałam na LOT, ale właśnie czas trwania mnie dobił.. :-)
maghda, mi się kalendarz chiński sprawdził w 50%... Drugi powinien być dziewczynką.... Raczej w takie wróżby wierzę tak samo jak w test z obrączką.. Zabawa miła, ale chyba bardziej wiarygodne jest sikanie na pszenicę:-) Więcej też nie pamiętam co miałam pisać, aleŻYczę miłego dnia wszystkim:-):-)

Witam się i ja z rana :)

Kasiarj - powodzenia! co to za wykłady?

Ja dziś z rana w domciu pracuję, później konferencja dwudniowa.

Miłego dnia Dziewuszki!

Kamu - bo boję się go podnosić ;/ jestem po jednym poronieniu i cały czas mam jakieś schizy ;/
A co do picia to młody pije herbate, ale nie je - więc się tym nie martwię

Cwietka - dziś na 15.00 idziemy do lekarza. A póki co nie wychodze z domu, coby młodego bardziej nie zawiało. Jak wyjde do lekarza to kupię jakiś probiotyk bo nic w domu nie mama.

IzaV - witamy :) a co Cię wzięło na obcinanie włosów? to był plan czy spontaniczna decyzja?

Loleczka - noc średnia, a to dlatego że miał goraczke 38 stopni, kaszlał i chyba od tego kaszlu wieczorem wymiotował. Więc to raczej nie rotawirus. Budził się co chwile w nocy i wkońcu wylądował w moim łóżku i dalej spac nie mógł. wiec u mnie noc niezbyt przespana. popołudniu ma wpaśc teściowa ;) to może pobawi się z młodym, chociaz on teraz tylko "mama" i "na jenia" czyli na ręce.

Pozdrawiam

Cały czas próbuję nadrabiać zaległości i nie mogę Was dogonić i nauczyć się która jest która - bardzo mnie to denerwuje, bo ja jestem taki mały wszystkolubiącywiedzieć stwór :-)

W każdym bądź razie, wszystkim Dziewczynom co się już dowiedziały - gratuluję i zazdroszczę wielce ;-)
Ktr - jeśli to coś od wymiotów i układu pokarmowego, to faktycznie, któraś tu już wcześniej pisała - polecam nifuroksazyd (lub zyfurax) w aptece. A jeśli nie to chyba bym poszła do lekarza. Trzymam kciuki.

Mnie wczoraj na dłoniach wyszły jakieś dziwne plamki, strasznie suche mam ręce (takich jeszcze nigdy nie miałam) i boli, nie jest przyjemne przy dotyku. Na szczęście w pokoju obok - pełne zestawy różności medycznych, więc od razu ruszyłam po moją maść - BioEulen i dzisiaj jest mega poprawa. Swoją drogą na prawdę polecam na wszelkiego rodzaju skórne dolegliwości. Maść jest dla dzieciaczków na ATZ, ale nadaje się na wszystko. I co ważne przynosi efekty.

Życzę wszystkim miłoego, cieplejszego, chociażby w nastrojach, dnia :happy:

Dzień dobry:-)

Loleczka dziękuję:-)
kasiarj powodzenia, ciekawy temat, na pewno dzieciom się spodoba. Dodaj trochę historii o rekinach i będzie super:-D
ktr zdrówka dla synka, jak dla mnie wygląda to na wirus, pilnuj żeby mały dużo pił.

U mnie kalendarz chiński sprawdził się jak u zaczarowanej w 50%

Miłego dnia wszystkim:-)

reklama
Dzień dobry

Maghdalena Twój post o zmęczeniu pierwsza klasa. Sprawdzała płeć według kalendarza chińskiego i wyszła mi dziewczynka, a ja chce chłopca, a i mamy już imię dla dziewczynki wybrane będzie Alicja nad chłopcem ciągle myślimy.

Eweli85 ja mam dokładnie to samo co Ty, jem mniejsze porcje i częściej.

Agata_K zdrówka życzę

Kasia z tymi spodniami to wygląda na ostrą reakcję alergiczną

Madzialenak witaj

Loleczka super :-)

Co do wyboru papieża to ja słuchałam w radiu bo też byłam ciekawa.
Jagoda23 gratuluje połowinek.

Fibi86 gratulacje

Ja wczoraj miałam ciężki dzień, w toalecie byłam co 10 minut, już podejrzewałam zapalenie ale na szczęście przeszło, czy któraś z Was miała bóle w boku, ja miałam wczoraj w lewym, które nasilały się przy wstawianiu, siadaniu i zmianie pozycji

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry