• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

witam
Miałam dzis w planach spacer z mala, ale tak u mnie wieje ze sobie darowalam. chodze jedynie z mala po domu w chuście i porzadki robię :tak:
Co do glutenu to u nas juz od dobrego miesiaca dajemy kaszke manne Nestle. Kaszka mleczna manna

Daję plaska łyzke stolowa na niewielka ilośc wody, ok 15-20 ml, tak by uszyskac konsystencje do podawania łyzeczka, taką kaszke daje po karmieniu piersia okolo poludnia (najpozniej do 15). Na poczatku gotowalam mannę zwykła ale teraz ide na latwiznę by szybko było ;))

reklama
hejka
moj nastroj juz lepszy, po rozmowie z mezem :-)

magaaMaja tez "wcina " dolna warge, i niestety tez nie spi takpieknie jak kiedys i to prawda co dziewczymy pisza ze to najprawdopodobniej zabki- jeden juz prawie calu czuc pod dziaslem a drugi juz kielek wystaje i 3 kolejne sie szykuja do ataku
marthha mowisz hipcio usypiacz w biedronce? musze tez sie rozejrzec

My mamy za sobą nieprzespaną noc - z powodu ząbkowania.. :baffled:
Dziąsełka są białe, ale jeszcze nic nie ma. Dziś z kolei mija drugi dzień "ciszy" - ząbki chyba dały trochę na wstrzymanie. Aczkolwiek Antoś wytrwale ich szuka w dziobku :cool2:

karolap5 hipcio jest całkiem fajny,ale nie wiem czy faktycznie zadziała usypiająco na dziecko. Moja zasypia dość ładnie, więc hipcio nie jest mi w tym celu potrzebny,ale za to fajnie się nim bawi :)
Z tym glutenem to mam niezła zagadkę, bo Niuńka prawie w ogóle nie wcina mi obiadków, no chyba ,że coś jej smakuje to zdarzy się, że zje z 4 łyżeczki. Czy zamiast do obiadku mogę kaszę dodawać do mleka? Znalazłam też kaszkę manną z bobovity BoboVita mleczna kaszka manna, UNIKALNY SMAK! | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo! ,ale ona jest od 6 msc. Na niej też jest napisane, że w początkowej fazie podawania dziecku glutenu nalezy dosypać pół łyżki tej kaszki do obadku lub deserku, tzn.,że mam wsypać taką suchą kaszkę czy jakoś ją rozrobić w wodzie?? Uzywała któraś z Was tej kaszki? Jakie to wszystko jest zakręcone, durnieje przy tym wszystkim a to dopiero początek macierzyństwa ;-)

Faktycznie, teraz sprawdziłam skład i jest tam cukier. Sama nie wpadłabym na to,aby to sprawdzić. Wielkie dzięki za zwrócenie uwagi. Jutro jadę szukać manny z nestle :)

Hej dziewczyny.
Moj malutki tez wije sie. Ostatnio jest troche marudny bo ida mu 4 zeby, my mamy wszystko w ekspresowym tempie. Dziwne jest ze 2 gorne juz sie przebijaja a 1 nie.
Ja od piatku mam zamiar podawac gluten i jestem ciekawa reakcji Igorka, a raczej jego brzuszka. Dziekuje za inf nt podawaia glutenu :))
Wszystkim chorym maluszkom zyczymy szybkiego pogonienia chorobst.

hejka!

my wczoraj po 2 lekcji na basenie ;-) ależ jestem szczęśliwa, młoda nie płakała huraa! przy ćwiczeniach na brzuchu szalała nogami jak nie wiem co. I czyja to zasługa??:confused: może instruktora;-) albo po prostu jej podpasowała większa woda niż w domu. Wydaje mi się że na basenie było cieplej niż ostatnio. Może jej to pomoże i zacznie sie przewracać.

ankaa fakt moze poprzednio było chłodniej i to pewne wtedy było więcej osób. moja widoć niezbyt za tłumami, ale to niczym mamusia ;-)
karolaola moze i to by było rozwiązanie, 5 minut dla siebie. Ja jak K nie ma to cały czas na obrotach. przecież mamie nie dam małej a sama nie pójde np. na kawę do kumpeli. W końcu i tak mi pomaga cały czas, więc nie mam co przesadzać. co do blendera to mam jakiś nie firmowy i daje rade.
Nikoś ja chcę małej dać na 6 miesięcy chrupka. Tylko jakie i gdzie kupić?
Jagienka zdrowia dla Ciebie i dzieci!!!!
Tonya moja też mi się budzi w nocy od jakiegoś czasu... i daję jej dyda i sama zasypia dalej, i tak kilka razy w nocy
:baffled: zazwyczaj po północy i o co chodzi????:confused:

reklama
aaanka nic dziwnego w tych zębach....mój Fran miał najpierw 2 dolne jedynki a potem górne 2 :) Potem górne 1 i dolne 2 wyszły na raz :/

martha jak mała ma skazę to lepiej jej ugotuj pół łyżki zwykłej manny na wodzie i podaj łyżeczką albo do butli z mlekiem.

Co do chrupek to lepiej kupić takie rurki. Ułamiesz pół i maluch sobie w łapce potrzyma. A takiego małego flipsa to da radę do buzi wsadzić całego a taką rurkę nie :tak: Jedynie trzeba czytać skład aby był sam grys kukurydziany, bo niektóre lubią mieć też sól niestety :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry