• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
taycia - samych pięknych chwil z okazji Święta !!!!

asiaciur - dobrze, ze to nie już.....niech bąbel jeszcze trochę posiedzi w środku :tak:

mucha fakt urlopu nie dzielimy. Albo 7 albo 14 dni. Ale od 2012 jest albo 7 albo 14 albo 21 albo 28 dni dodtakowego.......więc ty sobie dobierasz 14, bo masz do tego prawo a i przepisy już na to pozwalają......albo jeśli urodzisz po 1 sierpnia to od razu piszesz o 4 tygodnie.....Ja mam oficjalne pismo z Inspekcji Pracy na ten temat i tak jest. Jak zeskanuję to Wam wkleję.....
A poza tym przy Franku miałam podobną sytuację.....było 16 tyg. macierzyńskiego jak rodziłam a jak go kończyłam już w 2006 roku było 18. Napisałam wniosek, że dobieram te dwa wg nowych przepisów i mi wypłacili bez problemu.

A Natt to jest na prawdę WIELKA !!!! Jeszcze raz gratulacje !!!!

JJ oczywiście wolę jeśli masz rację, ale sceptycznie bardzo do tego podchodzę ;-). Mi to na rękę, bo sama obawiam się że do połowy sierpnia mogę nie wydołać, a wolałabym jednak mieć dłuższy ;-). No ale ZUS jest nieobliczalny, nieprzewidywalny i w ogóle.

asiaciur dobrze, ze wszystko ok, bo juz sie martwiłysmy o Ciebie.
Taycia niech Ci gwiazdka pomyslności nigdy nie zagasnie, a ze teraz nie wypijesz to Ci poród szybko trzaśnie :-) tego Ci zyczę...
images.jpeg

Taycia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i żeby wszystko w Twoim życiu układało się po Twojej myśli:-)
Asiacur, dobrze że jesteś cała i zdrowa;-) A kalafiora już nie jedz:-D
Mucha, myślę że gdyby to były skurcze to byłabyś na 100% ich pewna. Bierzesz Luteinę więc to co Ci wychodzi dołem to może to..?;-)
Natt, jeszcze raz wielkie gratulacje i ucałowania dla maluchów, byłaś bardzo dzielna:-)

...albo jeśli urodzisz po 1 sierpnia to od razu piszesz o 4 tygodnie.....Ja mam oficjalne pismo z Inspekcji Pracy na ten temat i tak jest. Jak zeskanuję to Wam wkleję.....
JJ - może jednak dotrwam do 1 sierpnia :-) więc byłabym niezmiernie wdzięczna za wklejenie skanu tego pisma lub wysłanie na meila jeżeli tak Ci będzie wygodniej.
gratki dla natt!! i naj naj dla tayci

Szuszu, luteina to biała 'wydzielina' sproszkowana, no typowy lek jak wypływa, a to jest galareta z różowymi pasemkami jak na rasowy czop przystało. Dzisiaj jest spokój, wczoraj tak było. Za tydzień idę do gin, to oceni stan szyjki bo to chyba jest jednak najważniejsze. No i nie uważam, żebym miała skurcze teraz :-)

reklama
Szuszu, luteina to biała 'wydzielina' sproszkowana, no typowy lek jak wypływa, a to jest galareta z różowymi pasemkami jak na rasowy czop przystało. Dzisiaj jest spokój, wczoraj tak było. Za tydzień idę do gin, to oceni stan szyjki bo to chyba jest jednak najważniejsze. No i nie uważam, żebym miała skurcze teraz :-)

Myślałam, że coś Cię tam pobolewa..;-) Mi mój lekarz powiedział, że w 35 tygodniu można już rodzić, po 35 tyg nie podają już nawet sterydów na rozwój płuc, obyś dotrwała.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry