reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

asiacur - ja biorę cały czas asparaginian extra bo gin kazał brać dalej 2x dziennie a to jest ta sama substancja aktywna
ano Bishopka nie żarty;-) ja idę się wykąpac i wypachnić co by miec lepsza pozycje pzretargowa:-D
tak sobie stwierdziłam wczoraj że urodze 5-6 sierpnia i że tak mi najbardziej odpowiada a tu patzre dzisiaj i tzrydziestoparostopniowe upały wtedy zapowiadają...

reklama
ja chce urodzic juz, moj chce 03.08 bo ma wtedy urodziny :-) Ciekawe kogo Szymonides posłucha :-)
Tez chyba ide, pora zrobic sie na...... oj na nic, ze mnie juz nic sie nie da zrobic :-D Nie piszcie zbyt duzo. Dobranoc

tak z innej beczki, interesuje mnie ten temat bo bede rodzic w innej miejscowosci niz mieszkam
orientujecie sie gdzie trzeba oryginal aktu urodzenia a gdzie mozna ksero? zeby 10 razy nie jezdzic tam po odpis.....??

karolap, becikowe oryginał do wglądu - kopia dla nich, pesel chyba się dawało jeden akt(i przy odbiorze peselu oddawali?), do macierzyńskiego też chcą oryginał.. Generalnie dostałam 3 akty i wszystko załatwiłam - jeden został mi do dzisiaj. A więc wszędzie oddawali poza zusem, bo w zusie są dwa (macierzyński + ojcowski). Ale można potem (po wypłacie zasiłków) napisać ponoć pismo, że chcesz zwrotu aktu... Muszę się tym zająć :-D

hmm macierzynski - to ja do zakladu pracy czyli tam oryginal
a np maz ubezpieczony jest przez zaklad pracy - to tam zalatwia czy samemu do ubezpieczyciela i tak oryginal, a jak 2 dni z tytulu urodzenia w pracy - kopia?

reklama
Do góry