reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

EwaK, tam raczej chodzi o to, że mimo wspólnego konta itp. to teściu decyduje na co idą pieniądze :-D.
Instrukcja w połowie gotowa.
Nie bój się, CC pójdzie gładko.

Edit. Bishopka, nie wiem co to za ból. Ale napierdziela tak, że mam ochotę sobie rozciąć i wyciągnąć ;-).
Nadzieja!, wszystko rozumiem.. że to normalne (z Li tak miałam) ale miałam to krótko przed porodem, a u mnie jeszcze hen hen...

Ostatnia edycja:
reklama
Mucha powinnaś znowu po uszach dostać, trzymam kciuki.

Flower super, że wyniki wyszły ok:-)

EwaK a nie myślałaś o Knurowie? Ja, gdyby to nie było 500 km, rudziałbym tam, najlepsza porodówka w okolicach Gliwic.

Nadzieja zaglądaj i skrob na forum częściej, mniej do nadrabiania będzie ;-)

Mucha wspomniała o alkoholu i przypomniała mi się sytuacja z wczoraj. Stoję w auchan w kolejce do kasy (kasa dla ciężarnych), ludzie udają, że mnie nie widzą. Moja połowa nie wytrzymał i podchodzi do kasjera mówiąc, że tam ciężarna stoi. Pan kasjer poprosił mnie do przodu a pan przede mną, że on ma mrożonki na zupę i mu się rozmrożą. Dzizassss. Wyrzuczam rzeczy z koszyka na taśmę, wyciągam malibu (moje kochanie sobie zafundował co należy zaznaczyć gdzieś w kalendarzu bo on niepijący) a pan kasjer do mnie, że jak alkohol mam to muszę stać w kolejce!!! Wymiękłam.

BTW gdzie anulek?

EwaK a nie myślałaś o Knurowie? Ja, gdyby to nie było 500 km, rudziałbym tam, najlepsza porodówka w okolicach Gliwic.

....Knurów ?? najlepsza porodówka ??!! Ja jestem mozna powiedzieć ze z Knurowa i nie chcialabym tam rodzić... Jednak nie oriętuje się jakie pordówki są w Gliwicach. Jednak uważam że Knurów jest obskurny i wogóle... Ale indywidualna spawa! :)

Bishopka mój mężuś taki sam wszystko robi ale tacy to ja mówię wygineli jak dinozaury :-D,właśnie wrócił z pracy wciągnął obiadek ,wyszedł z psem i poszedł z córą na ryneczek kupić owocka i zielsko do ogórów małosolnych:tak:-kochany człowiek:-)
Nadzieja witaj po długiej przerwie :tak:

SŁUCHAJCIE no myslałam ,że mnie dziś szlak jasny trafi-przyszła przesyłka z antyszczekaczem i drań jest popsuty kazali mi go odesłać do reklamacji i wyślą mi nowy a tak się cieszyłam :wściekła/y: mało tego od tego samego ludka zamówiłam jeszcze kilka rzeczy do laptopa m.i. podstawkę chłodzącą zamiast taką pożądniejszą którą zamówiłam wysłali mi ***** za 12,90 ale odeślą tamtą którą zamówiłam a tą zostawiają mi w ramach rękompensaty ale to nie koniec zasilacz do laptopa też jest felerny bo część która wchodzi do gniazdka jest w 2 miejscach walnięta też reklamuję ale miałam tą część od starego więc śmiga -ale co się nerwów najadłam i telefonów wykonałam to moje.Jeszcze żeby atrakcji na dziś nie było za mało czekam i czekam na moje łóżeczko wysłane kurierem 2 dni temu dziś sprawdzam na str.inter. stan przesyłki jest rano o 6 z groszami w Szczecinie no to do mnie to już tylko 100km.byłam pewna ,że dziś na bank będzie u mnie ale nie dzwonie do centali w Warszawie okazuje się,że kurier nie pobrał mojego łóżeczka cham jeden i przesyłak będzie dopiero jutro -no szlak by ich wszystkich trafiłco za gówniana firma (ta firma to UPS!!!!!):wściekła/y:Dawno już mi się nie zdażyły takie felerne zakupy przez neta-oj dawno:wściekła/y:

Hej Jagienka29, witamy wśród sierpniówek:-)

Nadzieja, ja sama urodziłam się w Knurowie (ale oczywiście to inne czasy), moja siostrzenica się tam urodziła, moje przyjaciółki tam rodziły i chwaliły sobie bardzo, chodziłam je odwiedzać, widziałam warunki. Zdania nie zmienię bo nie mam ku temu podstaw ale to ponad 500 km ode mnie.

Hej :))

Lana, ale Ci dziewczyny pozazdroscily antyszczekacza :p
moja suczka też szczeka, ale niech sobie szczeka, widocznie nie szczeka na takich częstotliwośiach i nie tak często, bo nie przeszkadza mi to, a dodatkowo słyszałam, że dobrze jak pies jest i sobie szczeka, bo Dzieciątko jeszcze jak jest w brzuszku słyszy to szczekanie i podobno później jest mniej wrażliwe na dzwieki i więcej rzeczy można zrobić, nie musi być całkowitej ciszy, żeby Maluszek sobie spokojnie spał, ale ile jest w tym prawdy to nie wiem :p

ja dzisiaj się zezłościłam, samochód mój ochrzciłam! patrzyłam czy tramwaj nie jedzie i wpadłam w mega wielką dziurę! myślałam, że koło zostawiłam, stan naszych dróg to jest jakaś porażka!

byłam na szkole rodzenia, postresowałam się trochę, ale dużo dziewczyn z terminem na sierpień, ja się pytam dlaczego ich tu na forum nie ma?????:p
była babka z jakiejś tam firmy i polecała żel skracający długość porodu o 30% u pierworódek, położna która prowadzi szkołę mówiła, że oni na razie mieli tylko 3 porody gdzie kobiety zdecydowały się na użycie takiego żelu i faktycznie poszło im szybciej i obyło się bez nacięć krocza, słyszałyście o czymś takim? 400zł taki żel, bez możliwości zwrotu gdy się go nie użyje, a poród zakończy się cesarką :p

Wqrwiłam się i zrobiłam przemeblowanie w balkonowym pokoju.. zakupiłam też skórzane posłanie dla psów, zabrałam im dywan, wsunie się go w całości pod rogówkę tak, że tylko niewiele będzie spod ławy wystawał, zrobiłam im kącik, wieczorem mąż upieprzy nóżki meblom co by mi kurz i koty się nie gromadziły pod meblami... troszkę mnie to pozytywnie nastroiło ..jak to nie pomoże to ja już nie wiem :)

komoda pojechała pod balkon a zamiast niej zaraz po lewej będzie psie posłanie

DSC02790.jpgDSC02793.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Marcelina - ja też zawsze jak już nic nie pomaga na mega wkurw to sprzatam , przestawiam i wymyślam , jakoś to głowę zajmuje i jest lepiej.
Ja dziś dzień zaliczam do udanych - koleżanka przyjechała ze stołem do masażu i przez 1,5 h masowała plecki i kark :-) i chcę tak codziennie :-p ale mieszka w innym mieście więc powiedziała, że raz przed porodem jeszcze przybędzie !
a brat mi dziś przywiózł papierki lakmusowe do wykrywania sączących się wód płodowych tak wrazie co, żebym miała w domu bo moja lekarka na 2 tygodnie na urlop wyjechała.
spadam na pocztę po paczkę od Muchy ;-)

Do góry