• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Lana M tez tak mowi. chociaz chodze do 2 b.dobrych prytwanych klinik i tez chce wierzyc ze wszystko jest oki, moze macie jakies namiary na niedrogie kwatery w wawie kolo CZD?? z gory dzieki. Ciesze sie ze u WAs jest wszystko oki i coraz wiecej z nas przekracza 30t.c i juz coraz blizej jak dalej

reklama
aanka84 trzymamy kciuki by wszystko wyjasnilo sie szybko i byly to pomysle wiesci

ja jakies 30 min weszlamm do domu, ale pozalatwialam co mialam
ale goraco dzis masakra myslalam ze sie udusze w busie i kolejce...
ide cos zjesc bo w brzuchu burczy

dziewczyny jaki syrop na gardlo mozemy pic? bo cos zaczynam pokaslywac, zachrypnieta jestem.... przeziebienie nie przechodzi

Lana M tez tak mowi. chociaz chodze do 2 b.dobrych prytwanych klinik i tez chce wierzyc ze wszystko jest oki, moze macie jakies namiary na niedrogie kwatery w wawie kolo CZD?? z gory dzieki. Ciesze sie ze u WAs jest wszystko oki i coraz wiecej z nas przekracza 30t.c i juz coraz blizej jak dalej

Aankaa, CZD zamieszcza na swojej stronie info o hotelu obok CZD, wygląda na to że jak na warszawskie ceny (i ceny z okolic wawy) nie jest tragicznie

Centrum Zdrowia Dziecka

Ostatnia edycja:
Kuuuurcze Aniu,wspołczuję Ci tych wiadomosci,ale tak jak dziewczyny piszą: spokojnie,czekaj na dalsze diagnozy,a i tak dopiero po porodzie mozna wszystko ostatecznie zweryfikować. Powiem Ci ,ze moja dobra znajoma,ktora urodziła w marcu na pierwszym usg stwierdzili jej ktoryś z zespołów( nie Down...nie bede pisać bo nie pamietam po prostu),duża wade serca u córki. Została wysłana chyba do Wrocka ,bo tam jakaś super specjalistyczna poradnia i badania genetyczne najlepiej robia. Diagnoza wyszła własnie taka,ze jest ten jakis zespół wad,w tym m.in wada serducha. Własciwie idioci namawiali ją do usuniecia ciazy,tzn moze namawiali to naduzycie słowne,ale sugerowali,ze w takich wypadach ciąze sie usuwa. Oni jako b.wierzacy ludzie absolutnie nie brali tego pod uwage. Dziewczyna poszała do wspomnianego juz tutaj prof ROSZKOWSKIEGO,ten powiedział,że widzi tylko wade serca i to nie az taki duzą,ale pewnie w przyszłosci jakaś operacja bedzie konieczna. I co ??W marcu koleżanka urodziła własciewie zdową córcie z maleńka wadą serca,ale zabieg bedie wykonany jak bedzie nastolatka bo wczesniej nie ma takiej potrzeby to raz,a własciwe to z ta wada w ogóle da sie zyc bo jest dosc powszechna i wiekszosc ludzi nawet nie wie ,ze ją ma. Także widzisz....NIby tez byla w secjalistycznych klinikach i w ogóle... Takze głowa do góry ! Jak by co to teraz medycyna naprawde jest na tyle zaawansowana,że na pewno Wam pomogą o ile w ogóle bedzie taka potrzeba. Skoro bedziesz w Wawie to idź koniecznie do tego prof ROSZKOWSKIEGO to naprawde swietny spec!!!!!!!
Trzymam kciuki i dawaj znać co u Was.

Dziękuję za troskę, wszystkim i każdej z osobna:-).

Wybaczcie, że nie pisałam i mogłyście wyciągnąć daleko idące wnioski (że dzieje się coś niedobrego, szpital itp.). W każdym razie, moja nieobecność niewiele miała wspólnego z ciążą. Miałam taki tydzień, jakiego dawno nie miałam i nie pamiętam, żebym w ogóle miała. To był jakiś istny koszmar, ale już wychodzę na prostą:-).

Za to skurcze nie minęły, byłam u lekarza dzisiaj znowu. Szyjka się skróciła(ale jeszcze ma trochę ponad 3 więc spoko loko), rozwarcie powiększyło(i ujście zewnętrzne i wewnętrzne), ale jako tako patologii innej nie ma. Co tydzień będę dokładnie badana przez najbliższe 2-3 tygodnie, jeśli to będzie postępować w takim tempie - sama nie wiem co mnie czeka, jeśli się zatrzyma - no to lekarze uznają że 'taki mój urok' i powinnam dać radę 'do końca'. Trochę dzisiaj plamię, ale ponoć mogę po tym jakże dziwnym(takiego jeszcze nie miałam:O) badaniu.

Ankaa, nawet nie wiem co napisać, mam tylko nadzieję że to jednak nie będzie nic poważnego, lekarze potrafią się mylić. O ile to możliwe, czekaj spokojnie do dnia porodu, nerwy teraz niewiele pomogą.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry