• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Saga, rozumiem. Podobno każdą ciąże przechodzi się inaczej, więc nie martw się ;-) Ja uwielbiałam być w ciąży. Mimo dolegliwości z tym związanych. Najbardziej bałam się tego, że znów poronię albo, że coś będzie nie tak… I chyba teraz też tego się boje, dlatego odwlekam decyzje o drugim maluszku. Poza tym ciężko było by mi się zajmować Kasią będąc w ciąży bo na pewno będę musiała leżeć.

Moi rodzice mówią, że pomogą tym bardziej, że mieszkamy znimi. Bardzo by chcieli się doczekać się jeszcze wnuczka czy wnuczki ode mnie,mimo że mają już 6 wnucząt. Teściu też bardzo chciał, ale niestety się nie doczekał :-( Tak jak piszesz kobieta zmienną jest, więc zobaczymy jak to się wszystko nam ułoży ;-)

Staram się być dla M. wsparciem. Taka jest kolej życia, ktośsię rodzi i umiera. Niestety Kasia nie będzie pamiętała dziadka i to jest dla mnie najgorsze. Była Jego oczkem w głowie (pierwsza wnusia). Dobrze, że są zdjęcia i nasze wspomnienia, które Jej przekażemy. W takim momencie rodzeństwo jest ważne i to też biorę pod uwagę myśląc o drugim maluszku.

Życzę Ci owocnych starań o Dzidziusia :-) Jeśli już zaczęliście staranka?

Ostatnia edycja:
reklama
nie staranka zaczynamy w sierpniu bo chcialabym jak najszybciej zaskoczyc zeby miec dzieciaczka na wiosne a najlepiej na maj bo uwielbiam ten miesiac uwielbiam wiosne do konca roku sie juz fajnie odchowa jesli tak sie stanie jak bedziemy wchodzic do nowego domku;-)kciuki sie prZYdADZA DZIEKI :-)

Bycie w ciąży latem jest dość męczące, ale da się przeżyć ;-) No i zależy od tego jakie jest bo akurat lato 2011 było dość ciepłe,

a ja uwielbiam jak jest cieplo i bardzo dobrze znosilam w ciazy upaly, gdybym mogla "zaplanowac" dziecko to pewnie w podobnym czasie chcialabym rodzic, .... tak na marginiesie juz mi sie chyba che....

Na początku ciąży to dobrze się chodzi o każdej porze roku, gorzej z końcówką. Wydaje mi się, że jest łatwiej zimą przy końcu niż latem. Może kiedyś będę miała okazje się przekonać ;-)

Karola, ja mam taki okres, że raz mi się chcę drugiej Dzidzi raz nie. Teraz mam ochote, ale to pewnie przez to, że tyle Sierpniówek się w ostatnim czasie "rozpakowało" po raz drugi i się za dużo napatrzałam na te wszystkie Maluszki... A kto wie może wypatrzę sobie upragnionego Synusia bo upragnioną Córcie już mam :-D

A ja zasmakowałam końcówki ciąży i latem i zimą no i lato wygrywa:) ale wtedy nie musiałam za nikim biegać itd, a zimą nim się ubraliśmy by wyjść gdzieś, później pokonywanie zasp samej ciężko a co dopiero z wózkiem czy sankami, nie to nie dla mnie! Co do samej ciąży to po drugiej również stwierdzam, że nie lubię w niej być. Ta masa dodatkowych kg, ociężałość, zmiana humorów, mdłości itd. długo by wymieniać, ale ja na razie nie planuje już dzieci jakbym planowała to bym inaczej śpiewała:-D

Mania we wtorek miała pierwszą rehabilitację i od tamtej pory mam małą gimnastyczkę w domu. Głowę pięknie podnosi, stymulujemy lewą stronę i praktycznie zapominamy o problemie, a to dopiero jedne ćwiczenia z panią no ale w domu sami z nią dziennie trenujemy i efekt mnie zaskoczył. Jestem ciekawa co powie rehabilitantka w poniedziałek, ale myślę, że pochwały usłyszymy ...

Dziewczyny polećcie jakieś zestawy lego duplo. Chciałabym Igorowi kupić, może to go zainteresuje:confused: a Wy jakie prezenty na DD kupujecie?

Zawziełam się i od 12 maja ćwiczę z Ewą Chodakowską. Nie wierzyłam w efekty, ale polecam!

saaga
powoli musicie działać jak przed upałami chcesz się uwinąć. Mania w czerwcu zmajstrowana :biggrin2: owocnych staranek :tak:
Pflaume wspierajcie się! Niestety na odejście kogoś bliskiego nigdy nie będziemy przygotowani.
karolap to do dzieła;)

Aaa u nas po długich bojach 3 trójki klują się na świat. Już maleńkie dziurki w dziąsłach...

taycia ,Tonya, Flower, mama80...hop hop

reklama
U mnie pierwszą ciąże zaczęłam pod koniec grudnia od razu załapałam ropną anginę i niestety poroniłam. Ciąża z Kasią też była w grudniu tylko na początku i tutaj nic poważnego się nie działo do samego końca możeoprócz lekkiego kataru i bólu gardła. Jak się rodzi latem to przynajmniej nie trzeba kupować większej kurtki ;-)

Karolaola, widzisz mówiłam, że rehabilitacja pomoże Marcelince.

Na allegro masz mnóstwo zestawów w różnych cenach na pewno coś wybierzesz
http://allegro.pl/listing/listing.p...m_medium=cpc&gclid=COWg-57Mr7cCFU1f3godnn0Atw
Kasia uwielbia zwierzątka i jak bym Jej miała coś takiego kupić to bym wybrałalego duplo zoo, wszystko zależy od dziecka.

My na pewno coś kupimy Kasi na DD, ale jeszcze nie mam pomysłu co :dry:

Wspieramy się jak tylko możemy. Z czasem na pewno będzie lepiej, musi być…

U nas na razie jest jedna dolna 3 i przed nami jeszcze 7 ząbków.

No właśnie Taycia, Tonya i reszta Dziewczyn, gdzie jesteście? ;-) Forum i tak ostatnio troszkę odżyło :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry