• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Dziewczyny a co trzeba mieć w tej wyprawce do szpitala dla siebie i dla Dzieciaczka?????:))) napiszecie mi? zebym nie musiala szukac, bo ja nie ogarniam naszego forum :)))) tak duzo nas tu jest i tak duzo tematow i tak duzo piszecie :))))))ale ogarne, no chyba, ze do pracy wroce :P
a85-z tą wyprawką to jest różnie zależy od szpitala i najlepiej zapytać w szpitalu w którym będziesz rodzić ja tak właśnie zrobiłam i dowiedziałam się ,że napewno muszę mieć
dla maleństwa:
pamperki
chusteczki nawilżające
ciuszki na wyjście
(ciuszki na pobyt w szpitalu nie konieczne ,bo dają szpitalne ale jeśli chcesz możesz mieć swoje)
dla siebie:
około- 3 koszule
wkładki (te wielkie) poporodowe
woda do picia
no i reszta wiadomo typu sztućce ,kosmetyki ręczniki ,majty jednorazowe,bamboszki :-)

co do pakowania torby do szpitala- koleżanki poradziły zapakować też kilka saszetek tantum rosa - rozpuscic to w malej buteleczce z wodą i po porodzie się tym hmm przemywać po porodzie
"Tantum Rosa znajduje zastosowanie w takich schorzeniach jak: zapalenie sromu i pochwy, zapalenie szyjki macicy różnego pochodzenia, również po chemio- i radioterapii. Profilaktyka przed- i pooperacyjna w ginekologii. Higiena osobista w okresie połogu."
oraz żeby zabrac ze sobą silikonowe kapturki na brodawki. ja po raz pierszy na porodówkę będę jechać więc słucham tych rad ;-)

Cześć Dziewczyny!!:)
Lana dziękuję za odpowiedź :)))muszę zacząć tworzyć wyprawkę do szpitala :P jeszcze trochę czasu jest :)

Byłam dzisiaj na badaniu krwi rano, wyniki w poniedziałek. Wczoraj i dzisiaj leciała mi krew z nosa. Czy to normalne?:P chyba mam jakiś osłabiony organizm, przez to jest mi słabo i coraz częściej myślę, że nie powinnam mieć tych wyrzutów sumienia i odpoczywać już w domu.

Cześć Dziewczyny!!:)
Lana dziękuję za odpowiedź :)))muszę zacząć tworzyć wyprawkę do szpitala :P jeszcze trochę czasu jest :)

Byłam dzisiaj na badaniu krwi rano, wyniki w poniedziałek. Wczoraj i dzisiaj leciała mi krew z nosa. Czy to normalne?:P chyba mam jakiś osłabiony organizm, przez to jest mi słabo i coraz częściej myślę, że nie powinnam mieć tych wyrzutów sumienia i odpoczywać już w domu.

A85, krwotoki z nosa w ciąży się zdarzają, nie jest to powód do niepokoju.
Nie wiesz kiedy Monila wychodzi ze szpitala?

a85-słuchaj może masz anemię bo ja tak miałam i okazało się ,że jest anemia ciążowa .Teraz biorę leki żelazo i wit.c na anemię już od przeszło 2 mieś. jest lekka poprawa krew leci już raz na jakiś czas ale anemia jeszcze się utrzymuje.Wszystko okaże Ci się w poniedziałek z badań które robiłaś

Witam sie i ja z tygodniowym nadbagazem czyli choroba...;/ jzu zaczyna mnie to meczyc i wq**** mam opryszczki i strupy na nosie w nosie na szczescie leki przepisane zaczynaja dzialas i kaszel sie zrywa:-)
Asiaciur, AKutan dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz rady na pewno sie przydadza;-)
Susumali tez dziwi mnie taka rozbiznosc w zdaniach u ludzi;/
Mucha gratuluje i zycze pomyslnego obronienia sie tak jak i Tobie Devi:tak:
A85 olej to szkoda nerwowo i wszystkiego na prace nie warto teraz masz odpoczywac i cieszyc sie ciaza oraz wiciem gnadka dla swego maluszka;-) mnie tez sie zdarza zeleci krew to zupelnie normlane jestes oslabiona...
Agulalua masz racje trzeba tantum rosa wziac jest bardzo skuteczne i tak jak piszesz najlepiej rozpuscic w butelce wiem z autopsji po swoich przewlwklych infekcjach jest skuteczne :-)
Mlodam bol plecow to norma nie mozesz sobie wkrecac ze cos niee tak odpoczywaj:-)
Maggie ja tez wole unikac luster a po porodzie wszystko zasloie wczym sie bede widziec typu witryna lustra itd;/
Marcelina mala zmiana a jak cieszy tez jestem tego typu osoba ze lubi zmieniac myc okna :-D
Karola milej zabawy pochulaj za mnie tez bym poszlala na jakims weselichu:-)
Szuszu ja tez nie spodnie dostalam a wszytsko co kupilam to po prostu nie ciazowki a kolosalne rozmiary :-D
Biedroneczka dobrze wiedziec o takich rzeczach z ta opika poloznej....
Dzieki za wszystkie odpowiedzi na moje nurtujace pytania:-)

Witam się i ja:-)
Melduje posłusznie, że ból w pośladku poszedł sobie gdzie pieprz rośnie. Ćwiczenia to jednak podstawa. Mam tyle rzeczy do zrobienia a taki leń sie u mnie uaktywnił, że nie wiem czy coś porobię:-)
Miłego dnia Kobietki oby hica nie była zbyt dokuczliwa;-)

reklama
Dzięki Dziewczyny za odpowiedź. Zobaczymy co tam wyjdzie w tej krwi. Ale mi się nic nie chcę oprócz spania :( marudna się zrobiłam.
Zaczynam się zastanawiać jak to będzie jak Mały już będzie na Świecie. Czy dam radę?:(
Nie mam jeszcze łóżeczka. W sumie mam wybrane, ale jeszcze nie zamówiliśmy. Łóżeczko ma wymiar 120x60 , a jaka ma być poduszka i kołderka?:P jaki wymiar? pomóżcie!!!:P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry