• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

aankaa Maja bez problemu zjada rybke ze sloiczkow, tylko z gerbera duzy sloik ryba z ziemniakami i cos tam jeszcze jej nie podchodzi i wcale sie nie dziwie paskudne to jest, ale z hipa jadla i smakowala z gerbera maly sloiczek warzywa z delikatna rybka tez

dzis Maja gada "mama" :-)wczesciej krolowalo baba dada, a wczoraj gadalismy z mezem ze moze pojdziemy na spacerek a maja "gdzie?"- tak zabrzmialo mielismy ubaw po pachy

reklama
Jagienka a te kwasy to z przeznaczeniem jakimś czy ot tak?

Ja mam wbite w książeczkę że mamy podawać od 6 m-ca (w załączniku) ale chłopcom też dawałam tylko Mollers tran który do dzisiaj piją ;-)

Emili,jak malutki? Byliście u pediatry?

Flower,u mnie też "baba" króluje,czasem jeszcze "dada" i inne łamigłówki językowe,"mama" usłyszałam zaledwie parę razy...;-)

Karolcia zdecydowanie motorycznie na czele ;-)

Załączniki

• omegamed-dha-dla-niemowlat-i-dzieci-pochodzenia-roslinnego_tlarge.jpg
    omegamed-dha-dla-niemowlat-i-dzieci-pochodzenia-roslinnego_tlarge.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 82
Jagienka O kurcze ja mam takie samo zalecenie:confused2:

Wasze maluchy już takie rozgadane? U nas nic...

A jak podajecie wit.D, codziennie jedną kapsułkę?

Ostatnia edycja:
Pflaume Igor tez zajada sie ze smakiem tylko pozniej brzuszek sie buntuje. :(
Karolap maly jak zjadl maly sloiczek z niebieska etykietka bylo okki nie bylo wymiotow chyba z cukinia to bylo
Karolaola ja nie mam w zaleceniach omegi, ja nie podaje ale zaczne. A wit d daje 1 kapsulke. Mały tez za duzo nie gada tata dada baba ada a mama brak :(( chyba jak wyjde z "domku" to wtedy powie
Flower zycze udanych wakacji. Karolcia jest najbardziej rozbrykana z dzieciaczkow. Maly jak byl w szpitalu to tylko buczal i byl na raczkach.

Flower, moja też się denerwuje. Eee na z tymi sztucznymi ząbkami jeszcze się trochę wstrzymamy, (chociaż zawsze to jakieś rozwiązanie :-D) kiedyś muszą w końcu, wyjść. Z chodzeniem to nasze Niunie są na tym samym etapie. Z resztą po Twoich postach widzę, że oby dwie nie mogą usiedzieć w miejscu. Zazdroszczę Wam wyjazdu też bym sobie gdzieś wyjechała. Mam nadzieję, że urlop będzie udany;-)

Emili, to współczuje. A jak się czuje Synuś, lepiej?

Karola
, u nas jak na razie króluje baba i papa. A mama i tata powie od niechcenia. A dzisiaj nauczyliśmy Kasie robić „buc” . Kasi w ogóle śmieszne słowa wychodzą. Ostatnio dawałam Jej deserek, a mąż spytał się Niuni czy dobry, a Kasia "nie" i zaczeliśmy się śmiać, a Ona się rozpłakała. Strasznie śmiesznie to wyglądało.

Karolaola
, ja raz dziennie po jednej kropelce.

Aniu, to niedobrze.

Ostatnia edycja:
Jagienka O kurcze ja mam takie samo zalecenie:confused2:

:-D spokojnie,kiedyś się nie dawało i dzieciaki zdrowe były :tak:

Wasze maluchy już takie rozgadane? U nas nic...
Moja nauczyła się w ten sposób chłopców zaczepiać,wie że jak zacznie to od razu obaj przybiegną z nią "porozmawiać" :-) ze mną dyskutuje najwięcej jak trzeba iść spać :-p

A jak podajecie wit.D, codziennie jedną kapsułkę?

Do tej pory tak ale pediatra kazała nam jak jest słoneczko (i mała dużo na dworze) podawać co drugi dzień :tak:

Uciekam spać bo mój "budzik" jutro bezlitośnie mnie obudzi po 5.00 :sorry:
Dobrej nocki a co poniektórym miłego wieczorku!

Bo przeczytałam, że jak podajemy mleko modyfikowane to, żeby podawać co drugi dzień tę wit. D i już nie wiem, a ostatnio zmartwiło mnie,bo mały ma żeberka trochę wywinięte na zewnątrz. Wiecie o co mi chodzi i nie daje mi to spokoju. Muszę po ospie się z nim wybrać prywatnie, żeby go znów całego doktorka przebadała:confused2:
Wysłałam mojego po te kwasy omega, a le w aptece nie mieli. Jutro podjedzie do innej.

Dobrej nocy- ja spadam do wanny i do wyrka!:-)

ja nie podaje Mai omegi ale sama lykam pregna dha dla kobiet w ciazy i mam karmiacych

my mamy niby stawic sie u lekarza dopiero na roczek na szczepienie ale zamierzam sie wybrac za ok 2 miesiace zeby zbadal Maje zwazyl, sprawdzil czy wszystko ok

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry