reklama

Sierpień 2013

Dzień dobry:-)

Jak ja lubię takie leniwie niedzielne poranki. Chłopcy się bawią a my z mężem przy kawie czytamy gazety i kłócimy się, chociaż chyba bardziej dyskutujemy o tym co przeczytaliśmy :-D Właśnie na tapecie jest zachowanie Janowicza i nowy papież:tak:

Maghdalena cieszę się, że mogłam pomóc. A kupuiłaś coś jeszcze? Ja bardzo lubię jeszcze soki z Wiatrowego Sadu i nabiał z gospodarstwa z Kurpiów. Wprawdzie mają produkty z mleka niepasterysowanego, ale ja po uzgodnieniu z doktorkiem jadłam ich jogurty i twarogi.

Miłego dnia moje miłe panie:-)

reklama
Hej hej :)

U mnie słonecznie ale bardzo mrozno -10st brr

Ktoś pytał o kwas. Ja nadal biorę. Moja gin mi powiedziała ze mam brać do końca ciąży a witamin mam nie brać i tak robię ;-)

Cześć Wam ;)

Ja dziś też mało spałam, w sumie od 4 tylko się przewracałam na boki. Mąż chory, dzieci też trochę dały czadu i jeszcze teściowa mnie obudziła jak szła do pracy, a już myślałam, że uda mi się usnąć :( W dodatku mąż musiał pojechać z dzieckiem (nie naszym, tylko siostry) na ostry dyżur, bo mała dostała zapalenia spojówek - po prostu pięknie zaczął się dzień :/

A co do ruchów, to moje młode wierci się już tak, że widać jak brzuch się rusza :szok: Nie pamiętałam, że to było tak wcześnie ;)

witam się i ja :) ja nie wiem czy ja tak mocno śpię czy moje dziecko w nocy sie nie rusza, ale naprawdę jakoś w nocy ruchów nie czuje, za to do południa zwykle coś tam wyczuwam! oby tak było i po porodzie niech sobie przesypia spokojnie całą noc :D

Witam się w końcu i ja. Aczkolwiek weny na pisanie jakoś brak :sorry:

M na rano w pracy a ja sobie od rana kuchnię na święta już posprzątałam, na razie w i na szafkach i lodówkę pomyłam zostały jeszcze kafelki ale to kiedy indziej bo już powoli się zbieram do mamy na obiad :-)

Miłej i słonecznej niedzieli dziewczyny

Zenia mnie jeszcze czeka sprzątanie kuchni, ale lodówki to jakoś nie lubię myć, bo mamy w zabudowie i trochę trzeba się nagimnastykować aby ją wyłączyć.
domagi na pewno dziecko śpi sobie w nocy. Ja w ogóle strasznie rzadko czuję ruchy , co mnie trochę dziwi, bo podobno w kolejnych ciążach czuje się je szybciej
Domi87 to wam się dzień zaczął
Maciejkaa to tak samo moja mi kazała z tym kwasem, a w poprzedniej ciąży ta sama lekarka i kwas tylko do 3 miesiąca a dalej to już witaminy.
My chyba jutro z Maksem pójdziemy na badanie krwi , bo wczoraj gorączkę jeszcze miał. Dziś w nocy już było ok, ale teraz znowu śpi co do niego nie podobne aby spać w dzień.

Witam :)

Mój maluch w brzuchu już nieźle daje o sobie znać, ale przyznam, ze teraz nie robi to na mnie takiego wrażenia jak w pierwszej ciąży. wtedy każdego kopniaka chciałam mężowi dać dotykać :-) teraz mąż się mnie czasem pyta czy kopie? i przykłada rękę wieczorem w łóżku. Dziś np. przez ok. 1,5 godz. był bardzo bardzo nisko i było to mało komfortowe uczucie, bo niezbyt mogłam siedzieć ;P a do toalety biegałam dosłownie co 10 min.

A tak z okazji Niedzieli Palmowej, moja teściowa poszła rano do kościoła... bez palmy :-D bo jej się zapomniało ;p więc dzwoni do nas jak tylko wróciła, czy może nam swoją dać do poświęcenia jak będziemy szli ;) a ona zostanie z maluchem (bo jeszcze kaszle i ma lekki katarek) więc byliśmy z mężem i dwoma palmami :-D

witam się i ja :) U nas tez dzisiaj zimno brrrrrrrrrrrrrrr.Jutro mam usg połówkowe ,wiec trzymajcie dziewczyny kciuki. Ja biorę witaminy już, elevit-lekarz kazał mi wybrać. Dziewczyny jaki macie poziom hemoglobiny???

Cześć Dziewczyny!!!

Mój mąż pojechał pokopać w piłkę,a ja szykuję obiadek...Nie wiem jak on tak może w taki ziąb się rozbierać i ganiać po boisku:szok:.A po piątkowym meczu wrócił taki zziębnięty,że aż dziw,że jeszcze chory nie jest...

Kamu - ja brałam folik do 13 tc ,a potem femibion 2
Zaczarowana -po co żeś pisała o tych buraczkach?;-)Teraz siedzę i się zastanawiam jak je wyczarować do obiadu zamiast ogórków...Uwielbiam buraczki!!!!!!!!!!!!!!:-)
Wogóle jestem strasznie podatna na jedzenie,o którym piszecie...Naczytałam się o naleśnikach i mam na nie wielką ochotę:tak:.

Madzik -trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę!!!A co do hemoglobiny,to u mnie jest 12,3.

Jakiś czas temu pisałyście o książce "W oczekiwaniu na dziecko"...więc ją nabyłam i zaczynam czytać wieczorkiem.:-)

reklama
Witam się i ja po przerwie od piątku.
W weekend byliśmy z Mężusiem na rekolekcjach dla małżeństw- komunikacja w małżeństwie - bardzo fajnie spędzony czas. Właśnie Was nadrobiłąm, ale nie bardzo pamiętam co, kto.
Damagi - co do chlebka - ja nigdy nie robię z gotowych mieszanych, a przepis wrzuciłam na odpowiednim wątku . Robię z własnego zakwasu - wymieniamy się zakwasem z dziewczynami z pracy.
maciejkaa - podobała mi się Twoja reakcja w toalecie:)
tosca - przepis na pulpeciki wrzucę za chwilę na odpowiedni wątek. Wyszły pyszne, M się zajadał a ja razem z im.

CO do ruchów Dzieciątka - czujęęę!!! i Mężuś tez poczuł. Niesamowite uczucie. Nareszcie:)

USG piątkowqe pomyślne, Maleństwo rośnie, wazy 372 g. Jak puszka coli.

Zaraz wybieramy się w odwiedziny do szwagierki. Tez chciałąm skorzystać z kuponów, o któych pisałyście. Upatrzyłam zabawkę w smyku - 2 auta z wiertarką do wkręcania kół z firmy SMIKI, ale jak się okazało...rabat 20% TYLKO NA UBRANKA :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry