reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Brrrr! Wy znów o glukozie. Ja dzisiaj właśnie wysępiłam skierowanie od gina NFZowskiego. Był lekko oburzony, że chodzę do innego lekarza prywatnie, a od niego chcę tylko skierowanie, ale my się deliktanie odcięłam;-) i się odczepił.
Za to zaskoczył mnie nieźle, bo kazał mi brać... żelazo :eek: Hemoglobinę mam 11,8, więc w samym środku widełek, a ten z żelazem wyskoczył. Pytałam go po co, ale w sumie sensownej odpowiedzi nie dostałam. Tylko, że do końca ciąży jeszcze daleko :eek: No nic. Nie będę się wygłupiać i tylko zapytam mojego gina na następnej wizycie.

reklama
Ja się muszę ostro wziąć za żelazo. Będę się objadać burakami i łykać tabletki. Nie chce mieć anemii a wyczytalam dziś ze skurcze to też początki anemii :szok:

Póki co na kolację zjadłam miskę sałatki rzymskiej z sosem czosnkowym :-D

Dopiero się witam dzisiaj ale pół dnia w kuchni siedziałam a drugie pół dnia rodzinka cała była i dopiero przed chwilą sobie poszli, niestety rodzina nie rozumie, że się urodzin nie odprawia :confused2:

Loleczka zazdroszczę dobrego lekarza :( ja szukam szukam i znaleźć nie umie
AleksandraMaria 75g pierwsze badanie przed wypiciem, drugie zapewne po godzinie i trzecie po dwóch (bynajmniej u mnie tak wyglądało)
i nie wiem co jeszcze pisać miałam ehh :confused2:

chrobek- ja tam się nie martwię, po prostu wiem jak to wygląda i średnio mi się to badanie uśmiecha:-D
u mnie na szczęście problemu z wyciśnięciem cytryny nie będzie bo panie sugerują przynieść sobie własny roztwór i niezbyt chętnie przygotowują tym z glukozą w proszku:-D
aleksandra- w sumie to dobry pomysł, jeszcze o tym nie myślałam bo zdarzyło się to wcześniej tylko raz no ale teraz dwa razy w małym odstępie nie wróży nic dobrego:wściekła/y: Poczekam jeszcze i zobaczę ale lekarka też mówi że to na 99% uciskanie na nerw i nic się nie da zrobić:-(

Maciejkaa mnie też łapią skurcze, dziś mnie złapał skurcz stopy, nie wiedziałam, że taki może być, a najgorsze, że prowadziłam samochód i musiałam biegi zmieniać. Ja kupiłam magnez i jest o wiele lepiej.

Loleczka super, że wizyta u ginekologa udana.

Saguaro gratuluje zapisu do szkoły rodzenia. Ja też używam balsamu Palmers i jak na razie jestem zadowolona. Saguaro u mnie 2 kg na plusie.

Pandora83 super, że wszystko ok.

AleksandraMaria ja też w poniedziałek wybieram się na glukozę.

Przeżyłam dziś chwilę grozy, doszłam do lekarza i miałam wrażenie, że mam mokro, że to wody, wpadłam panikę, po powrocie do domu pytam się siostry jak u niej było i okazało się, że miała całe spodnie mokre (zagrożona ciąża). Poza tym byłam u lekarza, tarczyca ok., EKG ok, niestety mam tachykardię związaną z anemią, lekarz domowy był przerażony poziomem żelaza, za miesiąc mam przyjść po skierowanie na następne kłucie. Poza tym dziś była siostra z malutką słodką kruszynka i mąż jest w domu a maluch z radości kopie.

Wlasnie co niedawno wzielam kapiel i ledwo zdazylam wyjsc z wanny i musialam pochylic sie nad kibelkiem, bo jakis niesforny pawik mnie nawiedzil. Teraz jakos mi niedobrze:wściekła/y:

Co do skurczy roznych miejsc konczyn, to mnie czasem w prawym udzie lapie, ale taki bardzo delikatny.

Dzień dobry!

nie ma to jak zacząć dzień od pysznego śniadanka i gazety, w której redaktor naczelny pisze właściwie same pozytywne rzeczy o Polsce (głównie o gospodarce i EU). To się bardzo rzadko zdarza, żeby w ogóle coś napisali, a jak już to zazwyczaj o złodziejach, problemach, skrajnej prawicy, itp.
Słońce świeci, ma być nawet 9C!!! biore kijki i idę w świat :-)

Miłego dnia!

AleksandraMaria pozytywy...hmm jak widać to bezrobocie dookoła to człowiek ma inne zdanie. Wiecie co mój mąż jest po raz pierwszy na bezrobotnym , doświadczenie zawodowe ma spore i od 10 lat pracował ciągiem przechodził z jednej pracy do drugiej a teraz już drugi miesiąc na bezrobociu. Zaczynam się niepokoić
Chrobek, może Ci coś zaszkodziło.
Marzycielka, ale co to mogło być, takie upławy spore? Kontaktowałaś się z lekarzem.
Ja się powinnam zebrać na zakupy, oczywiście strasznie mi się nie chce.
Jeszcze młodego trzeba przypilnować z inhalacją

reklama
Dzien Dobry:-)

Laski jaki dzis piekny dzien, slonce, slonce i jeszcze raz slonce. Planujemy caly dzien poza domem spedzic:-)
W ten weekend jest akcja Toruń za poł ceny wiec pewnie na jakies dobre jedzonko skoczymy i desrek:-)

Milego dzionka

Do góry