reklama

Sierpień 2013

Cześć Dziewczyny :)

Maghdalena - u nas podobnie, do większych zakupów będę angażowac Męża, nie potzrebuję jego zachwytów przy ubrankach. Może i lepiej, że się nie angażuje, bo zacznie jeszcze marudzić.

Wiem na pewno, że trzeba mu jasno mówić co ma zrobić , czego ja oczekuję. Wtedy unikamy nieporozumień. Ale wczoraj napisałam mu maila - ściągnęłam od którejś z Was, że przed ślubem się starał i aranżował jakiej wyjścia a teraz rzaaadko... I słchajcie dziś zabiera mnie na randkę /nispodziankę. Więc czasem wystarczy chyba coś wspomnieć marudnie i może główką ruszą nasi M ;)

tosca - gratulacje chłopca. Ja mam bratanicę i wiem co i jak z dziewczynką. Ale z siusiakiem. Wydaje mi się bardziej skomplikowany. Ale marzyłam o pierwszym synku, dla podtrzymania rodu ;)

Jagoda - nie słuchaj tej lekarki, idź na wizytę do zaufanego lekarza i zmień tego na NFZ!

reklama
Witam wszystkich w zimowy poranek :-) Już myślałam, że śnieg mamy za sobą, a tu taka niespodzianka..

IzaV, ale historia z tym bankiem.. dobrze, że wszystko się wyjaśniło.. Co do coli to też mnie strasznie ciągnie !! :-D

Toska, gratuluje syneczka :-)

Zenia, jednak Twoje przeczucia się sprawdziły ! Gratuluje chłopczyków:-)

Zaczarowana, super, że maleństwo zdrowe ! i również gratuluje synka- Wojtuś śliczne imię ! :tak:

Multimama, zazdroszczę parki ! gratulacje !! :-)

Dziewczyny macie rację, ważne, żeby dziecko było zdrowe. Ja też przyznaję, że marzyłam o córeczce, może z racji tego, że w mojej rodzinie większość dziewczynek i jakoś tak nie wyobrażałam sobie, żeby u mnie miało być inaczej.. Ale teraz strasznie się cieszę, że będę miała syneczka i już nie mogę się doczekać kiedy będzie z nami :-).

All me, trzymam kciuki za udaną wizytę :-)

Ja też bym poszła do sprowadzonego lekarza a na razie dała na luz.
Ja tak samo miałam z awidnoscia... Po odebraniu wyniku poszłam do pierwszego lepszego ginekologa i pani doktor pomimo wysokiej awidnosci na tokso powiedziała że uwuwaza że powinnam brać antybiotyki. Mój lekarz prowadzący powiedział jasno wysoka awidnosci stare przeciwciała dziecko jest bezpieczne bez brania antybiotyki.
Ta pierwsza doktorowi bardzo mnie nastraszyla, wspolczuje jej pacjentkom. I to była doktorowa z przychodni prywatnej...

Ostatnia edycja:
Witam się śnieżnie

tutaj spadło dużo śniegu, jeszcze tyle nie widziałam, może święta wielkanocne będą śnieżne.

Pandora83 wczoraj przez przypadek natknęłam się na ten program i szkoda mi słów, podejście tych kobiet dziwne.

Zenia gratuluje dwóch synków.

Maghdalena kciuki za wizytę

Zaczarowana gratuluje synka.

Ja mam już za sobą wizyt malarza i naprawę pękającego ogrodu zimowego, dzisiaj zamiast z mężem to spałam z kotem, budzę się rano a futrzak jak człowiek na drugiej połowie łóżka z łebkiem na poduszce, teraz też mi towarzyszy, od kiedy siedzę w domu to ma wielką miłość do mnie i ciągle ze mną przebywa.
Zastanawiam się czy żelazo, które mi zapisał lekarz mi nie szkodzi, od czasu kiedy je biorę czuje się gorzej, problemy z żółądkiem, zawroty głowy, wrażenie pędzącego serducha, dziś dalej nas rozpakowuje i segreguje rzeczy, ale przyznam, że mi się nie chce

Przyznać się, która zamawiała ten śnieg? ;-) Na szczęście wyszło choć na chwilę słońce, to może śnieg się roztopi.

Gratulacje poznania płci dzieciaczków :)

Młody przestał gorączkować, ale jeszcze jest mega marudny ;/ nic mu nie odpowiada i ciągle chce na ręce.
A moje łożysko może jutro skontroluję, bo odsyłali mnie dzisiaj ciągle do kogoś innego ;/ Lekarz mi wczoraj powiedział ,że badanie zrobią w ciągu kilku godzin i do razu, a w Szpitalu mi mówią, że muszę się "ustawić" w kolejce i ok. 22/23 tc zrobią mi to badanie ;/ Jutro już się nie dam zbyć i będę w szpitalu od 7.00 rano (niby od 8.00 rejestrują, ale z nimi to nigdy nie wiadomo), to może czegoś się dowiem i mnie przyjmą.

zenia.mi już ci kochana piszę jak to z tą wagą chłopczyk 317g a dziewczynka3 347g ale mówiła,że tak z 20g się mogła pomylić.Powiedziała,że różnica w wadze jest w granicach normy jeśli jest do 20 procent.Twoje chłopaczki to w porównaniu z moimi to istne wielkoludki:-)

multimama no ja własnie się przestałam dziwic ze taki brzuch mam duży jak mam dwóch dużych chłopów w środku :dry: ostatnimi kobietami w mojej rodzinie co miały synów to były moje babcie... i obie przy chłopcach strasznie przytyły, ledwo się toczyły i urodziły kolosy po 4kg ponad! Więc już się boję :shocked2:

Hejka!
Ta zima to już lekko przesadza! Za sekundkę się wiosna zacznie, a tu śnieg sypie!
Dzisiaj pobudka o 7, bo Córencja chciała "Do mamuni!". Po 5 minutach jej się odwidziało :dry: ale ja już i tak nie zasnęłam. Więc dzisiaj dzień dłuższy o 2 godziny :-D

Ktr - dobrze, że synek już lepiej :-) I jak to, że Cię nie przyjmą na oględziny łożyska? Heloł!

Zenia - ale bliźniaki takie czterokilowe rodziły?

reklama
dzień dobry :-)

naprawdę nie lubię narzekać, ale ta pogoda :no::angry:
gdzie wiosna????

siedzimy sobie z młodszym w domu i juz nie mam pomysłów w co się bawić ( bawimy się od 6:baffled:) może jakieś ciasteczka upieczemy:dry: Mam ciasto francuskie, powinno coś wyjść:-D

izaV Franek też mi się bardzo podoba, ale przyjaciółka tak nazwała synka, więc odpada. Mąz coś przebakuje o Kosma / Kosmie:dry:, ale nie.
Jeszcze Gustaw jest fajne, ale Staś ma tak na drugie.
Była długa walka czy będzie Staś czy Gustaw, jeszcze w czasie porodu się kłóciliśmy:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry