• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witajcie wieczornie!
taycia ciesze się razem z Tobą udana wizytą :-) nie przejmuj się tym pawiem, lekarz na pewno jest do tego przyzwyczajony....;-)
malgoo cieszę się, że warzywko udało się zjeśc, ja się do owoców musze zmuszac niestety - rzadko który we mnie zsotaje....też mam dziś dzień użalania się nad sobą, tak już mam dośc mojego złego samopoczucia, mdłości i wymiotów....kurde niech już się skończy. Może jak sie obudzę to będzie lepiej?
ewa trzymam kciuki za podróż &&&&
O farbowaniu też myślę, ale dopiero jak mi przejdą mdłości zapachowe, bo na razie to fryzjera omijam szerokim łukiem...

reklama
Kwas foliowy potrzebny jest w calej ciazy, ale wlaśnie w przeciagu pierwszych 3 miesiecy jest intensywnie potrzebny malcowi, potem juz on go tyle nie wchlania. Gdzieś czyatalam pisząc prace o suplementacji diety ciezarnych, że australijscy uczeni odkryli, że w poźniejszych okresach ciazy zwiekszone przyjmowanie kwasu foliowegow postaci suplementow (nie naturalnej) moze powodowac astmę u dzieci, to tyczy sie juz poźniejszych okresów ciazy ok 30 tyg

Witam:)
Widzę,że nie tylko ja lubię lody:) Ja tylko Mc donald's w polewie toffi, średnio 3-4 w tygodniu. A wczoraj zaraz po lodzie zjadłam pól słoika ogórków kiszonych:) Az się dziwię ,że nic mi nie jest...

a co do farbowania to ja w ciąży juz 2 razy farbowałam. Mam bardzo jasny blond i nie wyobrażam sobie chodzić z czarnymi odrostami!

A ja coś nie mogę się dzisiaj dobudzić. Jakoś zmęczona jestem bo ostatnio albo pracuję albo pomagam siostrze przy dzieciakach, bo mama nie może po operacji...

Taycia cieszę się,że wszystko w porządku:)

witajcie

ale sobie pospałam .... dzieci u babci odprowadziła je do szkoły i przedszkola a ja ... jem śniadanko - zupkę ogórkową :))

wiecie co jakiego miałam w piątek pecha.... jechałam po męża i w drodze powrotnej wpadliśmy w taką dziurę ze 2 koła poszły się.... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

staliśmy 3 godz z dziećmi w jakieś dziurze i czekaliśmy na pomoc
zaraz sie ubiore i jade do ubezpieczalni toczyć bój o odszkodowanie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a co zachcianek to nie mam ale muszę jeść w małych ilościach bo zjem więcej i zdycham ale mdłości nie mam :)

miłego dnia :)

Witam sie rankiem... czy ktos na kawke dolaczy?? sa jeszcze smakosze czy wiekszosc odrzucilo??:-)
Postanowilam zostac juz w domu - pracuje w szkole i mamy tydzien do ferii ale juz mi sie nie chce. Wczoraj przespalam cale popoludnie i nie mialam sily nawet kartkowek sprawdzic a dzieciarnia by sie upominala...
Jutro pojde do lekarza po L4 a za tydzien wizyta. Cala jestem w strachu bo teraz mija wlasnie tydzien w ktorym poronilam dwa razy. Caly czas sprawdzam czy mnie piersi bola i paniki dostaje.
Pamietacie moze czy przy poronieniach to objawy zanikaja, tak?? bo ja nie pamietam jak to mialam ostatnio.
Co do farbowania to ja przed sylwestrem nalozylam farbe czyli w 5tc. Mam nadzieje, ze nie zaszkodzilam fasolce...
A co do zachcianek to ja nie mialam w poprzedniej ciazy i teraz tez - mdlosci i napady glodu tak. Nie wymiotuje tez na szczescie...
Milego dnia zycze....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry