reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2013

Żabila, ja właśnie też nic nie łykam:-) ostatnio 5tyg temu miałam hemoglobiny równo 12 dlatego trochę się bałam, że teraz to już pewnie będzie poniżej granicy ale na szczęście się podniosło :-)

Taka j., wizytę mam jutro na 9.00 :-)

Lody też bym mogła codziennie jeść mmm.. :-D jeszcze czekam z niecierpliwością na jagody i maliny !!

reklama
Kupciusia nie mozna z uwagi na wstrzasy, podskoki itp
to nie jest rowerek stacjonarny, gdzie sie tylko pedaluje ;-)
Jak widac co lekarz to opinia :-D ja bym nie jezdzila!

Basia kciuki za jutrzejsza wizyte :-)

Kupciusia ja sie nie wglebialam specjalnie w informacje o kom. macierzystych, to co napisalam wczesniej sprzedal nam kiedys na studiach, na zajeciach z pediatri,i pewien hematolog dzieciecy i bylo to glownie pod katem nowotworow krwi. W tym roku prosilam znajomego ginekologa o opine i zapytal sie w szpitalu kolegi onkologa, a odpowiedz dla mnie byla ze nie warto, bo wykorzystanie nikle, ale jak pisalam wczesniej sama specjalnie sie w temat nie wczytywalam.

Ja już po wizycie i usg.
Wiadomości są i dobre i niestety złe.

Zacznę od dobrych - mała waży juz 2300-2400 (w zaleznosci od metody pomiaru)
Dokładnie dwa tygodnie temu ważyła 1900. Wiec troszke sobie przybrał mój dzieciaczek ;)
Wymiary wszystkie prawidłowe ( wypadają na 33i4, 34i3 a FL na 35i3, zawsze była długonoga ;p)

Z gorszych informacji niestety mała w czasie usg miała bardzo dziwnie wygieta reke w nadgarstku. Lekarz mowi, ze moze byc to ulozeniowe, a moze byc to wada budowy ;< Za dwa tygodnie to sprawdzimy.
Poza tym łożysko IIst, ale lekarz nic nie mowil na temat, tak samo jak kazal sie nie martwic sladowym zastojem moczu w nerkach.

A, no i mala na usg ziewała sobie ;d i stwierdzilam ze ma wielki nos xd

Tak więc pytam, zwlaszcza dowiadczonych mam :
Czy wam też sie zdazyl uwidczniony zastoj moczu w nerkach lub jakoś podejrznie wygieta raczka/nozka?

Ostatnia edycja:
Wlasnie wrocilam z pracy. Musze stwierdzic, ze gdybym mogla to bym juz nie pracowala, bo bardzo zle sie czuje. Strasznie mnie bola plecy, ze az mi sie plakac chce i brzuch mi sie napina. Teraz sobie leze, a moj TZ obiad robi. Jak milo:-D

dziewczyny woda boska dzisiaj :-) aż 30 stopni miała wiec sobie prawie 2godziny w niej posiedziałam:tak:

co do jazdy na rowerze, jeden z wykładowców mówił nam na bioetyce że jazda na rowerze w pierwszym trymestrze może powodować poronienie. A mój gin nic nie mówił że nie mogę jechać, a drogę mam prostą bo w zeszłym roku akurat obok domu nowy asfalt kładli i jest prościutki więc żadnych podskoków nie ma a mama mieszka na tej samej ulicy tylko kilkanaście domów dalej. Więc cały czas jest super droga. Póki mi brzuch nie przeszkadza, i nie tracę równowagi to myślę że nic złego się nie dzieje, ale jak już będzie mi niekomfortowo na rowerze to wiadomo że ryzykować upadku nie będe :no:

Quincy ale dużą masz już dzidzie!! ja nie wiem ile mój klocek waży bo na ostatniej wizycie lekarz tylko tętno sprawdzał i nic więcej. :-(

Quincy gratuluję zdanych egzaminów!
Co do nadgarstka Małej to się nie martw na zapas! Na pewno sobie tak ułożyła rączkę i tak wyszło! Na pewno na kolejnym usg będzie już inaczej ułożona rączka. Te usg dużo mówią, ale potrafią też przekłamać! Dopóki nie zobaczysz małej na własne oczy to nie denerwuj się takimi rzeczami. Pamiętaj, że każdy stres przyspiesza poród a Ty już miałaś chyba dosyć stresów w ostatnim czasie??
Odpoczywaj! relaksuj się! Rozmawiaj z Małą! I wszystko będzie dobrze :)

Quincy gratuluje udanej wizyty i widzenia z dzidziusiem ;-)
sporo przybrala ale moj nie jest lepszy :-D

no to teraz ja skladam relacje z wizyty ;-) wszystko ok
moj Babelek wazy 2250kg i od ostatniej wizyty przybral 850gramow, znowu zakrywal sie rekami i tylko jedno zdjecie w 3D sie udalo,
ja mam +1 kg (11kg od poczatku), szyjka dluga twarda zamknieta, ilosc wod prawidlowa, zapis ktg ladny, a kolejna wizyta za 2 tyg :-D

reklama
Do góry