reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

kopfer, zaufaj doeringowi, skoro jeszcze w nomie, o jest w normie. nie denerwuj sie poki nie ma czym.
magdus, kciuki sa!

krus
zka- bol zoladka jest dalej. rozmasowuje co chwile (az mi sie jedvenei cofa ;) ) i pomaga na oslownie 15minut.

lidia-hej. suwak
zrob! w ktoy tygoniu jetses? powiedv cos o sobie :-)

ja dzis z joziem u lekarza bylam rano, umwiona wizyta. wczoraj naucvycielka powiedziala,ze znow mial bol glowy i zeby go sprawdzic, bo jest zbyt czsto ;( i rzeczywiscie jest (nauczy cielka nie wiedziala,ze robimy badania) wiec dzis u gp. koekna informacja.
krew wys
zla ok. zelazo spadlo, odrobinke, ale generalnei wyniki idealnie w normie. crp niskie, wiec zobacvymy co wyjdie w usg, czy jeszcze ma sledvione, watrobe, wezly chlonne i nerke powiekszone.
mamy spisywac dokladnie pore tych boli glowy, miejsce bolu (w c
zaszce) i co sie dzialo dnia popredniego.

7.06 bede w polsce (ostatni d
zwonek) i juz umowilam jozia na usg brzucha, interniste i rezonans glowy. trzymajcie prosze kcuki, by okazalo sie to tylko zwyklym niedomaganiem wynikajacym z bardvo szybkiego wzrostu.

reklama
Lunera raz w tygodniu to faktycznie wygodne rozwiązanie. Może to rozważę.
Kruszka sugeruję walczyć z zaparciami bo mogą prowadzić do hemoroidów.

Zuzzi no wiem właśnie... Walcze a co to da, to zobaczymy :)

Witaj Lidia:) Ja ciuszki używane kupuje na allegro. Ale na Dzień dziecka np. w smyku będzie wszytsko -20 %

Anney &&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Józia

Zapomniałam Wam napisac o snie dzisiejszym. Po tych rozmowach o porodach sniło mi się: ocknęłam się w szpitalu jak już byłam po cc, dali mi syna do karmienia, a ja się pytam co to mam być, ja miałam rodzic naturalnie. Dziecko jest ok, ale dla mnie najważniejsze było, że mnie cocieli nie wiadomo kiedy nawet. Wstałam z łóżka (tak po cc) i poszłam szukac lekarza. A ginka mówi, rzeczywiście maiło być sn, ale ja się pomyliłam przepraszam. Szit rozbeczałam się itp. Głupie bo nie zajmowałam się dziekciem tylko tym, że nie chciałam cesarki... :)

Byłam już na bazarku, kupiłam jajeczka od kurki podwórkowej, pomidorki (już zladłam wielkiego malinowego) i kilka innych warzywek :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Teraz 30 tydzień. Kilka ubranek już mam, jakieś dostanę, bo niestety w rodzinie prawie same dziewczyny, wiec po nich odpadają. A co sądzisz o kupieniu pieluch przez allegro, bo 215 sztuk kosztuje 110 zl a w sklepie za tyle kupie 140 sztuk. Moze ktoras z was zamawiala i jest w stanie mi pomoc, bo troche sie obawiam, czy jakosc bedzie taka sama(pampers)

Anney kciuki za Józia & & & &

Witamy Lidia! Opowiedz coś o sobie! Taniej ciuszki można kupić na Aliexpress lub tak jak ja w lumpeksach. Na pierwszy raz pieluchy kupiłabym w normalnym opakowaniu bo dzieci czasami mają uczulenie i jak byś miała taką pakę to szkoda żeby się zmarnowało. Ale następnym razem to wydaje mi się dobry pomysł.

Ah własnie zapomnialam Wam się pochwalić: moje pomiodry już kwietnął w namiocie:d
Teraz czekam na połóżnął bo ma przyjechać do mnie...
Kurcze co z tymi głowami. Mnie też od paru dni boli głowa, mierzyłam cisnienie ale cisnienie jest ok. 28 mam wizytę u endokrynologa a 29 u gina:)
Lidia witamy:)

Lunera wlasnie o to chodzi ze jakbyśmy sie bardziej lubiły to nie byłoby dla mnie problemu nawet bym sie cieszyła ze ktos pomoże noe wiem z obiadem czy z małym a tak to nieeeee... Mam nadzieje ze nie zmieniła zdania i nie przyjedzie :)

Kopfer no wlasnie tak to jest z tymi wizytani.. Za kazdym razem człowiek idzie z rożnymi myślami czy dalej jest wszystko dobrze i w normach.. Ale skoro lekarz mówił ze nie jest złe tylko trzeba monitorować wiec bądź dobrej myśli a raczej staraj sie byc.

Kruszka a colon C w ciazy mozna? Pytam tylko bo teraz o tym piszesz to gdyby cos to będę wiedziała.. Co do auta to ekscytacja musi byc :) i powinna :) rozmawiałam z nim i na szczęście jego mama sama mówiła ze poki co nie chce przylatywać wiec uff .. Oby tak zostało .. No wlasnie zwłaszcza ze p pierwsze dziecko wiec w domu na początku bedzie ciekawie jesli mogę to tak nazwać.. I wystarczy ze my będziemy we dwoje a nie ktos jeszcze na głowie.. Choć m by sie cieszył no ale pępowinke mu "odcięto" z rok temu wiec jeszcze mu sie nie dziwie ze ciagnie go czasami..

Anney trzymam kciuki za badania jozia &&&

A ja dzisiaj dziewczyny szczęśliwa bo Wloncu udało mi sie cała noc przespać chyba z jednym przebudzeniem na łazienkę.. Jeju jaka ja wyspana jestem jak juz dawno nie byłam.. Eh ta bezsenność mnie dobija juz ..

reklama
6Kopfer pewno kazdy mowi ze spokojnie pewnie lekarz by powiedziela ze cos jest zle i ja sie przylaczam bo u mnie jest odwrotnie tzn wody w dolnej granicy normy ale w obu szpitalach i na wizytach powiedzieli ze jest ok. Ostatnio nawet na echo serca o to spytalam znowu bo tez sie stesowalam i znow lekarz powiedzial ze owszem w dolnej granicy ale w normie i nic sie zlego nie dzieje i tez trzeba to obserwowac takze nie denerwuj sie prosze.

Magdus tradycyjnie kciuki zacisniete i dawaj jutro znac jak bedziesz po :-) i nie panikuj :-p

Kruszka ja jak biore probiotyk i jem duzo warzyw to zauwazylam duza poprawe ale wczesniej tez stosowalam przepis siostry bratowej tj siemię lniane 2 lyzki wsypac do szklanki i zalac wrzatkiem pol szkalnki z jak ostygnie to wypic najleepiej na noc. Tez mi to pomagalo. Duzoooo blonnika i duzoooo pic wody i powinno byc dobrze, trzymam kciuki bo zaparcia to hemoroidy moga powstac i w ogole nie fajna sprawa.

Anney kciuki za badania Jozia.

Lidia witaj i sie rozgosc. Ja pare ubranek kupilam w tesco. Gatunkowo wydaja sie dobrej jakosci i ceny tez przystepne a jak sie trafi promocja to juz w ogole. Pare bodziakow kupilam rowniez s promocji w auchan. Dziewczyny chwala ubranka jak akurat sa z Lidla.
Mozna tez sprobowac kupic z tzw lumpeksu lub na allegro. Dziewczyny tez zapisuja sie na grupy na fb w danym miescie na wymianke ubran lub sprzedaz na olx tez sa czasem fajne oferty odsprzedazowe.

Dziewczyny sluchajcke dziewczyna na cukrzycowym forum przekazala nam smutna wiadomosc ze z lipcowek jedna z mam zmarla podczas cc. Jakos mnie to strasznie zasmucilo i nie moge przestac o tym mysle :-(

Ostatnia edycja:
Do góry