reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

hejo

grinula u nas tez zimno wczoraj -9 i tylko siedzialam 20 min na balkonie ale sama juz bym wyszla z domu, chociaz na chwilke sie przejsc...chyba dzisiaj wyjdziemy nawet zeby przejsc naokoło bloku :-)

aga ja nie pomoge co do spacerowki, mam od mojego wozka

basia a to nie zebiska? u nas tez jakas noc nijaka obudzil sie nagle o 3 z placzem, dostal jesc i na szczescie usnal ale caly czas stekal nie wiem od czego

reklama
Aurelia jak pisałam wczoraj dałam pierwszy raz pół słoiczka i to był 7 dzień podawania dań ze słoiczków. Wcześniej próbowałam dawać Małemu swoją marchewkę i marchewkę z ziemniaczkami przez niecały tydzień, ale nie chciał w ogóle tego jeść i dlatego zaczęłam przygodę ze słoiczkami.
MadziaSek to Ty jesteś taki sam zmarzluch jak moja siostra :-D w październiku jak się zrobiło troszkę chłodniej wszyscy chodzili jeszcze w jesiennych kurtkach, a ona już zimówkę wyciągnęła i gruby szalik :-D

Aga ja mam wózek 3w1 (spacerówka, gondola i nosidełko/fotelik do samochodu), do lekkich to nie należy, także nie pomogę...

A u mnie nocka dziś spokojniejsza. Wstawałam tylko 3 razy od 22,30 do 6 :-) bo później zaczeło się marudzenie i koniec spania...

O której wasze pociechy chodzą spać?
U mnie Kacper usypia po kąpaniu i kaszy gdzieś ok 20, ale śpi tylko 30-40 minut i później zasypia dopiero 22 - 23...

Cześć Dziewczyny!
U mnie też ziąp na dworze i od niedzieli siedzimy w domu:( Ale ja już się chyba przez to źle czuję, jakaś zmęczona ciągle jestem i wyspać się nie mogę - pomimo tego, że z Wojtka spaniem nie ma problemu, bo on się tylko dwa razy w nocy budzi... Więc dziś, mimo tego, że nadal zimno, ubieram go ciepło i idziemy się przewietrzyć. Słońce wyszło, więc może będzie całkiem przyjemnie :)

Wojtuś wczoraj skończył 5 miesięcy, więc musze kupić mu kilka słoiczków z obiadkami mięskowymi i zobaczyć, jak mu będzie szło. Ja tak robię, że najpierw podaje słoiczek, patrzę, co w nim dają i później na tej bazie robię sama obiadki i jest ok:-) Wczoraj pierwszy raz przed snem Wojtuś dostał kaszkę malinową na noc - smakowała mu :-D Ale nie spał przez to dłużej ;-)

Co do spacerówki to ja też nie pomogę, bo ja mam wózek 3w1, ale wiem, że nasza spacerówka ciężka jest. To wózek odkupiony od mojej siostry i ona szybko kupiła składany, tzw. parasolkę;-) Jeszcze Wojtuś mieści się w gondoli. My już myślimy o większym foteliku, ten, który mamy jest do 9 kg, ale jakiś on ciasny jest i krótki:baffled:

Wojtuś zasypią po kąpaniu i mleczku ok 19.30-20 i najwcześniej budzi się ok 2.

Basia jak mój robi tak jak Twój z tym pocieraniem, ciągnięciem itd. to jest wtedy śpiący mega, skoro Twój źle śpi to może też jest śpiący po prostu?

Talaaa u nas kładziemy małegospać ok. 20 po kaszce, a kiedy zasypia, różnie, czasami po paru minutach a czasami ględzi tak z półtorej godziny.

Kulka też gratulacje 5 miesiąca!

Hej dziewczyny,

Grinula dużo czytałam o tym wózku i faktycznie ma super opinie, chyba będę skłaniać się ku niemu:-)
mam wózek 2w1 ale myślę o mniejszej spacerówce typu parasolka, mniej zajmuje miejsca w bagażniku i jest lżejsza.

Basia mnie też choróbsko złapało, okropnie boli mnie gardło ;/ karmię piersią więc za dużo leków nie mogę zażywać.
Siedzę w domu i się kuruje chociaż mnie nosi aby wyjść i się przewietrzyć.:wściekła/y:
Mój też jak jest śpiący to trze oczka, ciągnie się za uszy, drapie wyciera w pieluche więc jak tak robi to wiem że idziemy na drzemke.
Talaa u nas jest kąpiel o 19-19.30 cyc i do łóżeczka i zasypia ok 20-20.30, teraz jak się nauczył przewracać to musi wykonać pare obrotów w łóżeczku i dopiero zasypia:-)
Kulka idź się przewietrzyć ja mam to samo jak za długo siedzę w domu, jestem bardziej zmęczona taka rozlazła ;)

Chyba zacznę rozszerzać Tymkowi dietę, jest głodny co 1-1,5 h ;/ i jak ja jem to tak na mnie patrzy tymi swoimi oczkami, buźka otwarta i ślina mu cieknie :-)
od czego zaczynałyście ? jabłko , marchewka ?myślę że zacznę narazie od słoiczków aby nauczył się jeść z łyżeczki a później będę sama mu gotować. Kupię jeszcze kaszkę zobaczymy co będzie się siedziało.
Miłego dnia

Talaa my kapiemy podobnie po 19, usypia kolo 20 lub po... potem budzi sie w nocy, ale roznie, czasem o 1, czasem o 3.. a czasem o 12 juz.

Aga ja tez od warzyw zaczelam, powoli nam to idzie, bo sloik na 3 razy szedl, tj na 3 dni, ale teraz juz pol sloika zjada.. poszla juz marchewka z bobovity piersza lyzeczka, groszek i kalafior. Mam juz w zapasie owocki i niedlugo jej podam :) chce sprobowac jeszcze z dynia i zupka warzywna.
Teraz jakies uczulenie jej wyszlo, a od 2 dni je kaszke mleczno-ryzowa waniliowa bobovity, mysle, ze to od niej, bo chyba nie od kalafiora??

pochwale sie, moja dzis pospala poltorej godziny od 12 do 13:30.. az dziwne hehe:-)

Kulka ja się tak czuję zazwyczaj w weekend, po całym dniu jak nie mam jak wyjść i w sobotę niby bym mogła a nie idę to masakra jaka jestem do niczego.

A Kuba dzisiaj potwornie marudny, ciągle płacze i jęczy i marudzi. Nie wiem co jest. Ciśnienie czy co. Ostatecznie popłakałam się w kuchni jak wybiła 15 a ja obiadu nie miałam jak ruszyć. Wszystko z nim na rękach.

Hej dziewczyny.

Ja tak na chwilkę. MadziaSek u nas lekarz powiedział, że to może być skaza białkowa. Od 2 dni nie jem mleka i Hania zdecydowanie lepiej ciągnie cyca, bez awantur. Szkoda, że dopiero teraz się to stało bo ja już mam mało mleka przez to, że ona nie chciała ciągnąć cyca :-(. Kupiłam też bebilon pepti dzisiaj. zobaczymy czy zmiany skórne zejdą teraz.

Talaa Hania chodzi spać mega późno bo ok 23-24. Ja jej nawet wcześniej nie próbuję kłaść bo ona się chichra i chce się bawić. Ale potem śpi do ok 8 bez pobudki, zje i jeszcze 1-2 godzinki dośpi. Dzisiaj wstałyśmy po 10 :D. Teraz to spoko, mi to nie przeszkadza bo ja też tak lubię spać, ale jak trzeba będzie wstać do przedszkola to będzie ciężko.

Muszę się pochwalić :p, a właściwie to Hanię;-). Ustabilizowała się sytuacja z kupą i teraz jest 2 razy dzienie. Lekarz powiedział, że ukł pokarmowy nauczył się radzić sobie ze stałymi pokarmami. Ale moja Hania robi kupę do kibelka :D. Już ok tydzień nie zrobiła w pieluchę. Wystarczy, że ją wysadzam nad kibelkiem i ona zaczyna robić i tak na 4 próby w ciągu dnia, 2 razy jest sukces:D

reklama
hej

chciałam sie pochwalić, ze zostalam CIOCIA:-):-):-):-):-)

Wszystkim 5- miesięczniakom wszystkiego naj naj naj:-):-)

co do spacerówki ja tez jestem ciekawa jakie macie typy

Do góry