reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Skoro już poruszyłyście temat wagi...ja zaczynam się niepokoić bo mam 4 kg do przodu!!!Zaczynałam na 54 a teraz 58...Nie jem jakoś super dużo, ale często. Gubią mnie chyba słodycze, chociaż ograniczam już jak mogę:) Jak to ładnie określił mój lekarz we wtorek "no trochę Pani wbiła, ale proszę się tym nie przejmować". Wolałabym nie wyglądać w sierpniu jak hipopotam, tym bardziej, że wzrostem nie grzeszę:) A co do bólu brzucha przy kichaniu - w moim przypadku najgorzej się zapomnieć i kichnąć leżąc w łóżku na wznak...

reklama
Witam wieczorkiem :)
Tez mnie strasznie boli przy kichaniu i wogole gwalownych ruchach. W tamte ciazy tez tak mialam - okropne uczucie.
Co do ruchow malucha to powiem wam, ze ja jesem gruba i czuje dobrze moje malenstwo juz od jakiegos czasu. Fakt ze to druga ciaza i wiem jak to ma wygladac ale i tak jestem zdziwiona.
Pozwolicie ze sie nie bede chwalic waga ale jakos 4 do przodu napewno.Z tego wiekszosc to chyba cycki, ktore sa poprostu ogromne:-D. Tylko ze przed ciaza sporo przybylo w krotkim czasie.
Słodkich snow

hm... ja tez jestem taka dość... Ale do 15 tyg. przytyłam tylko pół kilo :szok:
Teraz to nie wiem jak jest ale nie czuję się na więcej niż wtedy...

Cześć Dziewczyny :)
Dzisiaj ja pierwsza :) spać nie mogę, codziennie budzę się o 7 i koniec!:)

wczoraj nie bylo mnie caly dzien, poszalelismy troche na zakupach :) mam wkoncu spodnie ciazowe, Narzeczony kupil mi nawet 3 pary :) nie wiedzialam, ze spodnie ciazowe moga byc takie ladne!! :)) i nie moglismy sie zdecydowac ktore wziac :)
pogoda taka ladna, chyba zbliza sie wiosna!!!!:)))) az zyc sie chce!!!:)))
bylam w pumie mieli takie sliczne male buciki, szalenstwo!:) nie kupilismy, ale sprzedawczynie zapytaly sie w ktorym miesiacu jestem i jak powiedzialam, to nie wierzyly bo mam taki maly brzuszek!:p
mi piersi nie urosly chyba wcale! :( kupie wkoncu ta wage to sie przekonam ile przytylam :) wtedy napisze!!!!

czuje sie tak dobrze, ze az sie martwie! apetyt mi wrocil, co prawda nie jem jeszcze wszystkiego, ale jem wiecej i na wiecej rzeczy mam ochote :)

milej niedzieli, a ja biorę się do pracy :)

Dzień dobry!
Widzę, że problem spania nie tylko mnie dotyczy. Dobrze, że jest to forum - jest od czego dzionek zacząć :-)
Co do wagi, ja przed ciążą ważyłam okolo 52,5 kg. Waga spadła do 51. Nie był to widoczny spadek, ponieważ mierzę tylko 160cm wzrostu. Teraz waga wróciła i mam znowu swoje 52-53kg (w zależności od dnia).
Myślę jednak, że teraz się coś ruszy. Czuję to po kościach.Brzuch zaczął szaleć. :-)

Cześc dziewczyny! Ja też chętnie dołączę :) Piszecie o kłuciach macicy... a mnie coś ciągnie cały czas ;/ nie jest to brzuch.... mam raczej wraźenie, że z szyjką macicy się coś dzieje ;/ trochę się tym niepokoje.... dziwne uczucie...

Witam się z wami w słoneczny mroźny poranek :)
Ja korzystam z ostatniego dnia wolnego i leżę sobie w łóżeczku :)

Witam nowe sierpnióweczki :)

Witam się i ja niedzielnie i bardzo słonecznie :-)

Od razu się pochwalę, że w nocy z piątku na sobotę poczułam mojego Malca i to tak długo i wyraźnie, że na 100% tym razem wiem, że to on!!! Jupiiii :-):-):-) Ale takie to jeszcze delikatne, że się nie dziwie, że wcześniej nic nie czułam, tym bardziej, ze nie wiedziałam czego się spodziewać - teraz już umiem go wyczuć - super sprawa i bardzo wzruszająca - spać nie mogłam...

ale naprodukowałyście przez cały dzień:)!

tonya gratuluję chłopca:) Kolejny,hehe. A Ty nie mówiłaś,że chcesz dziewczynkę:)?

A ja dzisiaj goniłam po lekarzach:( Wczoraj wyszła mi taka okropna wysypka na rękach, która niesamowicie piekła i swędziała.. więc dzisiaj poszłam do lekarza pierwszego kontaktu, ten mnie wysłał do poradni dermatologicznej a stamtąd do ginekologa bo jak to lekarz powiedział lepiej sprawdzić czy wszystko ok. Niestety dzidzi nie widziałam ale serduszko pięknie bije:)
I przytyłam 3,7kg od początku ciąży. Powiedziałam pielęgniarce ,że jest bez serca ,że chce mnie ważyć po tłustym czwartku:)

A co do lekarzy to rzeczywiście różne opinie na różne tematy o czym miałam okazję przekonać się dzisiaj. Lekarz pierwszego kontaktu wysłał mnie do poradni dermatologicznej i powiedział,że muszą mi tam dać zastrzyk ze sterydami bo ta wysypka jest niebezpieczna w ciąży a w poradni mi powiedzieli,że absolutnie w ciąży sterydów nie można. I komu ma wierzyć zwykły laik?
To samo było wczoraj. Moja mama miała pierwszą chemię i 1 lekarka jej powiedziała,że absolutnie nie może mieć ze mną kontaktu bo może nawet dojść do uszkodzenia płodu a 2 inne,że to w ogóle nie ma wpływu, Po prostu paranoja.

I chyba będziemy musieli przełożyć datę ślubu bo akurat 14 kwietnia mama ma chemię:( Ale jej zdrowie najważniejsze.
To chyba tyle u mnie:) Ale się rozpisałam..

Maggie zdrówka dla mamy życzę. Nie dziwię sie, że zmieniacie termin ślubu, ale mam nadzieję, że znajdziecie szybko nowy. Ale co ma chemia mamy do Twojej ciąży to nie rozumiem?
A co do moich preferencji odnośnie płci dziecka, to miałam przeczucie na dziewczynkę, ale chłopak też może być - przy pierwszej ciąży to nie ma takiego znaczenia...

Cześć!!

Witam Nadzieja! - no już dawno Cię nie było,ale witamy z powrotem :-)
Ja dzisiaj bardzo dużo rzeczy mam do robienia, więc tylko witam się z Wami serdecznie po śniadanku i zaraz zmykam do ogarniania mieszkanka,chociaż tak mi się nie chcę,że aż muszę się napić kawy.
Maggie - smutno,że musicie zmieniać datę ślubu,ale są ważne rzeczy i ważniejsze. Życzę Twojej Mamci dużo siły i zdrówka i zmówię za nią zdrowaśkę dzisiaj.

Jak tam z tą Waszą wagą kochane? ja jak zaszłam w ciążę miałam 55 kg... ostatnio (3 dni temu) ważyłam się i ucieszyłam,bo zobaczyłam 57,6 kg,a teraz znowu wróciłam do 56,8 kg.. gdzieś wyczytałam,że powinno się teraz pzybierać 0,5 kg na tydzień,a u mnie coś kiepsko .... a jem normalnie :-)

Miłej soboty :-)

U mnie wagowo 3kg na plus, a było już 4, ale zjechałam w dół...tak więc nie jest źle ;-)

reklama
i ja mówie Dzien dobry :)

mal-gosia- korzystaj z dnia wolnego i zdrowej do końca bo jutro masz być w pełenj dyspozycji do ujędrniaia posladków:)

Mnie boli chyba macica ale nie tak jak na poczatku gdy sie ponoc rozciagała. teraz to takie uczucie jakbym miała peknac..takie napeniecie..takie dziwne:/

Do góry