reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Hej!

Nie było mnie tu troszkę, ale mam nadzieję, że o mnie nie zapomniałyście.

Oli, bukiet super, naszyjnik także :tak:
Ja dostałam wczoraj bukiet czerwonych tulipanów i moje ukochane rafaello.
Taycia, powdzenia na wizycie.

Co do jedzenia w ciąży, to chyba najbardziej bałabym się surowizny. A inne rzeczy z umiarem. Oczywiście wykluczam całkowicie palenie i picie.
Ewa, jak maluch? Mam nadzieję, że biegunka przejdzie bezpowrotnie.
Lana, pomysłowy mąż.
Patunia, gratuluję wygranej. Super.

Spadam babeczki bo zaraz idę na zebranie do przedszkola. Pa!

reklama
Taycia- o białej nic nie jest napisane

Ale odnośnie innych herbatek ziołowych jest wzmianka, że nie powinno się niektórych pić. Zioła których należy unikać to: pluskwica groniasta, mięta polna, krwawnik, gorzknik kanadyjski, wrotycz maruna, babka jajowata(nasiona), bylica, żywokost, podbiał, jałowiec, ruta, wrotycz pospolity, nicennica(kora), szałwia (w dużych ilościach), senes, szakłak amerykański.

Natomiast korzystne oddziaływanie mają:
-rumianek- wspomaga trawienie
-mniszek lekarski- łagodzi obrzęki i zaburzenia żołądkowe
-kłącze imbiru- pomaga na nudności i obrzęk śluzówki nosa
-liście pokrzywy- bogate w żelazo, wapń oraz inne witaminy i minerały
-mięta pieprzowa- łagodzi gazy i zaburzenia żołądkowe
-malina- pomaga na nudności i stabilizuje poziom hormonów

Tyle odnośnie herbatek jest zawarte w mojej książce ;-)

Co do herbatki malinowej to jesli jest z owoców to mozna, ale jak pamietam ze studiow juz ta z dodatkiem liści maliny nie, bo napar z liści malin pobudza skurcze

hej !!
Wpadłam się przywitać tylko... brak czasu na bb:-(
U mnie jakoś pomalutku leci choć od wczoraj źle czuje jakies mdłości, zawroty głowy, brak sił, bóle podbrzusza i głowy - jakies potworne osłabienie mnie dopadło i trzyma do teraz. Chyba wychodzi przemęczenie w pracy...:wściekła/y:
Wczoraj nastawiłam się na rozmowe z szefem , chciałam mu oznajmić co i jak a on niespodziewanie mi "uciekł" z biura i nawet nie zdążyłam go zatrzymać ... wrrrr:wściekła/y:
no to na tyle u mnie... może uda mi się was poczytać bo mam chwile luzu w pracy więz zmykam nadrabiać zaległości... pozdrowionka i buziaki dziewczyny

Petunia moja droga co to za książka, z której te mądrości podajesz? Nawet miętki nie można z ogródka mojej mamy...tych ograniczeń żywieniowo-pitnych jest więcej niż myślałam...mój M. mówił mi ostatnio, że ponoć ananasów też jeść nie mogę, ale nie umiał uzasadnić dlaczego, tak słyszał - wiecie coś o tym?

No faktycznie dawno dziewczyn u nas nie było...

i jeszcze Kasica88 i blackberry dawno tu nie były... Ale robię listę obecności:)

Tonya o ananasach pierwsze słyszę. Zieloną herbatę też popijam. Natomiast surowizny na pewno się nie tknę bo nie przechodziłam jeszcze toxo więc lepiej nie ryzykować....

reklama
Do góry