reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Fibi, brrrr, nie znoszę ZT, wiecznie tam tłumy i po 10 minutach boli mnie głowa, wolę Arkadię albo Gal.Mokotów.

Co do jedzenia to zależy na co masz ochotę :) jako mieszkanka prawobrzeżnej Warszawy absolutnie polecam ul. Francuską, do której łatwo dojechać z Centrum. A na Francuskiej Trattoria Rucola, Prosta Historia i wiele wiele innych knajpek :)

a jeśli masz ochotę na burgera z prawdziwej wołowiny z własnej produkcji bułką i generalnie burger nie fast food, to polecam BarnBurger na ul. Złotej :)

reklama
No to L4 wystawione:-) od poniedzialku zaczynam chodzic na cwiczenia dla ciezarowek (juz sie nie moge doczekac).
W Toruniu dzis znowu slonko zawitalo i w powietrzu pachnie wiosna, az przyjemnie spacerowac:-)
Milego dzionka

Loleczka, bez wód, czyli wody odchodzą na samym początku jeszcze bez akcji skurczowej:-):-)Fibi, jak będziesz na Starym mieście, to polecam bdzo Kompanię Piwną, jest tuż za barbakanem, szczególnie fajnie jak idziesz z mężem, tam dją męskie porcje, szczególnie polecam "płonącą szpadę", porcja jedna, jedzenia dla dwójki i spektakularnie wygląda....

Kurcze Madziula dobre pytanie ;-)

Dziewczyny mamusie no wlasnie jak to jest z tym nacinaniem, slyszalam ze mozna odmowic...
slyszalam takze ze na podanie oksytocyny takze mozna sie nie zgodzic, bo przeciez to wywolywanie sztucznego porodu...
jeszcze jedna kwestia lewatywy czy tabletek oczyszczajacych, ze tez mozna odmowic...

wiec co sadzicie??

Fibi, ja również tak jak Maghdalena wolę galerię mokotów (a właściwie to galerię mokotów uwielbiam bo blisko niej mieszkam i często tam bywam) oraz Arkadię. Jeśli chodzi o jedzonko to polecam blisko centrum na ul. Marszałkowskiej browar de brasil - pyszne jedzonko i bardzo duże porcje na ul. Żelaznej "Pod czerwonym wieprzem" - drogo ale smacznie. W Jeff's czuje się tak samo jak w USA ul. Żwirki i Wigury :)
Fibi może napisz jakie jedzonko preferujesz!!!!

Ja preferuję Arkadię :) i Galerię Mokotów choć w niej trochę się gubię :D Złotych nie cierpię :/ Za dużo ludzi i strasznie się tym denerwuję.
Dziewczyny byłyście już na jakiś zakupach ciążowych? Typu brzuchate spodnie, bluzki itp? Ja dostałam niby od siostry parę ciuchów, ale chcę kupić coś swojego i w moim rozmiarze. Też Was tak wywaliło, że musicie zakładać coś luźniejszego?

Loleczka, bez wód, czyli wody odchodzą na samym początku jeszcze bez akcji skurczowej:-):-)
A ja myślalam, że to standard.... bo ja tak miałam:zawstydzona/y:

Mnie nacinano - nie pamietam czy ktos pytal o zgode czy nie...w kazdym razie nie zauwazyłam nawet kiedy to zrobiono;-)
O lewatywe mniepytano, a ja się zgodzilam - nic strasznego, a jednak komfort psychiczny potem, ze w tym temacie niespodzianek nie będzie...:tak:
I czy podac oxy tez się raczej mnie nikt nie pytał...

Teraz w ciąży to trudno powiedzieć jakie jedzonko preferuję :szok: często mi się to zmienia :-)
Ale chyba wiem - naleśniki i zupy :zawstydzona/y: ale wyszukane, co?:-D

A co do ZT to raczej się tam wybiorę bo będę mieszkać blisko dworca więc przynajmniej się nie zgubię jak mąż będzie na kursie :-) chyba, że Arkadia czy inne galerie też są w miarę blisko? Muszę sprawdzić na mapie potem.

Ehh, w Warszawie byłam tylko kilka razy i to przeważnie od razu jechaliśmy na Okęcie :-p Ale bardzo mi się to miasto podoba!

Margo25, a ja byłam ostatnio na zakupach i kupiłam sobie troszkę ciuszków w happymum jest już kolekcja wiosna/lato. :) Też mnie ostatnio wywaliło :)

reklama
Wody różnie odchodzą, czasem na początku, czasem dopiero przed parciem, ale często też przebijają... Mi z drugim przebijali przy 7 cm... a zaraz potem zrobili cesarkę:-) Z nacięciem krocza , w związku zmodnym planem porodu, można chyba się nie zgodzić, ale coś tam słyszałam że czasem, jeżeli dobro dziecka tego wymaga:blink:,:mogą naciąć z tzw względów medycznych...ale to też chyba różnie w różnych szpitalach:-)
Margo, mnie też wybrzuszyło... ale narazie dostałam w spadku po koleżance furę ciążowych ciuchów, zamierzam tylko kilka bluzeczek wiosennych dokupić, ale nie ciążowych, tylko takich zwykłych, rozciągliwych...

Ostatnia edycja:
Do góry