reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Mam pytanko do dziewczyn, które wprowadziły już inne pokarmy :
Podajecie dzieciom też soczki ? jabłkowy czy marchewkowy? bo czytałam w poradniku żywieniowym, że 4 miesięczne dziecko może pić takie soczki w ilości 50 do 100 ml na dobę.

aa właśnie, miałam też zapytać o cerę malucha.. bo mój Kubuś wydaje mi się bardzo blady.. jak jest z waszymi maluchami ? :eek:

reklama
hej dziewczyny

cos sie stalo mojej malej chyba po tym mikolaju, tak sie czegos przetraszyla, ze juz drugi dzien z rzedu jak tylko wejde z nia do lazienki na kapiel, ona zaczyna plakac strasznie i to u mnie w domu i u tesciowej. straszne to bo ona zawsze uwielbiala kapiele a tu mi takie cos sie dzieje, wczoraj jeszcze mama ja grzechotkami zaciekawila, a dzisiaj nawet jej dobrze nie wymylam, bo tak sie darla. Nie wiem co mam robic:-:)-(

Jagoda, hm.. dziwie z tą kąpielą.. a nie przytrafiło jej się wcześniej coś podczas kąpieli? tzn woda wpadła do oczek albo coś w tym stylu? chyba, że to taki etap, że dzieciom się przewraca w główce i to co się wcześniej podobało zaczyna denerwować :confused:
Mój Kuba dziwnie teraz reaguje jak u nas jest więcej osób.. jest nerwowy i zdarzy mu się zapłakać.. dziwi mnie to, bo jak mamy głośno muzykę to nawet się nie skrzywi, a wręcz przeciwnie.. może przeraża go tyle głosów na raz i gwar.. :eek:

Moja tez jest blada. Ale dziś wyszly jej na policzku i brodzie drobne czerwone krosteczki zlewajace sie w plame
Zastanawiam sie co to. Moze od sliny? Trzyma lapki w buzi i slini sie nieziemsko moze sie podraznilo. Sama nie wiem...

tesciowa mi mowila ze jak w srode ja kapala, to ja paznokciem udrapala i strasznie plakala, ale w czwartek i piatek juz ja jakapalam i nic sie nie dzialo, tylko jak teraz tak mysle, to nie byla za bardzo zadowolona z kapieli, bo nie chciala sie chlapac:eek: ale te ostatnie 2 kapiele to masakra, samo wejscie do lazienki to juz placz...

patrycja te krostki to napewno od sliny

Jagoda moze nie kąp jej jeden dzien, nic jej sie nie stanie, a moze po przerwie inaczej zareaguje.. albo jesli masz mozliwosc wykap ja w pokoju?

Patrycja pewnie od sliny, moja tez sie slini i raczki w buzi, albo zabawka, a jaki jest krzyk jak ma za duza zabawke, ktora do buzki nie wejdzie oj ;P czasem tez ma czerwone, ale schodzi samo, czasem posmaruje emolium, czasem zapomne.

Basia
moja tez jasna, ale nie jakos bardzo blada.. ale co sie dziwic, jak sie nie opalaly :) To moja na odwrot, wczesniej sie bala duzej ilosci osob i szumu, teraz mniej i nawet sie do obcych zaczela usmiechac, a wczesniej to podkówkę robila ;)

Ide sie w koncu myc, mega prasowanie zrobilam i lulu...

Witam z rana.
Wiecie co wczoraj wieczorem po jedzeniu posmarowalam Milce dziasla Dentinoxem i spala do wpoldo 5 od 20:eek::eek::eek: wiec u nas to marudzenie przez zeby...

Grinula dzisiaj wykapie ja w pokoju i zobacze. Ja tez wczoraj mialam sterte prasowania:sly:

reklama
Dziecko mojej kuzynki dostało ząbki w 3 miesiącu także wszystko możliwe choć co ja gadam, że może na ząbki Kuba marudny to moja babcia ciągle mówi, że za wcześnie, za wcześnie, ehhh.

Jagoda ja też zrobiłabym 1 dzień przerwy w kąpaniu, może jej minie.

Basia ja jeszcze nie podałam soczku ale ja dopiero 2 słoiczki podałam to się jeszcze soczków boję, kupiłam póki co herbatkę jabłkową taką instant z bobovity ale też jeszcze nie dałam. Mój nie jest póki co blady ale nigdy specjalnie nie był.

Dzisiejsza nocka troszke lepsza jeśli nie liczyć, że zasuwałam z nim przez godzinę na rękach w nocy ale słowo daję, że mam już momentami dość, zmęczona jestem i najchętniej bym wyjechała gdzieś sama na weekend.

Do góry