reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Karola, mam nadzieję, że tak już Jej zostanie, zobaczymy ;-) No to super, ze Maja daje się mamusi wyspać w nocy. Tylko mogłaby jeszcze rano sobie dłużej pospać. W sumie Kasia też, bo zwykle wstaje o 6, w momencie kiedy tata wstaje i szykuje się do pracy ;-) Tak czy siak mogłoby być gorzej i nie możemy narzekać :-)

reklama
tak Pflaume masz racje moglo byc gorzej jak slysze jak niektore dziewczyny wstaja po kilka razy w nocy to powinnam sie cieszyc...:-)

Naprawdę nie widziałyście wcześniej takich krzesełek? Ja nosiłam sie z zamiarem kupna dla młodszego synka ale ostatecznie jakoś mi umknęło i obyliśmy się bez ;-)
Pflaume,są różne modele tych siedzonek,ja wybrałam taki bardziej "wypasiony" jako że Laura dostała pieniążki od pradziadków,kosztował ok.90zł ;-) chociaż teraz, zgadzam się z Karolą że nie warto go kupować,za późno,ja kupiłam jak Laura miała 5 m-cy i myślę że posłuży może jeszcze z miesiąc i oddamy :tak:

Ja też nie mogę narzekać na moją córę,przesypia 12h,czasem się budzi ale nie wiem jak często bo z reguły nie pamiętam...daję jej cycka i ona w mig zasypia a ja rano się zastanawiam czy ją karmiłam czy mi się śniło...?

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny

u nas mala idzie spac okolo 20 tej, w nocy nie je wogole( pierwsze 1,5 miesiaca po porodzie jadla pozniej juz wcale,ale moje wszystkie dzieciaki tak mialy;-)),spi do 9 czasem zdarzy jej sie nawet dluzej:-D,kapiemy sie w duzej wannie praktycznie od poczatku( bo ja 2 dzieci na raz kapie:nerd:),aha i w dzien ma tylko 2 drzemki ,czasem nawet jedna:happy:
mamy tez te krzeselko do kapieli i korzystam z niego czasem ale zazwyczaj mala siedzi ladnie sama no i ja je pilnuje ....aaaa i jak dorwie gabke to tez lubi spijac wode:baffled:zwlaszcza jak jeszcze jakis zel do kapieli na niej jest:-D

no nic.....lece dalej....

aha bo bym zapomniala
u nas tez zebow jeszcze nie ma tak wiec Te ktore wciaz czekaja- jestem z Wami:-D

mala raczkowac nie chce ale superasnie czolga sie na brzuchu:-Dzastanawiam sie nawet nad jakis specjalnym ubrankiem tudziez kombinezonem bo podloga przynajmniej wyfroterowana:-D:-D:-D

pozdrawiam serdecznie

Hej Aga ! :-) Chyba myślami CIę ściągnęłam,wczoraj myślałam o Was :tak:
aaaa i jak dorwie gabke to tez lubi spijac wode:baffled:zwlaszcza jak jeszcze jakis zel do kapieli na niej jest:-D

:-D:-D:-D Laura na razie gąbki nie sięga ale jak tylko wsadzę ją do wanny,moczy rączkę i namiętnie ssie :-p a ostatnio jak było tak ciepło-wsadzona do piaskownicy zaczęła jeść piach :eek: może to objawy jakichś niedoborów? :-D

mala raczkowac nie chce ale superasnie czolga sie na brzuchu:-Dzastanawiam sie nawet nad jakis specjalnym ubrankiem tudziez kombinezonem bo podloga przynajmniej wyfroterowana:-D:-D:-D

O proszę,od małego chce pomagać mamusi :tak::laugh2:

Witajcie z rana! U nas dziś chłodnawo. Wczoraj lało całe popołudnie.Zazdroszczę Wam tych nocy, u nas to masakra:tak:
Aga-gdzie takie grzeczne dzieci "rozdają"? Bo moje oboje to takie małe dranie:-)Ale chyba jacy rodzice takie dzieci;-)
Jagienka-siedzonko super, nawet wczoraj patrzyłam na allegro, ale mąż ostudził mój zapał bo chyba teraz to już za póżno. Może miał i rację? Stwierdził że nie mamy już gdzie tego trzymać. Jego siostra jest w Stanach i ma córeczkę rok starszą od naszej, więc wszystko mi wysyła a ma tego trochę, więc mamy już mało miejsca. Ja sama też uwielbiam kupować dzieciom. Wszystko takie fajne! Mała zasnęła więc idę wstawić pranie i ogarnąć trochę dom bo u nas po niedzieli to jak po tornadzie:-D

Jagieńka, ja widziałam, ale tylko w filmach… Myślę, że cena jest przystępna jak na model wypasiony ;-) Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej…

Aga, my też wciąż czekamy na pierwsze ząbeczki… ;-) Kasia, tez lubi spijać wodę z gąbki … :-D

Mama, moja Kasia nie jest taka grzeczna, w miejscu nie usiedzi i wszędzie Jej pełno… :-)

Mimo, że Niunia poszła spać wczoraj o 21, to i tak wstała na mleko o 2.30 ;-)

witajcie dziewczyny

Maja poszla na drzemke juz pol godz spi, ja zdarzylam zjescobiad troszke poklikac w necie a zaraz uciekam moze posprzatac trocje... o pranie chyba sie wypralo...

no i jestem sama od wczoraj od 20.30 maz pojechal do pracy 2 tyg... jak ja wytrzymam po tym tyg w domku bedzie ciezko ale musze dac rade

reklama
Witam
Jagienka bardzo fajne to krzeselko i mala slicznie sie w nim bawi. Nam juz nie potrzebne bo mala siedzi stabilnie jedynie co to brak mi maty bo w wannie slisko.
My dzis buszujemy od 6, Rozi ida kolejne zeby. wczoraj wylonila sie lewa gorna jedynka, dzis widze ze prawa juz lada dzien bo dziaslo obrzekniete i juz widac koncowke ;)), marudnych dni wiec ciag dalszy. Soacer dzis zaliczylysmy o 9 w chuscie, mala po polgodzinie ogladania wszystkiego zasnela wtulajac sie w piersi mamy, nawet przechodnie ogladali sie za nami, musialo to slodko wygladac :))
A teraz harcuje na calego, nie chce usiedziec w miejscu.
Od jutra zaczynam kasting opiekunek, tzn maja przyjsc dwie mlode dziewczyny, trzymajcie kciuki by byly sensowne. Zaznaczylam tym razem w ogloszeniu ze chce mloda dziewczyne z doswiadczeniem, bo ostatnio mialam full telefonow od babek ok 40-50 lat wogole nie majacych stycznosci z opieka nad dzieckiem, ktore poprostu jako doswiadczenie wymienialy to ze swoje dzieci wychowaly, a to zupelnie inna brocha wg mnie.

Do góry