• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
50671-ja-jebie.jpg

ahahahahaha chyba im to załączę do wyjaśnienia:-D:-D:-D
nie mogę ze śmiechu. Zwłaszcza, że właśnie napisałam wyjaśnienie, które było MEGA WREDNE. Sama nie wierzyłam że do tak 'poważnej' instytucji tak można napisać:D:D:D:D
Skanuję im kartę ciąży a wizyty mam co chwilę miałam w tyg. 6,11,15,17,19,21,22,24,25,26(w tym w dniu kontroli). I napisałam im czy jeszcze mają jakąś wątpliwość, że dla hecy sobie siedzę na l4. A w drugim wyjaśnieniu, że jak już gdzieś jadą na kontrole to niech się łaskawie upewnią czy składają wizytę pod właściwym adresem, a jak nie są przekonani co do swoich umiejętności znajdowania lokalizacji, zawsze mogą się ze mną skontaktować telefonicznie prosząc o otwarcie drzwi:-D.

ahahahahaha chyba im to załączę do wyjaśnienia:-D:-D:-D
nie mogę ze śmiechu. Zwłaszcza, że właśnie napisałam wyjaśnienie, które było MEGA WREDNE. Sama nie wierzyłam że do tak 'poważnej' instytucji tak można napisać:D:D:D:D
Skanuję im kartę ciąży a wizyty mam co chwilę miałam w tyg. 6,11,15,17,19,21,22,24,25,26(w tym w dniu kontroli). I napisałam im czy jeszcze mają jakąś wątpliwość, że dla hecy sobie siedzę na l4. A w drugim wyjaśnieniu, że jak już gdzieś jadą na kontrole to niech się łaskawie upewnią czy składają wizytę pod właściwym adresem, a jak nie są przekonani co do swoich umiejętności znajdowania lokalizacji, zawsze mogą się ze mną skontaktować telefonicznie prosząc o otwarcie drzwi:-D.

:-D:-Dnie wytrzymam:-D:-D

właśnie wstałam z popołudniowej drzemki ( wykorzystuję pierwszy wolny dzień od kilku miesięcy ) i tak mi dobrze że totalnie nie chce mi się wracać jutro do pracy :)))

ale sie rozpisalyscie;-)
A85 nie wiem czemu masz wyrzuty sumienia...???
Malgosia fajnie sie slucha ze neic hce Ci sie wracac do pracy:-)
Marcelina to podsumowanie mnie rowalilo<hahahahhaha>:-D
Mucha walcz walcz jak lwica a co skubance mysl ze beda sobie z nami grac w kotka i myszke:-)
ja juz po 1 wizycie smigam na druga reszczie nie dopisze bo nie spamietalam tyle nasztrykowalyscie :P

a ja tam nie mam wyrzutów sumienia że od 4 tyg ciąży siedzę w domu ;-). mam mocno w du....e wszystko, bo wiem jaki zachrzan mnie czeka za jakieś 2 miechy. A i pracodawcy i państwo ma gdzieś matki, rodziny.... żadnej pomocy z nikąd. Zresztą po doświadczeniach z pierwszej ciąży gdzie po macierzyńskim mnie zwolnili nie mam zamiaru mieć wyrzutów

no ja już też pańszczyznę odrobiłam i się więcej w pracy nie pokaże.. nawet im L4 nie zawiozę- poproszę kolegę z pracy- mieszka blok obok.. więc do zobaczenia w wrześniu 2012 !!! ach jak mi dobrze...

Mucha.. ja jebie- wciąż nie kumam tych zusowskich zasad.. przecież można mieć ciężkie warunki w pracy, nie wiem, za głośno, środki chemiczne, cokolwiek i z tego powodu mieć L4.. ale to nie znaczy przecież, że nie możesz na krok wyjść z domu? jaka jest w takim razie różnica, między leżącym a chodzonym L4 ? no wciąż przeżyć nie mogę...

reklama
Marcelinaa, taka różnica że jak masz 2-może chodzić i podczas kontroli będziesz w aptece to da rade usprawiedliwić a jak masz 1- nie może chodzić, to jak im nie otworzysz to możesz napisać w wyjasnieniu, że masz zakaz ruszania się więc nie otwierasz nawet drzwi bo inni domownicy mają klucze :-D :-D hahaha. Nie no nie wiem, ale chyba już lepiej mieć jedynkę i faktycznie tak to rozgrywać :-D A co do warunków w pracy to nie wiem kurka, czy byś nie musiała wyciągnąć od pracodawcy czegoś typu, że Twoja praca była nieodpowiednia dla kobiety w ciąży a on nie był w stanie zorganizować innego miejsca pracy dla Ciebie. Bo w sumie to coś mi świta, że pracodawca ma obowiązek się dostosować do tego że kobieta jest ciężarna i powinien zmienić jej zakres obowiązków, jeśli tego syt. wymaga. Ale ekspertem nie jestem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry