reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

hejka dziewczyny to mnie uspokoilas biedroneczka ja z trudnoscia musze sie przyzwyczajac do spania na boku...
Neilla powodzonka w pisaniu no i ja nie wierze w zabobony jakbym w nie wierzyla to nie wyszlabym za maz bo zadna pora nie jest idealne jak i pogod itd:szok::-D
Oli popieram Twoje podejscie :D dostalam juz ciuszki ale czekam az zrobimy remont i wtedy biore piore i ukladam :D:D
Gosia chwal sie już cały świat powinien wiedziec ze bedziecie miec dzidziusia:D
Kasica ja wczoraj rano puscilam pawia nie wiadmomo dlaczego poprostu cos ni przyswoilo nasze dziecko albo ma czegos za duzo i nasz organizm sie tego ppozbyl;-)
Tonya moja kuzynka miala rwe kulszowa i lezala z tego powodu 2 razy w szpitalu ale mowila ze bol nie do opisania....mam jednak nadzieje ze Ci to przejdzie...
Dalej nie wiadomo co z Pflaume, Anuszek, A85 i innymi mniej obecynymi na forum????
Byl reportarz czy czytalam nie pamietam dokladnie ze kobiety ktore bardzo wymiotuja w ciazy maja dzieci o wyzszym IQ od tych mniej wymiotujacych badz wcale jakies statystki robili heh taka ciekawostka;-)

reklama
Powiem wam, że generalnie za malo ciezarnych wie że powinno lezec na lewym boku. Lekarze tez mało o tym mówia, ja jako polozna staram sie uświadamiać kobiety jak wazne dla zrowia ich i dziecka jest lezenie a lewym boku, mozna pomoc sobie podkladajac podozki pod nogi czy zwiniety koc pod prawy bok, tak by np nie lezeć calkowicie na plecach a tak lekko w lewo. Ja zamowie sobie chyba ta poduche rogala, bo chyba jednak sie przyda;))

A co do ciuszkow to jak narazie to mam skarpeteczki dla malego szkraba ;)), ale mysle że zaczne sie juz rozgladać, narazie ogladam w necie łozka dla maleństwa.

Monila ja też już po śniadanku choć muszę przyznać że już nie mam takiego okropnego porannego ssania w żołądku

mal-gosia a ja mam ssanie w żołądku.;)) hih rano nie mogę pospać tylko muszę pędzić do lodówki ;) haha

saga no niestety nadal nic nie wiadomo o dziewczynach..:(

moja teściowa nie potrafi uwierzyć w to ze ja ani razy nie wymiotowałam... bo ona jak była z moim M w ciazy to od samego początku do samego końca wymotywała jak kot;) hahaha

ja zaraz po wizycie która mam za tydzień biorę wszystkie ciuszki które mam u tesciowej i będę prac i układać.. tylko jakaś komodę musimy dokupić na ciuszki maleństwa;)) a wlasnie powiedzcie mi dziewczyny nowe ciuszki tez trzeba prac?? bo nie mam pojęcia

Ostatnia edycja:
tak nowe tez sie pierze i sluchalam ze powinno sie wszytskie ciuszki prasowac do malucha ale nie pamietam dlaczego <lol>:-D

Saga dzięki kochana;) hih bo akurat w tej kwestii jestem zielona;p a no u mnie z prasowaniem nie ma problemu uwielbiam prasować;)

reklama
ja zaraz po wizycie która mam za tydzień biorę wszystkie ciuszki które mam u tesciowej i będę prac i układać.. tylko jakaś komodę musimy dokupić na ciuszki maleństwa;)) a wlasnie powiedzcie mi dziewczyny nowe ciuszki tez trzeba prac?? bo nie mam pojęcia
Monila jak mogę Ci coś doradzić to zamiast komody kup jakąś szafeczkę. Ja kupiłam komodę i niestety wszystko w niej ginie, sama nie wiedziałam co mam, i ciągle dziecko chodziło w jednym bo prałam i z wierzchu brałam ubrania, a potem się okazało, że połowy nie miał założone bo na dnie szuflady leżało. Właśnie zakupiłam szafę taką małą w ikei dorobiłam pułki i wszystko widzę co ma. I mniejszy bałagan się robi.

saga ja prasowałam tylko miesiąc i tylko miesiąc prałam w proszku dziecinnym. Pojechaliśmy na wakacje i się okazało, że śpi w hotelowej pościeli razem z nami i nic mu nie było. Więc stwierdziłam że nie ma co przesadzać. I prałam już z naszymi rzeczami normalnie, prasować też przestałam. I żadnych uczuleń nie mamy do tej pory :-)

Ostatnia edycja:
Do góry