witam
MONILA OGROMNE GRATULACJE ! KAROLKU WITAJ NA SWIECIE! ZDROWKA DLA WAS OBOJGA!
SAGAA, KAROLA lacze sie w bolu przeziebioniowym, zdrowka Wam ! ja czuje sie ok, ale NIE MAM GLOSU...:-(bylam u lekarki ale ze tu podejscie do wszelkich przeziebien jest typu: "samo przejdzie", mam plukac gardlo woda z sola (plukam troche ale prawie haftuje wiec chyba lepiej szalwia) no i mam zwolnienie z pracy do niedzieli...
z kolei znajoma mnie nastraszala ze jak to jest zapalenie krtani i moze sie to zle skonczyc

a najgorsze ze corcia mi chrypiec zaczyna i katar ma...ech nie ma jak to zmiany temperatury 32stopnie, na drugi dzien 18, potem znow okolo 30...

a co do HICY to od razu wiedzialam o co kaman, dla zainteresowanych- slowo to pochodzi z jezyka niemieckiego HITZE brzmi slowo oryginalne he he
zreszta w polskim sporo jest slow tego pochodzenia, chocby DURSZLAK(oryg. Durchschlag), dopiero jak sie niemieckiego dobrze nauczylam to zaczelam zauwazac te polskie zapozyczenia
u mnie dzis upalu nie bylo, i ciesze sie bo pic cieple herbatki itd w upal to zabojstwo, no ale jutro ma byc znow goraco...