reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Jagoda, dzięki, ja nie wiedziałam, że dzieci, które mniej ważą tak się szybko wychładzają. Wczoraj jak była cieplejsza woda, to krzyczał jeszcze bardziej :-(dziś po nagrzaniu farelką było lepiej. No i mam nadzieję, że mój Synio też polubi kąpiele:-)
My póki co kąpiemy we dwójkę z mężem, bo my jeszcze niedoświadczeni rodzice, a poza tym - wszystko trzeba robić w ekspresowym tempie;-)

reklama
kulka, ja tez jak Ty po przebieraniu wycieralam malego chusteczkami po pachwinach, ale po jakims czasie zaczelo tam brzydko pachniec, skora mu schodzila i robily sie brzydkie czerwone krechy:-( Pachwiny i paszki sa pozamykane, nie maja 24 godzinnego doplywu powietrza i jak smarujesz je kremem to tylko pogarszasz sytuacje, bo krem zawiera wode.. Jak uwazasz, w moim przypadku krem sie nie sprawdzil. Ja smaruje kremem tylko posladki, ale wszystko co ma jakies wglebienia - puder albo maka ziemniaczana i skora mu sie tam nie wysusza.

Jagoda, moj tez sobie juz gluszy:-) Narazie to brzmi cos w rodzaju "ghhhh", ale za pare miesiecy sie zacznie prawdziwe gaworzenie ("mama", "baba"). Juz sie nie moge doczekac..:-D

Ostatnia edycja:
Ja tylko myje delikatnym mydełkiem i niczym nie smaruję, dziewczyny po co smarować i zatykać pory tak delikatnej skóry dziecka?? Nam tak radziły położne już 5 lat temu na szkole rodzenia, jak najmniej chemii. Dziecku musi się wytworzyć jakaś bariera ochronna, a na oliwę to już w ogóle odradzały. Pupę smarować również jak jest odparzenie, ja się do tego stosowałam i Maks odparzoną pupę miał dosłownie kilka razy.
Chusteczek również używać jak najmniej , najlepiej dziecko umyć pod kranem, a jak nie ma się takiej możliwości to myć wodą z mydełkiem przygotowaną w miseczce, a chusteczki tylko jak nie ma innej możliwości. Jak najmniej chemii a zobaczycie,że skóra dziecka będzie lepsza.
Przepraszam za moje mądrości, ale 5 lat temu stosowałam się do rad mądrej położnej i naprawdę wszytko było super, zero odparzeń i jakichkolwiek problemów ze skórą a i kasa zaoszczędzona.
Ja wczoraj musiałam ogarnąć dwójeczkę sama, bo mąż miał pępkowe z kolegami z klubu gdzie gra w piłkę, wszystko poszło sprawnie i szybko, a potem wieczór tylko dla siebie. Tylko wkurzył mnie mąż bo się opił strasznie, wygoniłam go do pokoju małego a sama spałam z moimi szkrabami:-)

Kupciusia - ja Cię podziwiam za Twój upór w karmieniu piersią.
Dziś była u mnie położna po raz drugi, trochę mniej się wymądrzała. Powiedziałam jej,że średnio 4 - 5 razy na dobę dokarmiam sztucznie, a ona,że to nie dużo. A jak byłam ostatnio to opowiadała się tylko za karmieniem piersią.
Za pierwszym dzieckiem używałam laktatora Mini Electric Medeli, sprawdził się doskonale, z ręcznego Baby Ono prawie nic nie leciało.

Czesc dziewczyny,

Mikus dzisiaj miesiac konczy!
jutro wizyta na 9:30 u ortopedy :-)

Jagoda super ze wszystko ok, szczepienie macie juz za soba, my kupujemy 5w1 za 110 zl
fajnie ze mala rosnie i przybiera na wadze;-)

Shisha moj tez sie usmiecha ale tylko do mnie :-D
A czy te krostki na twarzy sa wszedzie czy tylko w jednym miejscu?
bo moze to reakcja na jakis Twoj kosmetyk!

KulkaPrzytulka my tez mielismy probl'emy z kapaniem bo maly strasznie marzl, ale od kiedy podgrzewamy farelka a ja rozpalam wieczorem w kominku nie ma problemu, zawsze zakladam mu czapeczke na glowke gdy ja myjemy i tak spi, wazne ze mu cieplutko :-)

Doriq witaj po przerwie!!!

My kapiemy wspolnie z mezem no chyba ze jestem sama a po kapieli w emolium dupke tylko bepantenem smaruje, schodzi mu jeszcze skorka wiec rano mustela hydra babe smaruje i na twarz tez krem do twarzy mustela bo tez skorka z brwi i w kolu oczek schodzi.Shisha Jagoda moj jeszcze nie gluszyKamu ja myje pupke woda od kiedy mu sie odparzyla. Chusteczki tylko w nocy uzywam!

Madziasek, to już masz niemowlaka a nie noworodka ! Gratulacje!!!!! Ale ten czas leci. Ja też w dzień myję małemu tyłek wodą a w nocy chusteczkami wycieram. Zawsze to trochę mniej chemii.

kamu, gratulacje ogarnięcia dwójki dzieciaków ;)

shisha, ja też pudruję szyję i pod paszkami a na tyłek krem :), taki system sprawdza się u nas już przy trzecim dziecku :)

Ja już nie mogę się doczekać pierwszego Swiadomego uśmiechu :)

Dziewczyny, jak wasze dzieciaki zachowują się po witaminie k? bo mój Mikołaj ma po niej straszne bóle brzuszka

reklama
Madziasek będę trzymać kciuki za jutrzejszą wizytę.

My za 1,5 godziny jedziemy z Kubusiem sprawdzić ile przybrał w ciągu 9 dni.

Do góry