reklama

Sierpień 2013

Toska, męża wysłałam na LeTarg i kupił kaszankę (pyyyyyyyszna!!!) i chleb, bo zaparkował gdzieś na dziko i się spieszył :)

Ja kwas biorę i to w tej większej dawce, na receptę. Ostatnio byłam na wizycie w środę, to kazał dalej brać. Opróczbtego witaminki dwuskładnikowe.

Zenia, po tym ile masz w ciąży energii i zapału do pracy, wnioskuję, że te bliźniaki to po prostu miały się trafić Tobie, bo sobie poradzisz z dwójką dzieci śpiewająco ;)

Kamu, zdrówka dla synka!

Madzik, &&& za wizytę.

Dolares i dziewczyny, ja serdecznie polecam książkę dr Preeti Agrawal "Odkrywam macierzyństwo". Osadzona w polskich realiach, bo ta p. dr pracuje w PL, we Wrocławiu.

Eweli, gratulacje z okazji ruchów i udanego USG :)

Ostatnia edycja:
reklama
Miciur-ka czasami mam obawy, że mi daje spać i takie, że w ogóle go nie czuje, staram się nie wpadać w schizy, ale myśli i tak krążą po głowie. Wczoraj oglądałam Jedo Fyn, fajny i leciutki, koła skrętne, ma amortyzatory, podobał mi się, chciałabym jeszcze zobaczyć Jedo bartatina.

Franek super zazdroszczę kopniaczków.

Ktr każdy miał swoją.

Madzik trzymam kciuki, sprawdzę potem tą hemoglobinę i napiszę w następnym poście.

Dolaresr ja mam tą książkę i bardzo mi się podoba jak jest napisana.

Ja się martwię moim zapaleniem spojówek, oczy swędzą i bolą a do tego paskudny wodnisty katar. No i moja anemia jest chyba mocno posunięta bo wystarczy, że mocniej gdzieś się przetrę i zaraz mi krew leci, kupiłam szpinak i będę go wcinać mam nadzieję, że trochę będzie lepiej

marzycielka oj zdrowia ..

ja mam "katar" od początku lutego i wciąż jadę na kroplach bo inaczej mam mur w nosie. Nie czekam ażminie bo wiem ze dopiero po porodzie to nastąpi :-( taka przypadłość mnie spotkała ...

Hej wszystkim,
Tym razem wybaczcie nie odpisze personalnie na pisze tylko na szybko, że u mnie ok. Rano święciłam z dziećmi palmy, potem obiad u rodziców... Mąż przebiegł półmaraton i do nas dołączył. Córka przy zabawie z bratem spadła głową do tyłu z fotela i postanowiliśmy po krótkiej obserwacji, że pojedzie z mężem na rtg do szpitala. Wstępnie jest ok ale czekają jeszcze na to prześwietlenie żeby potwierdzić, że nie ma żadnych urazów większych. Miłego popołudnia/Wieczoru

marzycielka - zdrówka

kasiarj
- a mała miała jakieś objawy? wymioty?
nam się parę razy zdarzyło, że mały walną tyłem głowy o podłogę (raz o kafle w łazience) ale nie pojechaliśmy na IP, bo zaraz po tym ładnie się bawił. Ja chciałam jechać, ale mąż i teściowa mówili - popatrz jak on się ładnie bawi, nic mu nie jest itp. ;/

Zenia, po tym ile masz w ciąży energii i zapału do pracy, wnioskuję, że te bliźniaki to po prostu miały się trafić Tobie, bo sobie poradzisz z dwójką dzieci śpiewająco ;)
Dziękuję :zawstydzona/y: ale też nieraz żałuję swojej aktywności bo potem spojenie mocniej dokucza :-(
Nie pamiętam czy ty czy Madziula pisała, że ma problemy tak samo z tymi bólami miednicy. W każdym razie koleżanka doradziła mi dietę bogatą w żelatynę i odkąd staram się jeść galaretki regularnie to są znacznie mniejsze te bóle ale galaretka mi już bokiem wychodzi :confused2:

No i moja anemia jest chyba mocno posunięta bo wystarczy, że mocniej gdzieś się przetrę i zaraz mi krew leci, kupiłam szpinak i będę go wcinać mam nadzieję, że trochę będzie lepiej
Marzycielka Współczuję problemu z oczami :-( a ta krew to może przez to, że jej teraz tak dużo masz (nawet 6litrów) a co do anemii to oprócz szpinaku ja sałatę jeszcze jem :-)

kasiarj &&&&&&&&&&& żeby z małą było wszytsko ok :)

Ktr to też nie był jej pierwszy raz. Była senna i mówiła, że ją głowa boli plus ogromny guz. Nie bardzo nam się uśmiecha całonocne czuwanie przy niej więc woleliśmy sprawdzić.

Kasia, dobrze, że Ty się dobrze czujesz. Trzymam kciuki, żeby u córci skończyło się na śliwie.
Zenia, to nie ja pisałam o bólach, ale info z pewnością przydatne, zawsze warto mieć w zanadrzu dobre rady na różne okazje :) a Ty w takim razie się nie przepracowuj! Przy bliźniakach tym bardziej. Ciąża mnoga zawsze jest traktowana jako ciąża podwyższonego ryzyka, prawda?
Marzycielka, współczucie me z powodu oczu, kataru i anemii. Przy uzupełnianiu żelaza trzeba jeść też rzeczy bogate w wit. C, bo ona ułatwia wchłanianie żelaza.

Allme, Amelia podobnie do Twojego nicka :) gratulacje.

reklama
Ktr to też nie był jej pierwszy raz. Była senna i mówiła, że ją głowa boli plus ogromny guz. Nie bardzo nam się uśmiecha całonocne czuwanie przy niej więc woleliśmy sprawdzić.
Kasiarj, dzisiaj dyżur na Kopernika? Ile mąż odstał? Ja ostatnio byłam tam 19, jak mój zdolny starszy obił sobie kość ogonową... prawie trzy godziny stania... A jak ty się czujesz? Przeszło trochę? Mnie dzisiaj jak po prawej stronie ból chwycił to, z godzinę mnie trzymało cholerstwo. Maciejkaa, to już nie ma nadzieji że ten katar przejdzie? Marzycielka , zdrówk. To jakieś zwykłe zapalenie, czy alergicznie tak masz? Ja dzisiaj zadecydowałam że jeżeli tylko gin pozwoli, to wracam do pracy, bo zwariuję w domu... Strasznie wyżywam się na domownikach, z tej bezczynności.. A wiem że chłopaki w pracy będą chuchać i dmuchać... Muszę między ludzi...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry